МВнР: Спрямо Наришкин има ограничителни мерки на ЕС

Актовете на ЕС са пряко приложими в България и задължителни за изпълнение
Обновена: 29 апр 2014 19:58 | 29 апр 2014 19:57, Елка Василева
94
МВнР: Спрямо Наришкин има ограничителни мерки на ЕС
Сергей Наришкин. Снимка: архив, Reuters

Актовете на ЕС са пряко приложими в България и задължителни за изпълнение. Това се казва в изявление на говорителя на МВнР по повод публикации в медиите за посещението на председателя на Държавната дума Сергей Наришкин. Изявлението е разпространено от пресцентъра на министерството.

Още по темата

По-рано днес Волен Сидеров обяви, че „Атака” ще поиска оставката на министъра на външните работи Кристиан Вигенин заради отмененото посещение на Сергей Наришкин. „Наришикин трябваше да е в България след Белградската среща на 7-8 май. Ще посъветвам председателят на Народното събрание Михаил Миков да го покани и да видим какво ще направи Брюксел, дали ще бомбардира София, дали ще го арестуват на летището. Супер нелепо е да се прекратява визита на руския председател на техния парламент, защото Барак Обама решил така. Това е просто нелепо и Вигенин е по-католик от папата. Това е изключително неуместно поведение на външния министър и повод да му поискаме оставката”, заяви Сидеров

МВнР обаче информира относно предварително планираното посещение в България на делегация на руския парламент, ръководена от председателя на Държавната дума Сергей Наришкин, в периода 6-8 май, че спрямо Сергей Наришкин са наложени и действат следните ограничителни мерки на ЕС: забрана за влизане и транзитно преминаване на територията на държавите-членки на ЕС; замразяване на всички финансови средства съгласно Решение на Съвета на ЕС от 21 март за изпълнение на решение относно налагането на ограничителни мерки във връзка с действия, подкопаващи или застрашаващи териториалната цялост, суверенитета и независимостта на Украйна и прилагащи регламенти от 5 март и от 17 март.

Горепосочените актове на ЕС са пряко приложими в България и  задължителни за изпълнение, се посочва в съобщението.

Решението  на ЕС е в сила от 21 март 2014 г. - деня на публикуване в Официалния вестник на ЕС и понастоящем се прилага до 17 септември 2014 г., като подлежи на постоянен преглед. Действието му се удължава или самото решение се изменя, в зависимост от случая, ако Съветът прецени, че целите му не са постигнати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв е тоя Наришкин, бе?!Я да си се наришква там, в Азия ( пардон, в Русия), че да не му го наришнем тука! :)
58
2
 
0
 
! Отговори
Янко преди 10 години
До Анонимен 72Прав си, друже!Винаги съм гласувал с бюлетина, на която е пишело БСП.Този път отвращението ми към ръководството на тази партия е такова, че ще агитирам всички мои близки да им праснат един наказателен вот! Ангел Найденов, Вигенин изядоха поне 10 % от гласовете.Да поседят в ъгъла, да подсмърчат, да потренират малко опозиция, всичко това ще им се отрази благотворно! Ако до изборите не си направят едно кръвопускане, загубени са! Ама не с пиявици! Казвам им го аз, дълбоко убеден ляв!
57
2
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
Да се чуди човек, как не се е подгънала меката китка на Крисито, като се е подписвала под текста на мухльото/мухлата(?) - говорител на МВнР!
56
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 10 години
Ako *** Georgi Purvanov otkaje da prati 4algadjiiski ovce v Afganistan trebva da bude otroven.
55
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 10 години
Bulgaria kato sauznik na *** trebva da prati voiski na Izto4nia Front.Ako Tsar Boris Treti otkaje trebva da bude otroven.
54
3
 
8
 
! Отговори
555 преди 10 години
Срам ме е че Вигенин се води българин.
53
11
 
2
 
! Отговори
Тупак Амаров преди 10 години
Руснаците ни оглозгаха до кокал. Всичката ни беднотия и простотия идва от руснаците. Тоя Наришкин имал тук сметки пълни с паряки откраднати от българо-руските енергийни проекти. Щял да идва да си тегли парите и да закрива сметките си. Е, според руската пропаганда той си бил изтеглил парите своевременно..да си ги крие в Северна Корея. А ние пак ще се оправим, но само като наритаме всички наришки.
52
11
 
