БСП иска оставка на Караянчева в името на авторитета на НС

Не познавала Конституцията и законите, рушала доверието в НС
50
БСП иска оставка на Караянчева в името на авторитета на НС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За да се спаси авторитета на парламента, червената шефка Корнелия Нинова поиска оставката на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Соцлидерката изброи пет аргумента на левицата, заради които Караянчева трябвало до напусне поста.

"Погазване на Правилника на НС, Конституцията и законите, поставяне на законодателната власт в подчинение на изпълнителната власт и превръщането на НС в придатък към волята на премиера Борисов, грубо погазване на правилата на законодателния процес, влошено качество на законите, незачитане на принципите на прозрачност и публичност в работа на НС, оценки и поведение, рушащи авторитета на институцията“, посочи Нинова.

Според нея още с избирането си за председател на НС Караянчева е показала непознаване на Конституцията, защото е казала: "ние сме политици, ние сме хора избрани тук, за да представляваме опреден район от държавата", а основният закон посочва, че депутатите представляват всички граждани.

Още по темата
Освен това Караянчева погазвала принципа на разделение на властите като системно възпрепятствала участия на премиера в парламентарния контрол като връщала питанията към него без основание.

"Борисов не е идвал на парламентарен контрол от 1 година, има ли такава европейска практика в някоя държава? На 22 ноември 2019 г. е последното му участие, няма го при гласуване на промени в кабинета, на приемане на бюджет, на актуализация. Въпреки многократните ни искания да бъде изслушан, Караянчева не може или не иска да осигури присъствието му, дежурният отговор е заетост, а често тази заетост я виждаме през деня при обикаляне с джипа и раздаване на пари“, коментира Нинова.

Тя обвини още Караянчева, че грубо погазва законодателния процес, защото не допуска или забавя важни законопректи на опозицията.

"22 законопроекта на БСП стоят някъде неразгледани, някои са внесени през 2017 г. Три години гласуван законопроект в залата при разписани срокове в Правилника от два месеца в комисия“, скочи още червената шефка. Освен това редовно с преходни и заключителни разпоредби на един закон се променят коренно различни закони.

"Преместването в новата пленарна зала беше съпътствано с тежък скандал заради ограниченията на журналистите за движението им в сградата и досега Караянчева не намери начин да реши този въпрос", каза още Нинова.

Според нея всичко това води до най-нисък авторитет на НС и недоверие в институцията, до погазване на основните принципи на държавността за разделението на властите и за върховенството на закона.

"Караянчева носи голям част от вината за уронване на престижа на България в Европа, освен това обижда българския народ с изказванията си",коментира Нинова думите на шефката на НС за партийното събрание на ГЕРБ в Лом.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Инфантилен преди 3 години
Ами оставка за проф.Иво Христов? В името на авторитета на БСП :-))
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питайте тази другарка къде работят съпръга и сина и,какво ми се прави госпожа лъжа на честна,толкова пари е заграбила че се е самозабравила,никога повече др.ИМПЕКСОВА НЯМА ДА ВЗЕМЕТЕ ВЛАСТТА ВИЕ ПРОДАЖНИЦИ ТАКИВА
39
0
 
4
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Пълна покдрепа за госпожа Караянчева , господин Борисов и легитимното правителство на България ! Само нагоре и само напред ! ЦЯЛАТА НАЦИЯ Е С ВАС !
38
2
 
5
 
! Отговори
северозапад преди 3 години
Никаква оставка ,когато БСП не влизаше в пленарна зала и бойкотираха парламента за кой авторитет беше ? Влизаха и излизаха като пр-я от мръсни *** и си получаваха заплата ,никаква оставка на Цвета .След няколко месеца след изборите Нинова да предложи кюстендилската слива за председател нали се надява да спечелят ....някой път де...
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лельо Корнелия,има ли на кого да не си искала оствката?Накрая се самосезирай и подай своята.
36
1
 
4
 
! Отговори
гост преди 3 години
То пък един авторитет и доверие, дето го нямат нито престъпничката Нинова, нито *** Караянчева, Нито пък НС дето са го заврели в партийния дом щото внучетата и децата на мръсните комунисти ги е подгонила носталгията. *** с празни приказки!
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес Нинова е била в цикъл и е поискала оставката на Румен Радев. Няма лошо ама психиатрията е пълна с Йоло Деневци, Хаджигеновци, Бабикяновци, Миненковци, и др. малоум..ни..ци.
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля ви, нека има поцинковани кофи на пазара! Оставете тая жена - няма такова дъно. С нея всеки се чувства поне една идея по-умен и възпитан.
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма надежда за България докато се занимаваме с БКП-БСП и техните милионери. Да ходиш и прегръщаш козичките и да ревеш колко ги обичаш бедните вече 50 години го играем този театър. Явно проф. Иво Христов от БСП е прав , че 80 % от българите са де.бил..и
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо в името на авторитета на БСП др. Нинова да подаде оставка от всички политически постове и да отиде в САЩ при сина си, на който му купи къща за 5 милиона долара. Да другари пенсионери с 300 лв. месечна пенсия всички на Позитано 20 са милионери.
31
2
 
10
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
До ДДРонегПий си хапчетата бе ! Живота нито не е започнал преди 10 години, нито се развива според представите в главата ти. Тези, които наистина сринаха България, бяха "опънали" желязнз завеса около Соц-лагера, обаче ни обясняваха, колко ни е добре. И който не е съгласен - в Белене. А сега, като членуваме в ЕС, ходят да им обясняват к'ви сме гадни, за което лапат по 15000 евро на месец. И що? Щото не могат да вземат властта законно. И правят... революция. Ама не е пролетарска
30
4
 
16
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
БСП иска туй, БСП иска онуй ! А мещо на накого да са дали ? Нещичко да са създали ? А, да, очерниха България пред Европа, а сега техните евродепутати ще "гостуват" на поредното Велико народно гъзстание.
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно другарите от Кремъл много са я закършили щом опряха до хора като Нинова които да им наливат пари от изпосталялия български бюджет.
28
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми прави са. Той шефа и и даде оценка вече. Интересно е сега дали депутатите на герб ще уважат оценката на шефа си или ще защитят неграмотната женица.
27
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП работиха четири години неуморно, да сринат авторитета на народното събрание и сега видите ли, се загрижили.
26
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало др .ИМПЕКСОВА кой,кой иска вашето мнение???КОЯ БЯХТЕ ВИЕ-а тази същата г-жа *** която Станише уволни за корупция...........
25
3
 
4
 
! Отговори
туф преди 3 години
До БеСиПеЧе дядо ти и ти сте цървулкьоци е ясно. Малко са ви трошили главите.
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28Пич, имаш нужда от психиатрична помощ:))))))))))))))))))))))))Ама то сигурно си на 18-19 затова е така
23
13
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
До Недоразбрал 15 А бе задръ.стеняк, кьорав ли си 10 г. кой краде, кой се облажи с властта, това пачки, кюлчета, убийства и фалшифициране на избори, чак на ЕС им призля. Такива като вас държат на власт крадците, поне фапнал ли си малко "гъби" ???
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе ***. Парите ли ви спряха, че днес сте много пасивни нещо. Не плюете с оная ярост. Какво силите ли пазете за петък?