Христов-изми! Българите: мързеливи, недисциплинирани, нагли, неграмотни...

Червеният депутат скандализира обществото, но не му е за първи път
Обновена: 9 ное 2017 08:24 | 9 ное 2017 07:00, Камелия Цветанова
447
Христов-изми! Българите: мързеливи, недисциплинирани, нагли, неграмотни...
Снимка: Facebook

Депутатът от БСП Иво Христов, който взриви политическото недоволство като определи 80% от българите като "дебили" не за пръв път се изказва критично за състоянието на обществото.

Ето някои от коментарите му, събрани от "24 часа":

Още по темата

България изчезва всеки ден, без да разбираме. Изчезва с децата, които заминават на Терминал 2. Изчезва с тежката простащина и интелектуална простотия, които заливат обществото.
(Предизборна среща в Пловдив, 12.02 2017 г.)

Това, което обърква съвсем понятията в българската координатна система, е, че нещото, което всъщност трябва да играе ролята на буржоазия, има дебел тъмночервен произход – бившата комунистическа номенклатура, която се разори. Ако пък забележите генеалогията на дечицата на тези хора, ще видите, че те всички са в кресливата градска десница. Наследниците на червената номенклатура сега упорито се борят с комунизма. Тоест със себе си.
(18 април 2017 г., от интервю за сп. a-specto)

Върхушката на БСП паразитира върху носталгично настроения и все по-умиращ електорат. По цял свят левите партии държат младежките движения, активните малцинства или мнозинства, ако щете. У нас “лявата партия” се спаружва и се превръща в лимитрофическо образувание около все по-умиращ електорат в буквалния и физическия смисъл на тази дума. И колкото и да е странно, електоралното свиване на БСП е по-скоро медицински, а не социален процес.
(От интервю за сп. a-specto)

Ние потъваме в едно блато на посредственост, бълбукайки доволно, и постепенно умираме. Нищо в България не може да се промени коренно, без да се промени нейният геополитически статут.
(Интервю за Епицентър.бг)

Когато имате няколко родителски генерации с манталитет на посетител в мола - тоест животът им е длъжен за каквото и да било, то затова имате като цяло, без да генерализирам, произвеждате вече няколко активни социално поколения, които се характеризират с 4 основни качества - мързеливи, недисциплинирани, нагли и неграмотни. Поради тази причина вие получавате опасна смес, която е клиентела за какъвто и да било политически и социален режим. Неслучайно в Римската империя такъв тип хора са се наричали с хубавата дума лумпен пролетариат, който иска хляб и зрелища. Тази пасмина е клиентела, която може да бъде управлявана и манипулирана по най-елементарния начин, измислен в историята - не с директно насилие, а с перфидно.
(30 октомври 2017 г., YouTube)

Страната ни се намира в най-лошото си състояние от всичките си 137 години независимост, 2/3 от населението е неграмотно, не може да си попълни декларацията за участие в изборите.
(28.03. 2017 г.)

Интелектуалците нямат място в политиката като оперативни политици. По-скоро приех в качеството си на експерт, който ще се опита по някакъв начин да повлияе върху процесите вътре в парламентарния живот. Депутатът представлява целия народ и той не е крепостен селянин на парламентарната си група.
(В "Лице в лице", bTV, 13 март 2017 г., обяснява защо е приел да стане депутат от левицата)

Една циганка се подпира на метлата, двайсет я гледат, общината плаща. В циганските гета живее пета генерация хора, които са асоциализирани вън от всякаква цивилизована общност. Използват се само за евтини гласове и участие в престъпни схеми. Циганите са жертва на целия български преход с неговата античовешка логика.
(Пред bTV, 15 юли 2017 г.)

Ако тенденциите в областта на демографията у нас се запазят, през 2040 г. в България ще има 4 млн. цигани, 1,5 млн. турци и 800 хиляди българи. По този начин ще бъде подменен етноцивилизационният код на страната, при това безвъзвратно. Подобен тип социално-икономическа структура подхожда на страна от Третия свят, а не на държава от Европейския съюз. Живеем в дивашки периферен капитализъм, и то от най-примитивните. Един процент от населението владее близо 80% от активите на това изпосталяло, сиромашко общество.
(Пред Дарик, 23 март, 2017 г.)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


447
Още по темата: БСПИво Христов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
44
 
! Отговори
Браво Иво преди 6 години
Направете си труда да отидете на среща с избиратели с Иво Христов..... Чуйте какво казва... Иво е един от много малкото останли хора които казват нещата с истинските им имена.. Затова НПО планктона го мрази.............
32
1
 
