Борисов беснее: Блокират, какъв пример дават?

"Това да затвориш двумилионен град и да показваш сила..."
Обновена: 4 ное 2015 11:55 | 4 ное 2015 11:14, Веселина Йорданова
373
Борисов беснее: Блокират, какъв пример дават?
Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов е ядосан на протестиращите полицаи, които вчера блокираха пътища в столицата и страната.

Още по темата

Преди началото на заседанието на Министерския съвет, той заяви, че е крайно недопустимо униформени служители в полицейски автомобили да дават пример на обществото за незаконни действия.

От думите на главсека Георги Костов пък стана ясно, че ще има наказания за това.

Бойко Борисов подчерта, че има законови начини за протест и беше обявено, че ще се водят разговори по роблемните теми за привилегиите и социалните пакети.

"Това да затвориш двумилионен град и да показваш сила, е абсолютно нередно. Армията даде пример как трябва да се прави – и те не са съгласни, но има надлежен ред, по който да се прави", настоя той.

Борисов изтъкна, че кабинетът дава 180 млн. лв. повече за тази година на МВР и 57 млн. лева повече на Българската армия.

Той призна, че полицаите имат право за това, че когато са подписвали трудовия си договор с държавата, са назначени при дадените условия, затова те ще се запазят.

Премиерът обаче изпрати послание на униформените чрез главсека Георги Костов: "Всеки, който си позволява да прави незаконни протести, ще попадне под ударите на закона".

Бойко Борисов заяви, че за кабинета полицаите, съдебната охрана са "мили хора", но еднакво мили са доктори, инженери, учители... Премиерът коментира, че дадените допълнително на МВР 180 млн. лева са два пъти повече от целия бюджет за култура, а и от парите за спорт.

"И те да спретнат това снощи, да тормозят обществото... За мен не е никакъв проблем да не съм премиер. Ще дойде такъв като Орешарски и ще им даде 500 млн., но след две години тази държава няма да има какво да яде", ядоса се той.

Борисов беше категоричен, че администрацията в МВР ще е трета категория труд, защото, по думите му, няма разлика с останалите чиновници.

"Първа категория ще са тези, които са на границата, на улицата, влизат в пожарите", посочи той.

Премиерът уточни, че новоназначените полицаи ще получават до 10 брутни заплати при пенсиониране.

"Към днешна дата тези, които са постъпили, може да са постъпвали за тези 20 заплати. Нека новопостъпилите да идват за каузата да бранят обществото, с любов към тази професия", коментира той.

Бойко Борисов поиска да се прецени – дали и в съдебната власт трябва да се получават 20 заплати при пенсиониране. Той съобщи още, че порционът храна се запазва. Отпуските обаче стават 20 работни дни.

"Има служители с по 400 и нагоре дни отпуски, натрупани и не ги ползват, за да чакат да им платим, а ние плащаме за допълнителен труд на колегите им. Заради такива тарикати отпуските стават 20 работни дни, като заварените ще си ги вземат", обясни той.

Парите за прослужено време ще влязат в работната заплата.

Премиерът не пропусна да разкритикува опозицията. "Най-малко им отива на ДПС, още по-малко на БСП, да говорят за пари в МВР", коментира той и напомни вдигането на заплати във ведомството с 200 млн. лева, без да има пари за това.

Според Борисов полицейският синдикат би трябвало да протестира не за друго, а за това, че гаранцията за бит полицай е 500 лева.

В крайна сметка се оказа, че вътрешната министърка Румяна Бъчварова не е в Англия, защото десетки журналисти я видаха на мониторите в МС, че присъства на правителственото заседание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нима окупацията на университета, която се услади на Борисов, беше законна? Айде сега пак по същия начин да му се усладят справедливите протести на хората от сигурността! Защото ни писна от двойни стандарти, а най-вече от това, че ние сме не по-малко възмутени, че именно властта/политиците се скъсаха да ни лъжат и крадат, служейки същевременно на чужди, небългарски интереси. Ако Бойко не отстъпи, дните му са преброени, помнете ми думата!
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като бях безработен седнали да ми говорят за морал и кво ли не а то всичко било за ПАРИ !
27
0
 
