Осман Октай: Борисов ще представи кабинет само на ГЕРБ, ДПС ще го подкрепи

Според него кабинет може да има само с първия мандат
27 юни 2024 18:50, Нели Христова
26
Осман Октай: Борисов ще представи кабинет само на ГЕРБ, ДПС ще го подкрепи
Снимка: БГНЕС

Борисов ще представи кабинет само на ГЕРБ и ще получи подкрепа без коалиционно споразумение с ДПС. Единствената възможност е правителство с първия мандат, нови избори ще са с още по-ниска избирателна активност и дори може ДПС да се окаже първа политическа сила.

Прогнозата направи пред БНР политическият анализатор Осман Октай и коментира:

"Ако Бойко Борисов държи на думата си и не приеме партньорство с ДПС, би следвало в момента, когато се избере такова правителство, подкрепено от Движението за права и свободи, веднага неговия премиер и самият Борисов да си подадат оставките. Ако обаче се съгласят и приемат такава подкрепа, това означава, че всичко е било предварително договорено".

Според него е възможно да се направи правителство на малцинството с възможен премиер от ГЕРБ - Росен Желязков:

"Забелязвам всички симптоми в поведението на Бойко Борисов, когото наблюдавам от 2009 г. Не сме видели той да води нормални политически преговори. Борисов играе вабанк, рекетирайки както институциите, така и парламентарните групи и целия парламент. ... Ако падне кворумът в парламента, със 115 гласа може да се избере правителство на малцинството, подкрепено от ДПС. После може да каже, че не е правил коалиция с ДПС, а всеки може да подкрепя".

Октай прогнозира появата на политически проект на президента Румен Радев, който няма да изкара докрай мандата си:

"Ако се отиде есента на предсрочни избори и кризата продължи, може през пролетта той да излезе от президентството и да оглави партия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от Общество
Постижима ли е еврозоната без стабилно правителство?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
GROB-ари не ни трябват!!! ДПС могат да изчакат 2-рия мандат да отиде при тях за да може Шиши да им поставя условия, иначе Бойко ще ги пере като измит килим.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Малцинствен ромско-турски кабинет който няма да бъде подкрепен в зала от достатъчно депутати!
24
1
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 2 дни
НИЕ НЕ ВИ ИСКАМЕ В БЪЛГАРИЯ ТЕ СЕ КАНЯТ ДАУПРАВЛЯВАТ
23
1
 
1
 
! Отговори
Кръчматъ преди 2 дни
Изборите през Есента може да се окажат най-полезните.... Надявам се на на тях ИТН и Величие да са извън от Парламента, а ПП-ДБ да се борят за предпоследното място с БСП. Гърбавите може и да спечелят, но при още по-ниска избирателна активност. И пак благодарение на изборите през Есента шъ прескочим Евро Ямата!
22
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Бойко в скута на Пеевски пие мазно турско кафенце
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Борисов все го поставят в някакви намислени и желани грешни схеми и сценарии и сами се издават, надпреварвайки се да обслужат задкулисие. А Борисов игнорира всичките им фалшиви баражи и цака с точната карта.
20
4
 
6
 
! Отговори
до преди 2 дни
Май е луд!!!Страда от логорея.
19
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Този турчин почти нищо не е познал. Върнете се назад в "прогнозите" му и ще се уверите.
18
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Всичко му е лъжа на Октай.И не познава нищо.Той лъже за всичко.Преди месеци каза, че повече няма да говори по медиите.Виждате и за това излъга.
17
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
ЕЙ ОКТАЙ НЕ СПРЯ ДА БЪЛВАШ ЛЪЖИ
16
7
 
8
 
! Отговори
Не се разбра, преди 2 дни
...какво "рекетира" Борисов, като са първа политическа сила, и им се полага да съставят правителство? Рекетът беше от Шарлатаните, които така и не разбраха, как ги изхвърлиха от властта ? И то не ГЕРБ, а тия дето им дърпат конците!
15
9
 
5
 
! Отговори
костовистки пирати преди 2 дни
След като Доган изпъди Октай за кражба, нищожеството бързо пристава на доказаните крадци и далавераджии около Костов.Там намира своя естествен пристан, пристана на всички пирати в нашата демокрация.
14
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
И какво ако Радев оглави партия? Ще излъже тези дето не са живяли в соца и ще ги вкара в същия строй. Т.е. живота ще бъде под строй, като в казарма. И всички масово бедни. Но връщане на свободата няма да има.
13
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Кой е Осман Октай?Мошеник, изгонен от Ахмет Доган от ДПС за КРАЖБА.
12
9
 
7
 
! Отговори
кореняк преди 2 дни
Избори, избори, избори !!! КОЙТО НЕ ГЛАСУВА 200лв глоба !
11
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
ГЕРБ и ДПС са две глави на една и съща зла ламя. Само истински правосъдие ще разреши политическите ни проблеми, до тогава ще сме в избори докато на стадото не му дойде акъла в главите, че докато гласуват за престъпници като тях, а не за ПП -ДБ ще сме в криза. Браво на Октай.
10
7
 
3
 
! Отговори
Логично! преди 2 дни
Няма никакво значение какво правителство ще бъде съставено, при всички положения след края на войната в Украйна веднага ще има нови избори, без етническите и про-руските партии, които ще бъдат разтурени от Военния трибунал, много вероятно предвождан от знаменитият военен юрист Николай Ненчев.
9
10
 
9
 
! Отговори
дрън-дрън-ярини преди 2 дни
От бивш агент на ДС !
8
1
 
11
 
! Отговори
на 1005 преди 2 дни
Двата клана на мафията ще ушушкат държавата и народа като марокански скакълци !!!!
7
16
 
7
 
! Отговори
Предстои преди 2 дни
Минаваме на президентска република после и така докато Москва реши!Отиваме в дупката на Кремъл!!!!!Тоалетни чинии и ИКЕА през крив макарон ше гледате!Москвич или Лада след 10нггодини чакане!