4
 
! Отговори
кУРИШКИН преди 10 години
Поздравление за МВнР на Република България - Член на ЕС и НАТО! България се показва в достойна светлина. Диктатът на Русия е недопустим. Тонът на руските ментори е арогантен и обиден. Браво.
51
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герберите и американските им кукловоди повтарят като папагали глупостите на американските чиновници.Ще си платят за националното предателство.
50
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички парламентарни партии са п*ги на Запада.Няма да гласувам за тях.
49
5
 
15
 
! Отговори
Американски боклуци преди 10 години
Позор за България!Срам ме е да се наричам българин.
48
5
 
14
 
! Отговори
независим преди 10 години
Груба грешка!
47
3
 
10
 
! Отговори
До Тъпонимен № 64 преди 10 години
То, ако се забраняваше на престъпници да влизат в България, европеец не трябва да припари тук. Окрадоха ни до шушка, направиха си мрежа от крадци, защитават си престъпниците в България, размахват ни пръст пресен е случаят с ЧЕЗ плаши ни европейският бизнес съюз, че ще ни изключат от ЕС, ако изгоним наглия крадец. ХА КЪСМЕТ, ДЕ, ОТ ТЕХНИТЕ УСТА В БОЖИИТЕ УШИ. За 7 години членство на толкова лъжи, лицемерие, гадости, диктат, административен терор, изнудвания понесохме отевропейците, така ни оглозгаха за да живеят те добре, че изключването ще е по-благо от освобождението от турско робство.
46
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Странно съобщение на МВнР. ... актове на ЕС са пряко приложими в България и задължителни за изпълнение. Изобщо не са задължителни - ЕС е съюз на СУВЕРЕННИ държави, НЕ КОЛОНИАЛНА СТРУКТУРА. А никак НЕ МОГАТ ДА СА ПРИЛОЖИМИ за България, защото България има малце по-особени връзки с Русия, отколкото с Британия или Австрия да речем, щото докато британците са играели крикет в Уиндзор, а австрийците танцели виенски валс, руснаци, украинци, литовци, татари, сибиряци са гинели да го има сега неблагодарното ни племе. Така ли, украинецо Станишев с твоя вентилатор Вигенин?
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДимитрийПравилно е да се каже САЩАРИЗАЦИЯ, а не американизация. Внушаването на тъждество между САЩ и Америка е също част от плана и намеренията на САЩ да принудят света да гледа на пъчуърковата държава САЩ като на континент. Узурпаторският им дух действа в пълна сила и в това отношение. А голямата част от населението на света е малограмотно и почти не прави разлика. Хитра преценка на мозъчния тръст.
44
8
 
6
 
! Отговори
бай Х преди 10 години
Хахаха, на путинопитекът Сидероглу му е тясно в Европа. Да хваща пътя към Сибир, там ще може да лудува в естествена среда.
43
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абсолютна простотия е това, което прави МВнР. Утре еврогейовете ще ни забранят да пием водка сигурно, или да гледаме Первый канал...Това триполовите същества са за избиване!!!
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Точно така! Оставка на това скапано правителство, което слугува на ЕС и ни скарва с Москва! БСП и ДПС са еропейски п*ги, ВЪН!!! ОСТАВКА!!!
41
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя Вигенин и самото БСП се оказаха силни американски *** на ***...Плюха в лицето на повечето русофили, които до скоро гласуваха за тях.Това ще имсе върне на следващите избори.Не може да се правиш на по-голям католик от папата и да се подмазваш на западняците в ущърб на народа си...
40
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ха ха....абе преведи на хомосексуалистите че те освен да мечтаят за банана на обама друго не знаят. Понеже космонавтите от Европа и САЩ излитат от руския космодрум, руският вицепремиер отговорен за военната и космическа индустрия е написал в twitter американците да си пращат косминавтите в космоса с трамплин.....Обама: - санкционирам Русия....ало Европа имам желание да санкционирате Русия. Това ми звучи като: Майко, плати таксито и ДАЙ пет лева бакшиш от мен.