13
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
Така е г-н Премиер.Безмозъчните същества, които ви защитават, са получили в крайна сметка някакви проблясъци.
26
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
моля ви господа полицаи, свалете ги тези!!! просто е наложително!
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 27ако Лондон е на Дондуков си прав , преди малко дадоха кадри от Министерски съвет и Бъчварова си беше там , ама нали Чуколина била казала така , значи е такаСега от какво недоволствате , че приравнява полицаите с учителите и лекарите ли ...Ами ако искате да се пенсионират на 30 години с по 30 заплати накуп бонус
24
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом условията не са добри, ако някой е доблестен нека напуска, защо блокира живота на другите хора които се борят със същия този труден живот всеки ден? Те нямат прослужено време, нямат разни други луди добавки, борят се за едната заплата. Стига някой е правил заложници другите хора. Свободния пазар на труда ви очаква, ако не сте доволни от държавната хранилка.
23
3
 
12
 
! Отговори
чичо Гошо преди 8 години
Господа полицаи,да ви припомня само колко протестиращи бяха пребити от вас-производители,животновъди,пенсионери и много други случаи!Къде бяхте тогава да не се намесвате и да кажете на вашите началници,че хората са прави?Ако бяхте го направили сега всички ние щяхме да сме до вас на площада да подкрепим исканията ви!
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ако запукате с все силата на закона, дъртите мазни организатори на това срамно мероприятие снощи, заедно с всичките им роднини в сектор "Сигурност", които удобно трият лакти у бюрата по цял ден и до пенсия ще ви призная, че сте искрени и праведни.
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боцкоо, Боцко, уж си тарикат момче - още ли не ти е увряла главата, че тая няма да мине. Давай назад, Тиква, че колкото повече се бавиш, толкова по-трудно и унизително ще става. Разбери -НЯМА КАК ДА МИНЕ!!! Всеки здравомислещ човек го знае.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такава постановка на каквато бяхме свидетели вчера и днес не може на Бродуеи да изиграят !
19
2
 
14
 
! Отговори
ХАХА преди 8 години
БАЦО, СЪБЛЕЧИ СЕ ЧИСТО ГОЛ ,ОСТАНИ САМО ПО НОЖИЦА ,РЕЖИ ЛЕНТИ ДИБИДЮС ! ПО ГОЛЕМ ЕФЕКТ ША ИМА ЗА ОТВЛИЧАНЕ НА ФНИМАНИЕТО НА МАТРЯЛА
18
1
 
8
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 8 години
"Борисов беснее"... АМИ ДА БЕСНЕЕ И МАЛКО ПОВЕЧЕ ЗАРАДИ МИНИСТРИТЕ И ДЕПУТАТИТЕ СИ
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гоуем мъжкар е бате ви Бойко !Квот каже това става даде по 4 пържоли на кучетата и те спреха да лаят !
16
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тиквата май напълни гащите
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А сега некои нека каже ,че това вчера не беше ЦИРК
14
10
 
8
 
! Отговори
viovioi преди 8 години
Ей човече, не режеш социалните придобивки, ами си режеш клона на който си седнал бре!!! Има много да съжаляваш ако не излезеш и не кажеш, че им даваш каквото искат и твае!
13
8
 
6
 
! Отговори
viovioi преди 8 години
Ей човече, не режеш социалните придобивки, ами си режеш клона на който си седнал бре!!! Има много да съжаляваш ако не излезеш и не кажеш, че им даваш каквото искат и твае!
12
0
 
4
 
! Отговори
ГРЕШКА преди 8 години
"В крайна сметка се окача, че вътрешната"...
11
4
 
9
 
! Отговори
С теб сме, Бойко ! преди 8 години
Много по-безболезнено е да не дадеш на някого нови бонуси и привиолегии, отколкото да му вземеш веднъж дадени такива. Друг е въпросът, че не им ги плаща онази мафиотско-политическа клика, която уж им ги е "дала"(ама на хартия!). Също така важен е вторият въпрос. Дали досега системно е поддържан справедлив баланс в заплащането спрямо останалите бюджетни сфери ? И на каква обществена солидарност могат да разчитат ченгетата ? Нали когато гражданите се опитваха да защитят правата си, помним колко "безропотно единни" бяха хвърлените от същата тази политическа клика ченгета и жангдармеристи ? Първо
10
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи Боко кога призоваваше хората да окупират ,протестират ,и блокират работата на Орешарски и неговото правителство -останалите граждани трябваше да се съобразяват с него и мераците му за власт ....сега че на едни нещастници им посягат на трохите -ауууу незаконно и не може така .Това не е ли гьонсуратлък ???