Нагло лъжат, че ще вдигнат заплатите на полицаите!

Нямат пари, отсече Борисов. БСП: Не е истина, лидерът на ГЕРБ манипулира
Обновена: 9 май 2014 13:51 | 9 май 2014 10:18, Камелия Цветанова
88
Нагло лъжат, че ще вдигнат заплатите на полицаите!
Снимка: архив, Булфото

Законът за МВР, който мнозинството в парламента почти прие окончателно, е същата „наглост и бруталност” като вдигането на пенсиите на последното заседание на правителството на тройната коалиция, смята лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Техният министър на финансите Петър Чобанов им е написал писмо, в което казва, че няма пари за този закон. Ето го писмото, да видите лъжеца Станишев какво прави, след като му е казано, че няма пари, ние няма да им правим кворум, защото вкарват закон, за който нямат пари, правят го малко преди изборите, за да излъжат полицаите, огнеборците, че ще им вдигнат заплатите”, упрекна Борисов.

Още по темата
В цитирането от него писмо от 27 януари, адресирано до председателя на вътрешната парламентарна комисия Атанас Мерджанов от БСП, Чобанов е посочил, че „проектозаконът за МВР е предоставен за съгласуване в края на октомври, когато съставянето на държавния бюджет за 2014 г. беше във финалната си фаза, поради което не е отразен в бюджета на МВР”.

„Как ще вдигат заплатите на полиците, след като нямат пари”, упрекна лидерът на опозицията и в същото време призна, че от ГЕРБ са поискали предсрочното освобождаване на Мая Манолова от БСП от поста зам.-председател на НС заради Закона за МВР.

Според Борисов в закона може да се запише, че вдигането на заплатите на служителите на МВР влиза в сила през 2015 година, което означава, че следващото правителство ще ги плаща.

Атанас Мерджанов отрече твърденията му. „Това категорично не отговаря на истината, Борисов манипулира”, коментира той.

По думите на социалиста още през януари финансовият министър е дал дума, че средства за повече пари за полицаите ще има.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щели сме да отделим милони да рекламираме свободните работни места за "туристически кадри" в Румъния,Молдова и Украйна. Кви кадри бе ,при заплата 350 лв ?????Как па никой не се сети ,че трябва драстично да се увеличат заплатите ,ако искаш "кадри " ?????
19
8
 
3
 
! Отговори
Georgi преди 10 години
До политологKakvo blato be smeshka? Toq Borisov ni nabalbuchi s vunshen dulg, gepi 7 miliarda durjaven rezerv ostaven ot Sergei Stanishev i ti mi vikash, che tozi putio ot Bankq ima akula i meraka da ni izkara ot pumiqta? Tochno zaradi takiva bacili kato teb koito gi boli da mislqt logichno sme na tova dereje v momenta i shte produljim da budem.
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бюрокрацията и наглярщината е повсеместна. Мутрите отново те изблъскват от пътищата,Някъв *** ми обяснява ,че заплащането на спасителите по плажа не било най-важното. Там работели хора само заради лубовта си към морето .
17
4
 
14
 
! Отговори
Христо преди 10 години
Чакай те сега защо ще им увеличават заплатите!?да не би в МВР да са направили реформи и съкращения?не,да са почнали да работят?не,доволни ли са хората от тях?не,не може народа да им плаща всички данъци,осигуровки,разни не чувани в ЕС привилегии а те да не искат реформи не искат да работят а все пари да искат стига вече!
16
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А защо изобщо на тая *** ще им вдигат заплатите? Да не би да вършат нещо? Големите шефове се занимават с трафик на дрога у хора, крадени коли и политическо подслушване, Дребните с дребен рекет от дилъри и ***, рушвети от шофьори и покровителстване на битовата престъпност. Няма престъпна група без участие на полицаи в нея
15
12
 
17
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Колкото повече време управляват тройната мафия БСП-ДПС-Атака-ДС , толкова повече мислещите българи виждат , че на този етап единствено ГЕРБ и Б.Борисов могат да изведат България от блатото , в което ни набутаха тройната коалиция. В най скоро време ще се повиши драстично тока , горивата , а от там и всички хранителни продукти. Не случайно Станишев , Сидеров и Бареков се писаха водачи на Евролистите. След изборите ще избягат в Брюксел уж да променят Европейската политика, а ние ще подсмърчаме .
14
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За 10 месеца това правителство ни загроби с 4,6 милиарда лева нов дълг. Нови 40 000 безработни. Увеличаване на убийствата и кражбите, безнаказаност и "вече няма страх". Митниците събират по-малко ,но контрабандата расте, данъчните събират по-малко, но икономиката расте, Скоро ще ни осъдят за 3,6 милиарда лева да даваме на руснаците, ЕРП-тата също ще ни осъдят ,НЕК е фалирала отдавна, самолетите ни не могат да летят,корупцията е ужасяваща, за такса тротоарно право са прави инвестиционен проект .
13
9
 
