Реформаторският блок подмени целите си!

Панчугов озадачен от аргументите за края на преговорите
Обновена: 16 дек 2013 14:08 | 16 дек 2013 10:30, Камелия Цветанова
75
Реформаторският блок подмени целите си!
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на "Синьо единство" Христо Панчугов призна, че е изненадан от позицията на председателя на ДСБ Радан Кънев, който поиска Реформаторският блок да спре преговорите с бившите седесари.

„Изненадан съм от невъзможността да се запази първоначалната идея, както съм и изненадан от мнението на Радан Кънев, че партията вече не отговаря на принципите и на политиките на блока, тъй като ние сме сред основателите на Реформаторския блок и мислех, че споделяме една и съща цел. От тази гледна точка аргументите, с които се предлага да бъдат прекратени преговорите с нас, ме озадачават. За мен има един-единствен извод от тази ситуация и това е, че хората, с които водихме преговорите, не разбират как е възможно в момента, в който се стигне до преговори за коалиция, ние да запазим същата си позиция“, коментира той по БНР.

Още по темата
Според него обаче въпреки създалата се ситуация трябва да се запази жива идеята за консолидиране на десницата и за силно дясно представяне в бъдещите парламенти.

„Озадачава ме искрено подмяната на целите на Реформаторския блок в момента, в който се стигна до разговора за коалиция. Имахме шанс да покажем в България, че наистина се прави политика по нов начин, че тя може да изглежда прозрачна и принципна. Оказва се обаче, че това не е така. Оказа се, че в някакъв момент, в който различното мнение започва да става тежест, то бива спирано чрез изключване. Тези практики за съжаление са ми познати от едно не съвсем толкова далечно минало и не ги разбирам, посочи лидерът на "Синьо единство".

В същото време и лидерът на СДС Божидар Лукарски се обяви за прекратяване на преговорите със "Синьо единство".

Той добави, че напълно приема аргументите на председателя на ДСБ Радан Кънев, който обяви, че подписване на коалиционно споразумение със „Синьо единство” на този етап не е възможно, защото партията на Надежда Нейнски  има различни виждания за бъдещето на блока.

„Единият от проблемите, свързан със "Синьо единство", е, че те се опитват да вкарат дебат, какъвто няма, тъй като останалите пет партии сме на съвсем различно мнение и водим конкретни разговори по теми, а те се опитват да вкарват други теми. Но това не е нещото, което е толкова важно. Това, на което повече бих се спрял, са медийните изяви на Надежда Нейнски, която се опитва непрекъснато да изкарва наяве неща от преговорите, за които сме си дали дума, че докато не постигнем споразумение, няма да се разискват с журналистите и обществеността, което беше една от много грешки, които е допускала Синята коалиция“, обоснова се Лукарски по БНР.

Лидерът на СДС обясни, че прекратяването на преговорите със "Синьо единство" не означава, че партията няма да остане в Реформаторския блок под някаква форма на гражданска платформа и участието на хора от нея в Гражданския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А Кунева ко речИ...?
48
3
 
12
 
! Отговори
Ben-Adam преди 10 години
Деформаторски блок ne uspaha da se doberat da darjavnata panica s med. Politicheska pozicia ot koiato trudno se krade e neudobna za vseki prastapnik, izvinete politik
47
0
 
17
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Подмяна е целия така наречен "преход"На власт са хора чието място е съвсем друго..
46
3
 
20
 
! Отговори
Иди че ги разбери преди 10 години
*** като всички останали политици на вечния преход облагодетелстващ тях и само тях. Циркаджилъци и кал в ушите. Прекратили преговорите с претенциозното Синьо единство, обаче Синьо единство оставало в коалицията; разделили се, обаче били заедно; имали общи цели, пък те били подменени. Кунева била дясна, ама от комунистически сой...Направо да припаднеш от смях и жалост към тези хорица.*** че ги разбери, ако те самите се разбират!Ех, дано и БСП да стигнат скоро до това "единство"
45
15
 
8
 
! Отговори
Виждащ преди 10 години
Тия червенокожи които плюят по реформаторите са обикновени платени спамгенератори. Никой не им се връзва. Дори не внасят и колорит с някоя друга напоена с кръв *** перушина..Жалки ***!
44
6
 
14
 
! Отговори
Десен Човек преди 10 години
Нито едно лице от тези които подмениха синята идея няма място в реформаторския блок. Всеки компромис ще доведе до люспи и продаване на националните интереси на червенокожите. Поздрави на Радан Кънев за смелостта и безкомпромисността. В реформаторския блок трябва да останат само бели хора. Никакви цветнокожи!.
43
10
 
18
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Деформаторски блок за спасение на Бойко :).
42
7
 
