Война?! Борисов увеличавал паниката в страната заради COVID-19

Не било работа на сериозен премиер да говори за кройки, плат и калцуни
303
Война?! Борисов увеличавал паниката в страната заради COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП се ядоса от изказването на премиера Бойко Борисов след заседанието на Съвета по сигурността в Министерския съвет. Репликата, която вбеси левицата е: "Това е вид война, гледали сме го по филмите. Надали ще разберем кой го свърши, но берем последствия".

Още по темата
"Няма как в едно изречение да кажеш: Не се паникьосвайте, ние сме във война", скочи червената шефка Корнелия Нинова. Тя препоръча на Борисов да се ограничи в изказванията си, защото с всяко свое изявление увеличавал паниката в страната. Според нея настоящата ситуация с разпространението на заразата в България изисква хладен разум, отговорност и реакция без паника. 

 
"Смятаме, че е добре да се даде думата на сериозни хора и професионалисти и сме готови с всичко, което е необходимо като опозиция да съдействаме за изпълнение на разумни решения", посочи тя. 
 
Нинова смята, че изпълнителната власт е закъсняла с мерките за превенция срещу разпространението на коронавируса. 
 
Тя отбеляза, че в Европа правителствата мислят държавнически и са приели пакет от конкретни социални, бюджетни и социално-икономически мерки за подпомагане на населението и бизнеса. 
 
"Опазването на здравето на хората е най-важно за нас“, отсече тя и от името на левицата благодари на лекарите, на медицинските сестри и персонала в болниците. 
 
"От ГЕРБ бяха наричани в годините убийци, наскоро миналата седмица терористки, а днес тези хора с риск за собственото си здраве и здравето на близките си са на предна линия и заслужават и получават нашето уважение с това, което правят. С тревога чухме, че лекари и сестри от белодробната болница днес са готови да подадат оставки, защото не разполагат със защитно облекло, а са в контакт с хора, които може би са рискови. Този, а и други случаи в последните дни показват, че правителството на Борисов закъсня с реакцията и с подготовката на реакция", упрекна Нинова.
 
Тя обвини още, че Борисов не се държал като сериозен премиер, защото "на пресконференции през два часа говори за кройки, за плат и калцуни“. 
 
Соцлидерката предупреди, че отсега трябва да се мисли за социалноикономическите последици в следващите години, защото една икономическа криза би довела до още по-голямо обедняване на българите и загуба на работни места.
 
Правителството обаче не предприемало никакви мерки в това отношение.
 
Заради това БСП ще изпрати писмо до работодателските организации с молба за професионален и обективен анализи за последствията от разпространението на коронавируса в икономически план. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След няколко месеца ББ ще обяви Герб спаси България от корона вируса. Гласувайте за Герб.
157
2
 
0
 
! Отговори
доктор Охболи преди 4 години
До: 161А, това е котешкия грип.Той не е опасен за хората!
156
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
искам да чуват мнения изказвания на лекари епидемиолози вирусолози , а не мнението на пожарникар , ако ще да е генералисимус , недосегаем едва ли не господ , като не знаеш за какво иде реч ,просто млъкни и остави да говорят хората ,които знаят за какво става дума НО ВЕЧЕ СИ ЗАКЪСНЯЛ и с производства и мерки и още не знам какво , ами несериозно е премиер да ми говори по този начин , но нали си само пожарникар и охранител изводите си ги правете сами
155
0
 
4
 
! Отговори
Г до idiot преди 4 години
Статистиката за смъртността от сезонен грип според СЗО е 0.1%.
154
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: номер 136 (бай Шиле)А за комунистите от ГЕРБ защо нищо не казваш?Кой напиня сега да строи АЕЦ "Белене" баш на брега на Дунава?Ако оттам нещо се разлее цялото Черно Море ще зарази!!!
153
1
 
7
 
! Отговори
Бай Митьо преди 4 години
До W В махалата има едно коте с кървясали очи и хрема. Постоянно киха е едвам се движи. Ако посегнеш да го гониш изобщо не мръдва да бяга. Има и оголени части от тялото без козина... Да не е короната и по животните?
152
4
 
21
 
! Отговори
Скрийте се редгарбич преди 4 години
Свинете червени скриха истината за Чернобил и изкараха хората на манифестация пред мумията на Гошо пияницата.Марулки с радиация имаше за целия народ.
151
0
 
5
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
До 154Русия, 10.03.2020 - 544 заразени, 7 жертви.Сега спокоен ли си?
150
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То се е видяло, че коронавируса ще е тама номер едно в България поне още за месец.
149
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП с финансиране и помощ от Русия пренесоха този вирус от Китай за да разклатят стабилността на ГЕРБ. Но няма да им се получи превратът! И този път сме добре подготвени.
148
12
 
11
 
! Отговори
Бостан преди 4 години
В този случай червената кака е права. Не стига, че Барба Ганьос не слиза от екрана (интересно, кога ли работи?), но и по всички медии от сутрин до вечер ни облъчват с тоя вирус!А, според Дъглас Адамс паниката започва, когато официалната власт каже "Без паника"!
147
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали се носеха слухове, че вирусът бил биологично оръжие?И че го произвеждали в лаборатории в САЩ?Еми, вече и в САЩ има 1000 души заразени и 31 починали.Интересна работа, само за Русия нищо не чуваме. Там какво е положението? Някой знае ли?
146
4
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Корни-19 ще довърши столетницата :)))))))))))))))))))))
145
1
 
5
 
! Отговори
W преди 4 години
Някой да излезе и да обясни на хората как точно се предава този вирус и могат ли и животните да са преносители, защото току видях КИХАЩ ГЛАРУС НАД ДЕТСКА ПОЩАДКА. Някой крийпи нещото, на което съм ставал свидетел, евър !
144
0
 
5
 
! Отговори
idiot преди 4 години
До Анонимен 140Верно ли, бе? Това *** го кажи на италианците, много ще ги ободриш!Суха статистика: смъртност от грип - 0.5%смъртност от ковид-2019 - между 3 и 5%, по неокончателни данни
143
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова, вирусът погубва основно възрастни хора, ако се разпространи, ще останете без електорат.
142
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** е срам за България. Да политиканства насред епидемия. Долно!!!
141
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 135 преди 4 години
До Анонимен 135Абсолютен цирк са. Да се смееш ли, да плачиш ли?
140
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия са ми ясни. Ако не направиш нищо - що не правиш нещо. Ако пък направиш нещо - що си го направил. Само лаят, ама кой им обръща внимание на другарите в днешно време?
139
4
 
7
 
! Отговори
Луд преди 4 години
До ББПредполагам, че ако бяха затворени границите и ти или твой близък беше навън, щеше друго да пееш.