Ветото на Плевнелиев е неоснователно, смята Манолова

"Мъртви души" в избирателните списъци няма, категорична е тя
26 фев 2014 21:28, Александър Попов
65
Ветото на Плевнелиев е неоснователно, смята Манолова
Снимка: Булфото

Критиките на президента Росен Плевнелиев и решението му да върне за ново обсъждане текстове от приетия Изборен кодекс са неоснователни, заяви Мая Манолова в ефира на БНТ. Тя е председател на Временната комисия за изработване на проект на нов Изборен кодекс в НС.

На една от критиките, че електронното гласуване е премахнато и като експериментална форма, Манолова подчерта позицията на Конституционния съд.

Още по темата

"Според решението на този съд от 2011 година, електронното гласуване не гарантира тайната на вота. Ако се бе въвел модела на ГЕРБ, то това би означавало, че би се въвел един противоконституционен текст. Този тип гласуване бе въведено като експериментално и бе обявено за противоконституционно с категорични мотиви на КС. Указанието на съда в този случай бе "липсва защита на вота", аргументира се Мая Манолова.

Тя посочи, че няма отстъпление за електронното гласуване, а са били взети под внимание констатациите на Конституционния съд.

Във връзка с избирателните списъци, председателят на Комисия подчерта, че активната регистрация е срещнала много сериозни възражения от страна на експертите.

"Имам предвид възраженията от Вененцианската комисия, както и от страна на редица експерти по изборно законодателство, а също и от парламентарно представени партии. Искам ясно да подчертая, че "мъртви души" в избирателните списъци няма", категорична бе Манолова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Срамувам се,че тази жена е българка.
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Егати, тея си мислят че сме маймуни и не можем да помним цяла година. Кой викаше преди година че имало няколко милиона мъртви души в списъците. За тея дето наистина не помнят това беше БСП.Конституционния съд не е обявил за незаконно електронното гласуване а ОПРЕДЕЛЕН НАЧИН НА ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ ПРИ КОЙТО ЛИПСВА ЗАЩИТА НА ВОТА. Все едно да не ползваме банкомати защото не били защитени или да не правим плащания през интернет. Това което е добро за парите не е достатъчно добро за политиците???
44
0
 
9
 
! Отговори
Dinosaorus преди 10 години
Мая ясно подчертала, че мъртви души в изборните списъци нямало...и като крещя ясно, че имало фалшиви бюлетини и опорочи деня за размисъл. пак беще права
43
1
 
22
 
! Отговори
Владимир преди 10 години
хората мрът от глад а комунистическите *** масовите убийци доказани си вдигнаха заплатите с 500ЛВ !!! Може Боко да е сякав ама по техно време заплатите бяха замразени !! Комуниста не признава род и родина , избива всичко и всеки без да им мигне окото ...БСП + ДПС = МАФИЯ !!!!!
42
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искам който няма средно образование да няма право на глас.А иначе ако искате истината гледайте АЛФА.Само Волен ще спаси държавата и родината .АТАКА или умираме.
41
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименС 500 ЛВ. СИ ВДИГАТ ЗАПЛАТИТЕ ОБИКНОВЕНИТЕ ДЕПУТАТИ А ТАЗИ НАГЛЯРКА ВЕРОЯТНО КАТО ЗАМЕСТНИК ПРЕДСЕДАТЕЛ НА Н.С. И КАТО ШЕФ НА КОМИСИЯ ВЗИМА СЪС СИГОРНОСТ ОЩЕ 1000 ЛВ. КЪМ ЗАПЛАТАТА СИ ! НАГЛОСТ ! СУПЕР НАГЛОСТ !
40
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Майче врътнетему един к-ски инпийчмант на Роската вие го можете
39
1
 
26
 
! Отговори
ХА ХА преди 10 години
Мая казала: освен мен други мъртви души, няма! Ама оу кукумявко, много я слушате тая Венецианска комисия ***! А когато комисията ви казва, че промени в изборен закон се правят поне година преди избори, тогава не я чувате! НАГЛИ ЧЕРВЕНИ ДЕМАГОЗИ!ОСТАВКА!!!
38
1
 
15
 
! Отговори
%%% преди 10 години
То има кой да каже дали е основателно или не. КС му се казва.
37
7
 
10
 
! Отговори
Oddd преди 10 години
Електронно гласуване ще има, когато се създаде "електронното правителство",до тогава е невъзможно,освен ако всички граждани не си закупят собствен електронен подпис.Разберете, че сте ***,прости сте, необразовани и не можете да разбете въобще за какво ви пиша.Учете!!
36
3
 
16
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
Неоснователно ама усмивката ти крива. Госпожо Кокушкарова, замо застанете срешто зградата на президенството и вижте колко много стаи кабинети и зали има. Там работят над 300експерти,така че решението на президента не е еднозначен акт.,или ти е криво,че на тях не им влияе Местан и Хасан.
35
3
 
15
 
! Отговори
Кутеф преди 10 години
Дрогари, днес опорните точки се въртят около "мъртвите души"!Дерзайте!
34
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най неоснователното е че ти си в парламента и пишеш закони. Който те познава знае за какво говоря.
33
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Естествено че няма "мъртви души"!Справка служба Есграон!Всеки,заминал си от този свят се отписвана база съответния смъртен акт!И това може да се провери по всяко време!Също така никой от твърдящите че има"мъртви души" не е оспорилизборните резултати и не го е доказал в съдасъс съответните доказателства!Всичко останало е бля-бля!
32
3
 
24
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 10 години
А ТИ АЛЧНА *** ОСНОВАТЕЛНО ЛИ ВЗЕМАШ НАД ПЕТ ЛИЛЯДИ ЛЕВА ЗАПЛАТА ДА СЕ ПРАВИШ НА ВЕЛИКА НА ФОНА НА БЕДНОСТТА И ГЛАДОРИЯТА ДО КОЯТО ДОВЕДОХТЕ БЪЛГАРИЯ.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
marsho oshe li ne te e pribral gospod vij kolko si grozna ami i nahalna smart za vas komunisticneski gadove do 9 kolano vij kakvi kokondeletzi ima pokrai tebe nad 70 tozi pat trudno she gi izlajete gadove mrasni da vi zatriva gospod vsaka minuta
30
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая шматка с конските зъби още ли диша бе
29
12
 
8
 
! Отговори
оож преди 10 години
До МахноКонституционния съд не е казал, че комуникацията през интернет е несигурна, а че не е гарантирано, че никой не те гледа в ръцете докато гласуваш или още по-лошо -не е гарантирано, че някой не гласува вмасто теб в едната стая докато ти набиваш кебапчета в другата...
28
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая гадина Манолова надолу с главата да се обеси - малко ще и е. Да я окачат на някое дърво докато изгние и и окапят месата от костите.
27
0
 
15
 
! Отговори
Дедовия преди 10 години
Майо, обичам те, в момента...