Война?! Борисов увеличавал паниката в страната заради COVID-19

Не било работа на сериозен премиер да говори за кройки, плат и калцуни
303
Война?! Борисов увеличавал паниката в страната заради COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП се ядоса от изказването на премиера Бойко Борисов след заседанието на Съвета по сигурността в Министерския съвет. Репликата, която вбеси левицата е: "Това е вид война, гледали сме го по филмите. Надали ще разберем кой го свърши, но берем последствия".

Още по темата
"Няма как в едно изречение да кажеш: Не се паникьосвайте, ние сме във война", скочи червената шефка Корнелия Нинова. Тя препоръча на Борисов да се ограничи в изказванията си, защото с всяко свое изявление увеличавал паниката в страната. Според нея настоящата ситуация с разпространението на заразата в България изисква хладен разум, отговорност и реакция без паника. 

 
"Смятаме, че е добре да се даде думата на сериозни хора и професионалисти и сме готови с всичко, което е необходимо като опозиция да съдействаме за изпълнение на разумни решения", посочи тя. 
 
Нинова смята, че изпълнителната власт е закъсняла с мерките за превенция срещу разпространението на коронавируса. 
 
Тя отбеляза, че в Европа правителствата мислят държавнически и са приели пакет от конкретни социални, бюджетни и социално-икономически мерки за подпомагане на населението и бизнеса. 
 
"Опазването на здравето на хората е най-важно за нас“, отсече тя и от името на левицата благодари на лекарите, на медицинските сестри и персонала в болниците. 
 
"От ГЕРБ бяха наричани в годините убийци, наскоро миналата седмица терористки, а днес тези хора с риск за собственото си здраве и здравето на близките си са на предна линия и заслужават и получават нашето уважение с това, което правят. С тревога чухме, че лекари и сестри от белодробната болница днес са готови да подадат оставки, защото не разполагат със защитно облекло, а са в контакт с хора, които може би са рискови. Този, а и други случаи в последните дни показват, че правителството на Борисов закъсня с реакцията и с подготовката на реакция", упрекна Нинова.
 
Тя обвини още, че Борисов не се държал като сериозен премиер, защото "на пресконференции през два часа говори за кройки, за плат и калцуни“. 
 
Соцлидерката предупреди, че отсега трябва да се мисли за социалноикономическите последици в следващите години, защото една икономическа криза би довела до още по-голямо обедняване на българите и загуба на работни места.
 
Правителството обаче не предприемало никакви мерки в това отношение.
 
Заради това БСП ще изпрати писмо до работодателските организации с молба за професионален и обективен анализи за последствията от разпространението на коронавируса в икономически план. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** изкудкудяка, Радев анонимника кога ще ни разтърси с трагично-драматична партизанска реч?
177
13
 
15
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Абсолютно е права, дебелия и унил бай *** от Банкя не знае какво говори... Смешен и жалък , както обикновенно .
176
17
 
21
 
! Отговори
ооооо шипка преди 4 години
това ли измисли за 2-3 дена мълчание бе другарко "загрижена" импексова?
175
2
 
14
 
! Отговори
хммм преди 4 години
До Чичо 154 "Русия, 10.03.2020 - 544 заразени, 7 жертви"Не знам , какви източници ползваш За днес инфото за Русия е - 20 болни , 3 оздравели , 17 активни случаи . Няма смъртни случаи
174
0
 
7
 
! Отговори
Бай Митьо преди 4 години
До българинАз съм само на телешко и овче. Свинското много поскъпна, пък и ми е втръснало. Много телешка мръвка мина през херметика, от както поскъпна свинското.
173
4
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Имаш вариянт и за веган или да събираш енергия от слънцето и с концентрация да модифицираш в хранителна :)
172
1
 
4
 
! Отговори
иии още преди 4 години
До W 151 препоръчават санитарен минимум - 1 метър между човек до човек . Ама вчера имаше инфо , че се разпространява до 4.5 метра разстояние Бяха писали ,ч е в Хонконг някакво куче се заразило с коронавирус от стопанина си , имало "слабо позитивни " теста за вируса , ама не проявявало симптоми .Но като цяло няма данни да се предава от хора на животни и обратно Горе -долу и самите учени още не съвсем наясно по някои въпроси . Едни едно казват , други - друго
171
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Червеното Болшевики съ разгневиха щоту им отнеха привилегията ТЕ да плашат народа с "Коронката вирус"!!!Ъм, тъй де, откъде-накъде Бойку ефенди шъ претендира за "Комунист Вуруса "Коронка" подарен ни от братския Комунистически Китай и от прилепчето - член на Китайската Маоистка Ком. Партия!Долу ръцете от комунстическото вирис Made in China!!!
170
9
 
12
 
! Отговори
българин преди 4 години
Мене много повече ме е страх от свинския грип отколкото от коронавируса!Всеки ден със страх гледам нарастващите цени на свинското по магазина и се чудя какво ще ям утре!!!Или да ставам мюсюлманин и да мина на агнешко?
169
4
 
16
 
! Отговори
Калинките преди 4 години
Закриха България.
168
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 173 да допълня , като на управляващите...
167
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КорАно вируса е страшенКороната...ще мине ,догодина друг ,нови илачи..А тоз..първият ще ни.....Няма спасение..от негоВиждате го на юг от нас..настъпва
166
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Експерти от Хонконг стигнаха до единодушно мнение, че заразяването на домашно куче с COVID-19 в Хонконг най-вероятно е случай на предаване на вируса от човек на животно. Това пише уебсайтът на правителството на Хонконг.
165
0
 
4
 
! Отговори
амии преди 4 години
До W 151 Ако искаш хвърли едно око на тази страница на МЗ https://mh.government.bg/bg/informaciya-za-grazhdani/informaciya-otnosno-noviya-koronavirus-2019-ncov/Май още не е много ясно , как точно става разпростаняването . От човек на човек - това е сигурно . Някъде пишат ,ч е може по въздушнокапков път , други само при контакт с болен , или заразени повърхности . Някъде пишат ,че живее по по максимум 1/2 час извън човешкия оргнанизъм , другаде - може и до 9 дни да изкара по предмети
164
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От цялата истерия имат най-голяма сметка медиите и фирмите продаващи стоки свързани с коронавируса, като маски, термокамери и тн. Вчера ми се появи реклама на предпазни маски във Фейса.
163
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 170Дай пак. Можеш да измислиш и по-голяма тъпня... Имаш потенциал...
162
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 151ХА-ХА-ХА! Eвaлa човече, разсмя ме от сърце!!!Кихащ гларус? Нито съм виждал, нито съм чувал подобно нещо! Но ако е бил болен, трябва да е от птичия грип, нали така?
161
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябваше да затворят първо парламента и общинските съвети, защото като говорят пръскат зараза. Излизане от ЕС и затваряне на границата.
160
13
 
18
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Корнелка просто *** от кьошето, за да маркира някакво присъствие. Жалка идьотка...
159
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Паника няма. Пийте яжте и си носете новите дрехи.