Война?! Борисов увеличавал паниката в страната заради COVID-19

Не било работа на сериозен премиер да говори за кройки, плат и калцуни
303
Война?! Борисов увеличавал паниката в страната заради COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП се ядоса от изказването на премиера Бойко Борисов след заседанието на Съвета по сигурността в Министерския съвет. Репликата, която вбеси левицата е: "Това е вид война, гледали сме го по филмите. Надали ще разберем кой го свърши, но берем последствия".

Още по темата
"Няма как в едно изречение да кажеш: Не се паникьосвайте, ние сме във война", скочи червената шефка Корнелия Нинова. Тя препоръча на Борисов да се ограничи в изказванията си, защото с всяко свое изявление увеличавал паниката в страната. Според нея настоящата ситуация с разпространението на заразата в България изисква хладен разум, отговорност и реакция без паника. 

 
"Смятаме, че е добре да се даде думата на сериозни хора и професионалисти и сме готови с всичко, което е необходимо като опозиция да съдействаме за изпълнение на разумни решения", посочи тя. 
 
Нинова смята, че изпълнителната власт е закъсняла с мерките за превенция срещу разпространението на коронавируса. 
 
Тя отбеляза, че в Европа правителствата мислят държавнически и са приели пакет от конкретни социални, бюджетни и социално-икономически мерки за подпомагане на населението и бизнеса. 
 
"Опазването на здравето на хората е най-важно за нас“, отсече тя и от името на левицата благодари на лекарите, на медицинските сестри и персонала в болниците. 
 
"От ГЕРБ бяха наричани в годините убийци, наскоро миналата седмица терористки, а днес тези хора с риск за собственото си здраве и здравето на близките си са на предна линия и заслужават и получават нашето уважение с това, което правят. С тревога чухме, че лекари и сестри от белодробната болница днес са готови да подадат оставки, защото не разполагат със защитно облекло, а са в контакт с хора, които може би са рискови. Този, а и други случаи в последните дни показват, че правителството на Борисов закъсня с реакцията и с подготовката на реакция", упрекна Нинова.
 
Тя обвини още, че Борисов не се държал като сериозен премиер, защото "на пресконференции през два часа говори за кройки, за плат и калцуни“. 
 
Соцлидерката предупреди, че отсега трябва да се мисли за социалноикономическите последици в следващите години, защото една икономическа криза би довела до още по-голямо обедняване на българите и загуба на работни места.
 
Правителството обаче не предприемало никакви мерки в това отношение.
 
Заради това БСП ще изпрати писмо до работодателските организации с молба за професионален и обективен анализи за последствията от разпространението на коронавируса в икономически план. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
13
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Тонкатаще се обзаложиш ли?..Какво залагаш?../само не и фустата си,щото нема да свърши работа/..Впрочем,ако са окажеш права и Тиквата наистина ПАК намърда телесата си на минпридсидатильския стол,то аз заявявам:-Срам не срам,ще се обърна на 180 градуса..Ще стана най-върлия Тиквопоклонник..Защото ако това НЕДОРАЗУМЕНИЕ продължи да "бесней над бащино ми огнище" ,то...то аз ще загърбя СТАДОТО!просто няма да има смисъл да се бориш за живота на хора,приели МИЗЕРИЯТА като "неизбежна"
197
8
 
15
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Ще крепят трупа на Герп докато определят и ландират новия губернатор на щата България.
196
5
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
До ПроСоТоМараба Просо,пак сънуваш:):):):)2021 Борисов4 сигура:):):):)
195
16
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Даникаква "нинова" бе?!..-Та самия военен министър на Тиквун отсече твърдо:-"Тая лудница не може повече да продължи!"..ГРОП е разяден отвътре,като типично засегнат от рак организъм.Цяло чудо е,че все още не се е разложил!..И това наистина се дължи в голяма степен на липсата на силна опозиция...Но края на герп е предизвестен!..Сега сме свидетели на последните му агонии....И както каза оня на Рос:-"Марсел се разболя,после се оправи,но..след това умря..Маймуните понякога умират"..
194
4
 
5
 
! Отговори
коментар преди 4 години
До АнонименВ момента Турция напада Гърция!! Четете западната преса!
193
0
 
4
 
! Отговори
Skater преди 4 години
До ДртПрчКато жабарите нали! Предлагам всички да излезнем и да се разцелуваме взаимно да и да почваме да гледаме филма! Там вече го гледат "задължително от вкъщи" Базикате се докато не почне да пуши черджето нали :) особенно на дърти пръчове!
192
9
 