35
 
! Отговори
ДОЛНИ ЛЪЖЦИ! преди 10 години
БИТА КАРТА СТЕ, ГОСПОДА И ДАМИ КРАДЦИ, ЛЪЖЦИ И ПРЕДАТЕЛИ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ. ВИЕ Т.НАР. "РЕФОРМАТОРИ", ДРАПАТЕ ДА СЕ ВМЪКНЕТЕ В ПАРЛАМЕНТА И ДА ДООКРАДЕТЕ ОСТАНАЛОТО. ВАШАТА ЦЕЛ Е ВЛАСТ И ПАРИ, ИЗОБЩО НЕ ВИ ИНТЕРЕСУВАТ ХОРАТА, КОИТО МНОГОКРАТНО ПРЕДАВАХТЕ. БЯХТЕ НА ВЛАСТ ТОЛКОВА ГОДИНИ И СЪСИПАХТЕ И УНИЩОЖИХТЕ БЪЛГАРИЯ. МЯСТОТО ВИ Е В ЗАТВОРА, А НЕ В ПАРЛАМЕНТА. ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУПОВЕ СТЕ! СКРИЙТЕ СЕ И НЕ СЕ ПОКАЗВАЙТЕ ПРЕД ХОРАТА! ОТВРАТИТЕЛНИ И НАГЛИ ТИПОВЕ СТЕ!
41
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Явно се чака "правилните" реформатори да се натуткат и тогава избори, щото иначе,.... Бойко! Пък сега ще ви показваме къневци, мъневци , всички стари претоплени манджи, докато си направим необходима, некадърна опозиция, щото иначе, Бойко уж беше "наше момче" , ама взе, че се измъкна и не ще да спазва заръките на другаря Путин! Така, че само реформаторите, сини, зелени розови в дружен строй, за заветите на др. Путин!
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко съм "изненадан".
39
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както ви казах Реформаторският блок е нов бардак със стари ****ви и травестити, които вместо да реформират държавата, ще я деформират. Не виждам какво ще реформират, те ви излъгаха преди да са влезли и подмениха 100% целите си. Първата и основна цел, която подмениха, е тази, че този блок се създаде с цел разграничаване на партиите от статуквото и бяха твърде против ГЕРБ, като им критикуваха управлението, сега обаче изневериха на основната си цел и мислят за обща коалиция с ГЕРБ след изборите.
38
9
 
16
 
! Отговори
обeктивен преди 10 години
Колкото повече БЛОКОВЕ - толкова повече АПАРТАМЕНТИ ЗА ЦЕЦО!!!
37
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лельо Надке, ти си готина, умна, интелигентна. Остави фалшиво десните партии, изкачи Бузлуджа, сложи червен костюм като Мая Манолова. Ще се превърнеш в истинска червена фурия.
36
2
 
15
 
! Отговори
опетков преди 10 години
Абе хубава работа, ама реформаторска. Още веднъж се убеждавам че журналистите ни са ***. Прочетете по въпроса и на други места за да се докоснете поне малко до истината. Според Р. Кънев основното противоречие е че Надето иска да стават една партия, а другите не искат. След като това е непреодолимо противоречие, по-добре е да се разделят още сега, а не после в парламента. Както е казал още др. Ленин, за да се обединим трябва да се разграничим. Сигурно ще има още цирк за съжаление.
35
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 1Като цяло шопските драскачи са си ***, неолиберални готованковци, които работят в "Офис". Как да не поддържат своето котило?
34
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
РАДАН а зад него КОСТОВ!Костов тактически попречи на П.Стоянов за втори мандат,после постави за претендент едит прекрасен но никоме неизвестен възрастен човек.Спомням си едно интервю с Бойко ,който обясняваше как е ходил при Костов,Софиянски,П.Стоянов и е ИСКАЛ ДА СЕ ОБЕДИНЯВАТ срещу втори мандат на ГОЦЕ!Има записи.НАИСТИНА ДС МНОГО РАБОТИ СРЕЩУ ДЕМОКРАЦИЯТА и съчувдтвено обяснява на старците ,че този КОШМАр е демокрация-КРАЖБИТЕ,УБИИСТВАТА и МИЗЕРИЯТА ,а защо старите в ЕС са добре без комунисти
33
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Направо са дразнещи....по всички тв канали се натискат, през 5 минути новини за тях, какво толкова ги лансират незнам, я вземат 2-3%, я не...(ако имаше избори де), никакви идеи, никакви, освен да подстрекават лапетата да крещят "червени ***"
32
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тия що си не одат..*** за зеле не става от тях---крадци и мошенници!!!седесарска ***-грабители!!!!!
31
0
 
17
 
! Отговори
ТВ преди 10 години
Какъв им е проблема, от това, че разговорите между тях стават публично достояние? Те не са някаква тайна клика, зад тях има избиратели, всичко трябва да е ясно, публично и прозрачно. Ако действат като тайна клика, ще си останат отново под 4-те процента.
30
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мумията пръмова иска да се намърда пак да *** парици ама май ше *** само ***! ххихихи