Георг Георгиев за Румен Радев и европредседателството

Президентът сменял мнението си според мястото, смята зам.-министърът
Обновена: 4 юли 2018 06:10 | 3 юли 2018 22:40,
51

"Отличен" 6 написаха председателите на Европейския парламент и Европейската комисия Антонио Таяни и Жан-Клод Юнкер на българското европредседателство.

Антонио Таяни очерта като най-голям успех на европредседателството ни Западните Балкани и изрази надежда да продължим да работим по въпросите с бежанците и миграцията.

Борисов прие похвалите от представителите на целия политически спектър в залата. Той подчерта, че сме постигнали 41 от общо 105 споразумения. Комплиментите за българското председателство не трябва да ни заблуждават, каза на конференция в София президентът Румен Радев. Според него състоянието на Европейския съюз е такова, че Брюксел може да си позволи само положителни оценки.

Георг Георгиев, заместник-министър на външните работи, заяви в студиото на "Денят ON AIR", че е изненадан от критиките, които днес българският президент Румен Радев отправи и попита коя е истинската позиция, която държавният глава защитава.

"В последните 2 месеца съобразно неговото местонахождение, аз виждах много променливи позиции. Позицията е една в София, друга в Брюксел, трета в Москва, четвърта във Вършава. Аз не мога да проследя неразривна нишка на послания, които да следват някаква последователност в твърденията", аргументира се Георг Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Според заместник-външния министър само преди няколко седмици Румен Радев е интерпретирал българското европредседателство по съвсем различен начин.

"Той каза, че е постигнат напредък и по затворените преговорни глави и по отношение на отношенията с Република Македония, и по отношение на напредъка по процеса евроинтеграция на Западните Балкани, и по отношение на миграцията", допълни Георгиев и подчерта, че в днешното си изказване президентът Румен Радев е отрекъл остро всяко едно от тези неща.

Заместник-министърът на външните работи заяви също, че тезите на държавния глава се покриват с тези на определена политическа сила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
27
 
27
 
! Отговори
32843 преди 5 години
Протестърче стана президентина,има си шефка,на която козирува и изпълнява.Един бивш генерал се остави да е подчинен/нямам предвид жена му/.Как тъй ще е обективен,той не е обединител,а разединител ,не е надпартиен,а партиен и е спорно дали е на практика президент или само на хартия.
25
26
 
22
 
! Отговори
Радев губи? преди 5 години
Омбудсманът Maя(костинбродска) вече изпреварва президента по рейтинг. Ами сега кво ще прави зеления чорап ? Очевидно я готвят Мая за бъдещ президент.
24
29
 
31
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
До # 7 Радев не е калинка,калинки са некадърните калинки на Герб в МОН. Те не могат едни свестни матури да направят.
23
29
 
34
 
! Отговори
До 8 преди 5 години
"Кеф как Радев извъртя ГЕРБ в последния момент! :)) Говори с недомлъвки до последния момент и като прикл. предсецателството им им каза/съобщи какво е трябвало да направят, а не са направили герберчетата!" Мислиш ли, че на някой му пука какво е казал Радев? Той гледа само да не се изложи и да събере точки пред руснаците и Корни. Народа отдавна видя колко е лицемерен, кух и фалшив - като всички червени. Крайно време е да си ходи, защото настройва хората да се джафкат - разделяй и владей.
22
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
напротив всеки ден някой протестира.Ами нормално за демократична и плуралистична държава всеки да може да протестира. Я *** да протестираш в Русия да те видим! Друг въпрос, че именно столетницата плаща за протестите.
21
26
 
32
 
! Отговори
Генов преди 5 години
Момченцето Гьорг пак се подложи глупашки. Радев и сега каза, че нещо се е правило за Балканите, но и че за България нищо не е постигнато, напротив всеки ден някой протестира и се гърчи от решенията и кражбата на правителството.
20
27
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Покрай европредседателството никой не забеляза, че нямаме президент. Удължиха отново санкциите и от масква пак ще му дърпат ушите за несвършена работа.
19
30
 
30
 
! Отговори
Решетников преди 5 години
Не забравяйте, че Грипен Радев ни беше избран за президент след документирана консултация на К.Нинова с руския ген. Решетников и неговото одобрение.
18
27
 
33
 
! Отговори
До 15 преди 5 години
"Според мен Радев леко ги подведе, а те са достатъчно т*пи, невежи или тесноскроени/ограничени да се вържат и поласкаят! С гадовете от ГЕРБ се постъпва гаднярски - огледално!" Много се лъжеш! Радев страда от тежка болест, която се нарича раздвоение на личността. Първо - трябва да ходи да се лекува. Второ - не може да бъде повече Президент, ако не е обединител на нацията. Това е неговата функция. Трето - в момента Радев е във война с поне 60% от народа си. Четвърто - трябва да бъде свален
17
22
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** са честолюбиви. Как може всички да хвалят Бойко, а него не.
16
23
 
26
 
! Отговори
маши на Русия преди 5 години
И на децата стана ясно , че руския ген. Решетников е сложил Нинова и Радев за да се обърнат срещу САЩ и ЕС . Другари много сте елементарни.
15
24
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Георг, и да те изпратят да се квалифицираш, ще се провалиш, заради липсата на вещество в черепната кутия.Затова си стой при 80-те процента и това е. Никой не може да те спре да приказваш глупости по медиите, но това е характерно за гербераците. Те са неизлечими.Целото ръководство на ГЕРБ не може да му стъпи на малкия пръст на Радев. Те дори не винаги разбират какво им приказва.
14
14
 
29
 
! Отговори
:):) преди 5 години
абе Гошо без О, Радев ви казва да не хвърчите в облаците Брюкселската лицемерщина. На всички е ясно какви да тези похвали, измислени, протоколни....след седмица няма и да помнят за какво са били
13
19
 
19
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
До Радев - неадекватенСпоред мен Радев леко ги подведе, а те са достатъчно т*пи, невежи или тесноскроени/ограничени да се вържат и поласкаят! С гадовете от ГЕРБ се постъпва гаднярски - огледално!
12
9
 
13
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
До Радев - неадекватенХвали администратирането, чиновническото сляпо изпълнение на чужди повели! Това е далеч от лиделството, отсъства личната воля!
11
25
 
21
 
! Отговори
Радев - неадекватен преди 5 години
Знае се и се вижда, че Радев е абсолютно неадекватен и се върти като ветропоказател. Слуша някакви заповеди от началниците си, какво точно да каже. 18-06-2018 - На пресконференцията, Радев похвали кабинета "Борисов: 1. "Правителството успя да управлява дневния ред на Европа, като показа умения и разви атмосфера на честен и отворен диалог"2. "Правителството разработи точните приоритети за Председателството."03-07-2018 Президентът Румен Радев с унищожителна критика за европредседателството ни
10
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гьорг ли целуваше ръка на Борисов за прошка?
9
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еврозоната-друг път,Шенген-някой ден,Западна България-да умира,има Западни Балкани,и за десерт на европредседателството-плана Макрон за превозвачите ни и плана Меркел за бежанците.Успех ли е това?
8
9
 
17
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
Кеф как Радев извъртя ГЕРБ в последния момент! :)) Говори с недомлъвки до последния момент и като прикл. предсецателството им им каза/съобщи какво е трябвало да направят, а не са направили герберчетата!пп. ако преди/по-рано им бе споделил то герб щяха да си го припишат като лична заслуга!
7
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РАДЕВ Е КАЛИНКА