16
 
! Отговори
По БСПарски преди 4 години
Ако , Станишката беше на власт България щеше да се напълни с мигранти, а той да ни обяснява, че мигранти няма. Това са случайно минаващи туристи. А, за корона вируса също щеше да каже, че той не е чувал за такъв. Това са измишльотини.
191
9
 
19
 
! Отговори
Дани преди 4 години
Сега нинова пак ще иска оставката на правителството'винаги търси под вола теле
190
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знаем, само предполагаме:1. КОЙ го свърши, защото му затвориха Лафките.2. Или Дубаеца, на когото затвориха тотото.3. Путин води хибридна атака с био средства. 4. ЦРУ го пуска, за обвини отново Путин.5.......
189
16
 
15
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Срам ме е да го призная, но в случая Корнела Злобюл е права. Правителството и т.нар. Кризисен щаб прекалиха. Само всяват паника в населението.
188
0
 
12
 
! Отговори
Solo преди 4 години
По последна статистика освен възрасните хора вируса лепил през кокалчетата най-вече крадливите и лъжливи полИтИцИ! Ако някой ще дава фера от тях да се почва!
187
9
 
16
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Няма угодия за Корнелия.Как поне веднъж не каза нещо добро за ГЕРБ.Ама виждате ли БСП били по добри.
186
5
 
15
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
ББ разбира от футбол,медицина,строителство,външна политика,селско стопанство,всичко е ясно пари няма за заплата.Пенсията е 150 евро,плащаташ ток,вода и лекарстава и т.н. живееш.Талибаните бягат от границите не желаят да минат даже и транзит през Б-я.Голям удоволствие да живееш в София.Цяла Европа е против политиката на Ердоган ,ББ му е приятел това се казва политик добър с всички???На 03.03.на този велик празник никой от ГЕРБ не уважи и нямаше един руски политик който заслужава да отдаде почит.
185
6
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ако некой все още не е разбрал че така наречения "Б.М.Б." е КУХ БАЛОН,време е да го разбере...Макар че ще ви е доста трудно!..За десет години просташко дерибействане във "властта" тоя толкова СВАЛИ ЛЕТВАТА,че хората се объркаха.."Черното черно ли е,или бяло?"Мутринските му речи,поведение,закани и открити простотии просто съсипаха и малката останала култура на общуване в обществото ни....Ще ни е нужна дълга и упорита реанимация след тоя..
184
7
 
17
 
! Отговори
коментар преди 4 години
До АнонименСъгласен, само първо изправяме пред Народния съд Борисов, Горанов, кметицата Фъндъкова, онзи с каскета Гешев, другия измислен доктор с каскета от ВМА, после Доган и после ще ги мислим БСП-то, щото в последните 11 години държавата ни я съсипва ГЕРБ, а преди това 60 години комунистите.
183
8
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Стига си рИвала ***... - имаш ли някакво предложение...
182
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БОРИСОВ, ОБЯВЯВЙ ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ И АРЕСТУВАЙ РАДЕВ И НИНОВА ЗА МАСОВО ЗАРАЗЯВАНЕ СЪС СМЪРТОНОСЕН ВИРУС И ДИВЕРСИЯ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА!ПО ИЗВЪНРЕДНО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО - НАРОДЕН СЪД, КОЙТО КОМУНИСТИТЕ ТУК МНОГО ОБИЧАТ, И - НА ПРАСЕТАТА В БЕЛЕНЕ...
181
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като е ВОЙНА, да се обяви ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ.
180
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДРУГАРКЕ НИНОВА, НЕ ВИ ГЛЕДАМЕ КАКВО КАЗВАТЕ, А КАКВО ПРАВИТЕ! ДРУГАРА РАДЕВ ВМЕСТО ДА Е НАЧЕЛО НА КРИЗИСНИЯ ЩАБ, В НАРУШЕНИЕ НА РАЗПОРЕЖДАНЕ НА ВЛАСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ СПОМОГНА ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА СМЪРТОНОСЕН ВИРУС!СМЪРТ ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА РОДИНАТА!КАТО БОРИС- НА ЕШАФОДА И РАЗСТРЕЛ!
179
17
 
16
 
! Отговори
РАДЕВ, преди 4 години
ПОДАВАЙ ОСТАВКА!НАПРАВИ ДИВЕРСИЯ СПРЯМО БЪЛГАРИЯ, СЪБИРАЙКИ ХИЛЯДИ НА 1 МЯСТО НАСРЕД ВИРУСИТЕ!!ОЩЕ 1 ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ!НЕ СЕ ОПИТВАЙТЕ ДА ГО ЗАМАЖЕТЕ ОТ БСП ТОВА!!!