Реформаторският блок подмени целите си!

Панчугов озадачен от аргументите за края на преговорите
Обновена: 16 дек 2013 14:08 | 16 дек 2013 10:30, Камелия Цветанова
75
Реформаторският блок подмени целите си!
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на "Синьо единство" Христо Панчугов призна, че е изненадан от позицията на председателя на ДСБ Радан Кънев, който поиска Реформаторският блок да спре преговорите с бившите седесари.

„Изненадан съм от невъзможността да се запази първоначалната идея, както съм и изненадан от мнението на Радан Кънев, че партията вече не отговаря на принципите и на политиките на блока, тъй като ние сме сред основателите на Реформаторския блок и мислех, че споделяме една и съща цел. От тази гледна точка аргументите, с които се предлага да бъдат прекратени преговорите с нас, ме озадачават. За мен има един-единствен извод от тази ситуация и това е, че хората, с които водихме преговорите, не разбират как е възможно в момента, в който се стигне до преговори за коалиция, ние да запазим същата си позиция“, коментира той по БНР.

Още по темата
Според него обаче въпреки създалата се ситуация трябва да се запази жива идеята за консолидиране на десницата и за силно дясно представяне в бъдещите парламенти.

„Озадачава ме искрено подмяната на целите на Реформаторския блок в момента, в който се стигна до разговора за коалиция. Имахме шанс да покажем в България, че наистина се прави политика по нов начин, че тя може да изглежда прозрачна и принципна. Оказва се обаче, че това не е така. Оказа се, че в някакъв момент, в който различното мнение започва да става тежест, то бива спирано чрез изключване. Тези практики за съжаление са ми познати от едно не съвсем толкова далечно минало и не ги разбирам, посочи лидерът на "Синьо единство".

В същото време и лидерът на СДС Божидар Лукарски се обяви за прекратяване на преговорите със "Синьо единство".

Той добави, че напълно приема аргументите на председателя на ДСБ Радан Кънев, който обяви, че подписване на коалиционно споразумение със „Синьо единство” на този етап не е възможно, защото партията на Надежда Нейнски  има различни виждания за бъдещето на блока.

„Единият от проблемите, свързан със "Синьо единство", е, че те се опитват да вкарат дебат, какъвто няма, тъй като останалите пет партии сме на съвсем различно мнение и водим конкретни разговори по теми, а те се опитват да вкарват други теми. Но това не е нещото, което е толкова важно. Това, на което повече бих се спрял, са медийните изяви на Надежда Нейнски, която се опитва непрекъснато да изкарва наяве неща от преговорите, за които сме си дали дума, че докато не постигнем споразумение, няма да се разискват с журналистите и обществеността, което беше една от много грешки, които е допускала Синята коалиция“, обоснова се Лукарски по БНР.

Лидерът на СДС обясни, че прекратяването на преговорите със "Синьо единство" не означава, че партията няма да остане в Реформаторския блок под някаква форма на гражданска платформа и участието на хора от нея в Гражданския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тикванкамон щял да управлява заедно със седесарските мумии на прехода. Дръж се, народе, Ватман се завръща, Дянков долита от Русия, където вече нашляпа руснаците в техните университети.
28
0
 
10
 
! Отговори
СБНЛ преди 10 години
Разбирасе,че ще си сменят целите ! 1ва цел:влизане във власта/НС/,2ра цел:зговор с останалите в НС,3та цел:"старата песен на нов глас" !!!
27
9
 
8
 
! Отговори
Ранобуден Студент преди 10 години
Добро утро на всички, наспах се добре. Днес ще протестираме ли или няма пари ?
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Целите на реформаторите са, да изгонят някой от бандата, за да делят плячката между по-малко разбойници. Написаха 6 стъпки за излизане от кризата си: нуждаели се спешно от нов удар - избори, защото останали без власт и постове.
25
1
 
12
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Вече започвам да си мисля, че РБ беше създаден, за да изпълнява ролята на Троянски кон в негативно настроените към правителството среди - да ги раздели, без да им даде перспектива.
24
7
 