41
 
! Отговори
Поздравления преди 6 години
за Иво Христов!ИСТИНАТА не винаги е удобна и изгодна,но по-добре горчивата истина,отколкото сладката лъжа!Един истински достоен и честен българин,за когото си струва да гласуваме на избори!Ами останалите 239???Уважавам наистина смелите,достойни и ерудирани хора,като него,каквито не виждам нито в Президентството,нито в Правителството,нито в останалата част от Парламента?!За съжаление,такива като него са малцина,и една птичка пролет не прави,но му пожелавам успех и късмет и за напред!!!
31
1
 
35
 
! Отговори
Празна лъжица преди 6 години
Искам да пия по бира с този пич!
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TUK SI PRAV===BRAVO
29
12
 
7
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
До ГеоргиА ако гласуваш за БСП умен ли си...и честен?
28
0
 
47
 
! Отговори
Антикомунист преди 6 години
Толкова да е прав човека...
27
1
 
55
 
! Отговори
ТАКА Е... преди 6 години
ИВО ХРИСТОВ Е ПРАВ ЗА ВСИЧКО КОЕТО Е КАЗАЛ И ВСИЧКИ ГО ЗНАЕТЕ ЧЕ Е ТАКА НО СЕ СТРАХУВАТЕ ДА ГО КАЖЕТЕ И ДОКАТО ИМА СТРАХЛИВИ ПОДЛЕЗУРКОВЦИ ЩЕ СМЕ НА ДЪНОТО - НЯКОИ СА ПИСАЛИ КАКВО БИЛО ПРЕДИ 44ГОДИНА АЗ НЕИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В НЕГО ВРЕМЕ ЖИВЯХ ДОСТА ПРЕДИ 89Г.И ВИДЯХ И ТАМ ЧЕСТНИ И СМЕЛИ БЪЛГАРИ И ДОСТА ПОДЛИЗУРКОВЦИ КОИТО СЛЕД 89Г СМЕНИХА ПАРТИИ КОЯТО Е НА ВЛАСТ СА В НЕЯ В ГЕРБ Е ПЪЛНО С ТАКИВА ПОПИТАЙТЕ ГИ В КОЛКО ПАРТИИ СА БИЛИ ДО СЕГА
26
1
 
55
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Абе скандализира,ама повечето от думите му са верни.
25
1
 
59
 
! Отговори
Георги преди 6 години
Честните никой не ги обича .Народа е ***. доказват го, като гласуват за ГЕРБ .Отделно, че не скача да протестира, когато хванат някой депутат с крадени милиони и не го вкарват в затвора и не връща парите, а само го уволняват и го местят на друго "топло" местенце.
24
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абсол.е прав и той и борисов да мислят еднакво за нас - ами калпави сме си
23
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Бай *** му е трудно да приеме истината за себе си и първосигнално скача срещу този, който я е изрекъл.По-трудно е да се замисли върху казаното.А най-трудно им е именно на тези 80%.При тях и медицината е безсилна.
22
0
 
57
 
! Отговори
Евала преди 6 години
Не знам за кое греши. Истината боли. Вижте ВИП Брадър.
21
38
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Политбюро може и да са живели като американците. Народа се блещеше пред празни щандове и чакаше 20 години за москвич. Да ти пикам и на бай тошото. Добре че няма връщане.
20
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярно е всичко до последната дума, само че ***.и.т.е са поне 90% и са си завряли главите в пясъка. Управляващите ситуацията ги устройства за да могат да си крадат. Взехме да се отклоняваме от темата. Заловени ли са осквернителите на паметника, кога ще почне най-сетне МВР да върши някаква смислена работа или и там са ***.и ?
19
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проф. Иво Христов каза нещата такива, каквито са и каквито всеки си ги говори на масата в къщи, но не смее да шукне пред властта. За всичко си е прав. Тези, които не го осъзнават и не искат да го повярват са точно от тези 80% ***, въпреки че все пак има проблясъци на тези думи и при тях.
18
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не предполагах, че в България има толкова добър анализатор.Споделям всичко казано от него в интернат му. За в бъдеще ще следя по-отблизо за изявите му.
17
40
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за 20г сме намаляли с 1.5 милиона. няма как в следващите 20 да намалеем с още 6 милиона. математиката му е преувеличена заради евтин шок ефект
16
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко е прав не е истина.Льв си бе тигре!
15
2
 
54
 
! Отговори
ОНЗИ преди 6 години
Точно определение за т.н. български народ - пасмина, която и да разчекнеш няма да реагира - така че напълно прав е г-н Христов !!!!
14
1
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Христов случайно го гледах пи една ТВ. Определено умен човек, това ме впечатли. Явно бърка в гъ//ца на на гробарите, те поне един да имаха като него, с познания и богат език, но нямат. Сравнете го с Деса Умната или Биков Лакея, несравними величини. Как да сме добре, за 3 мандат образованието е трагедия, здравеопазването е бакалия, икономика няма, Суджуците са навсякъде, прости, неграмотни но верни. Като едно време БКП, а премиера е квинтесенция на всичко, неграмотен, крадлив и лъжлив.