14
 
! Отговори
Нагъл преди 10 години
Нагъл, по-нагъл , най-нагъл лъжец Съсел
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А защо на държавните служители все им актуализират заплатките? Щото много работят ли? Всички са там по шуро-баджанашка линия, и даже не знаят как точно да си запълват времето! Защо аз да бачкам в пъти повече от тях, а заплатата ми е по-малка от преди 5 години, защото шефа ми се чуди как да оцелява фирмата? Защо всички ние, които им изкарваме заплатките, се чудим как да вържем двата края и да съществуваме, а те да ни гледат сеира?
11
7
 
12
 
! Отговори
брей преди 10 години
Тоя о* много нагъл!!! Че и акъл дава. А акълът му като д*л,само дето е хитър измамник.
10
7
 
9
 
! Отговори
Вервайте ми преди 10 години
Какво може да се очаква от комуноидите- само лъжи , демагогия и празни приказки. На сладките лъжи много хора вярват, на това разчитат тройната ламя бсп-дпс-атака.
9
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чобанов ще изтегли нов заем от 3 милиарда лева след изборите и от тях ще се дадат 100 милиона за полицаите. Останалите ,естествено, ще се усвоят.
8
4
 
13
 
! Отговори
ОТ ЧАРШИЯТА преди 10 години
Ще вдигат заплатите на полицаите преборили битовата престъпност по селата. Вече няма кражби,убийства,самоубийства,*** карат с книжки,вдигат палати защото новооткритите 250 х работни места вдигнаха стандарта им.Сутрин закусваме мед и масло ,вечер заспиваме като къпани спокойни за утрешният ден.При Бойко не беше така,за три години ,съсипа всичко което за 23 г червените построиха, А СЕГА С ГОЛЯМ ЗОР ЗА ГОДИНА НИ ОПРАВИХА.
7
7
 
10
 
! Отговори
помнещ преди 10 години
Ах ти тикво проста , ти колко си долен ?!?!?!?!?Ти преди изборите лично обикаляше всички поделения на МВРи и обещаваше ,че ще вдигнеш заплатите и подобриш условията за труд - не помниш ли бе нарцистичен слабоумнико ?!?!?!?Ти ,си най големия лъжец и некадърник ......Тогава под строй повечето гласуваха за теб, хиляди измамени надежди .Сега господинчо не се надявай на тези гласове ..
6
6
 
10
 
! Отговори
прост, по-прост преди 10 години
най-***, банкянска тиква. Тъпакът дори не може да смята.Ако се ореже перото за подслушване на МВР ще има пари за бая по-високи заплати. Ония, и той *** завалията, физкултурникът бая години харчеше яка пара за слушалки.
5
7
 
12
 
! Отговори
Браво народе преди 10 години
Бойку Тиквата:пожарникар,бодигард,мутра,благодарение на Станишев и Доган стана генерал,след това покрай наивния бг народ стана премиер и се събуди милиардер!!! Честито на всички граждани на РБ и както казваше вашия вожд ББ стискайте зъби:-))))))))))
4
8
 
12
 
! Отговори
боснак преди 10 години
ББ, ти защо не вдигаше на хората заплатите и пенсиите, а и пари имаше в хазната, ама ти не делиш с никого, сега ми дава акъл, зеленчук със зеленчук
3
26
 
18
 
! Отговори
На Рамбо брат му преди 10 години
Бай Бойко да мълчи защото е бита карта!Едно време Тиквата преди да стане мутра беше най-големия комунист на правешкия овчар Тодор Живков.
2
6
 
31
 
! Отговори
Homer преди 10 години
Мразя ви, мразя ви, мразя ви!!! Политическа шайка предатели, родоотстъпници, близо е времето...Народното недоволство расте, все още има будни млади българи. Забравихте даже какво означава името "българи" - светли, тези които носят светлина!!! Отхвърлям новото робство, писна ми от вашите лъжи, писна ми да виждам хора по кофите, отритнати български майки и гладни деца!!! Свобода или смърть!!!
1
18
 
27
 
! Отговори
ТИКВО НАГЛА преди 10 години
Ти защо не ги вдигна, а сега в опозиция акъл даваш?