20
 
! Отговори
Демократ преди 10 години
Ако ГЕРБ е дясното то предпочитам да бера гъби на всички избори, докато съществува партията на Тиквуняка, мутромилиционер и криптокомунист!Лошото е друго - тия уж демократи от РБ съвсем не са в час и са все по-далеч от демократизма. Дори старите седесари съвсем превъртяха и се фашизират. М. Неделчев дори изрече пълната, почти гьобелсова глупост - Йовчев да си вечеря в къщи, а да не ходи по ресторанти. И това го казва демократ?!!! *** демократа?Ще наблегна май гъбоберачеството?!
23
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
отношението към производните на БКП (ГЕРБ, БСП, ДПС, Атака) е лакмусът. Надка и онова операторчето, герберастчето ще се гушнат ида бегат в Банкя.Свалянето на комунистите и връщането на мутрите не е решение.И последно: ислямистите също нямат място в партия, за която бих гласувал.Кумневите бих се коалирали с Бойко, според мен. Което също ги изключва от автентичната десница или по-правилно от нормалните политици.
22
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво очаквате от ДСБ ? Това са жадни за власт хора, чиято единствена цел е да използват Реформаторския блок, за да се върнат в Парламента, откъдето бяха срамно изгонени. ДСБ е най-голямото зло за дясното в България, защото отблъскват хората от истинското дясно, и в този смисъл са най-мощната патерица на ГЕРБ.
21
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи с Кунева и Исмаилов може, с Надежда и Панчугов не може? Що за идиотия бе, Радане, що за тъмносин болшевизъм за пореден път? Повярвах ви, че ще се случи нещо добро, ама вие се самоопровергахте за пореден път и разочаровахте толкова много хора!!! Сбогом, завинаги! Радане, върви и си пусни "Последен валс!", като този път приеми, че ти си адресата на песента!
20
1
 
21
 
! Отговори
Логичен преди 10 години
Наистина ми е трудно да свана логиката на Радан Кънев и другите претенденти за званието "чисти десни". Как ще свалят сегашната вредна тройна коалиция с 5% гласове? Откъде взеха идеята за временен нов парламент до нови поредни избори за Велико народно събрание? Не стават ли планираните избори твърде множко за бедния, изтерзан народ? В коя държава се е случвало такова нещо? Още не съюзили се и почнаха да се цепят. Дали пък не изпълняват поредната поръчка на другарите от вездесъщата ДС?
19
6
 
10
 
! Отговори
свободен преди 10 години
Няма да забравя как се радваше цветанов, когато Нейски в последния момент преди последните избори разби сините с отказа си изобщо да участва в избори Некоректи бяха и за местните избори ,като в последния момент се закачиха на друга коалиция нарушавайки подписни договори И към СДС постъпиха подло Такъв разрушителен политик с такова его за власт и празнотемие е истински късмет за противниците на десните Добре че РБ навреме я махат
18
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Big Bad Wolf ЕТ"ГЕРБ" и Б.Борисов са отрочета на комунисти.За справка Б.Борисов е бил член на БКП
17
9
 
3
 
! Отговори
Big Bad Wolf преди 10 години
do 17: Вица е за "комунизъма" и Тодор Живков затова един минус от мене
16
2
 
12
 
! Отговори
демократ преди 10 години
Една бабичка от Пиринско успяла да се вреди за посещение при др. , и го пита: "А бре, Бойко, кой го измисли тоя гербери - учените ил комунистето?". Борисов отговаря: "Разбира се, че комунистите, бабо!" Бабата: "И яс така си мислеф, що са комунистите, оти ако беа учените, първо ке го пробуваа на айването, па после на ората!".
15
1
 
20
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Кви са тези...блокове и защо се карат за нероден Петко кой да го гледа.Десни,леви,сини,зелени и...пембени в единен строй към власта;ейй,сладко нещо е...тя.
14
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунистите доволно потриват ръце. Остана само герб да смажат. Бойко спаси ни от тези ***.
13
2
 
24
 
! Отговори
Българин преди 10 години
То един "блок" ,то едни реформатори... Не ми говори. Нали ги знаем тези ,нали сме им "сърбали попарата". Не могат ни измами.Доста сме лъгани и захитряхме.
12
1
 
8
 
! Отговори
тея преди 10 години
няма нужда даже да се коментират
11
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Личи си почерка на драгалевското ***. Ръждан е машата на Иван Костов и ще работи за разбиване на десните, както винаги е правил "говорещият с теменужки"
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия двамата дето се пишат за сини , никаква представа нямат как Куневица ще ги пре.бе !