Депутат от БСП към ГЕРБ: Вие сте като комунисти от AliExpress!

Фирми, които печелели обществени поръчки, били партийни хранилки
128
Депутат от БСП към ГЕРБ: Вие сте като комунисти от AliExpress!
Снимка: БГНЕС

Управляващи и опозицията влязоха в остър спор за промените в Закона за обществените поръчки и се стигна до нападки.

"Вие сте като комунисти от AliExpress, защото те поне строяха качествено, а вие некачествено", обвини червеният депутат Явор Божанков мнозинството от ГЕРБ.

Още по темата
Причината за това стана предложението на левицата обществена поръчка да се печели само от фирма, която изпълнява най-малко 90% от предмета на поръчката със собствени машини, съображения и човешки ресурс без да ползва подизпълнители. Очаквано мнозинството не прие поправката и остана в сила сегашната разпоредба 30% от дейностите да могат да се възлагат на подизпълнители.

От БСП обаче яростно защитаваха предложението си и обвиниха мнозинството, че в момента с обществените поръчки и подизпълнителите се захранват партийни хранилки.

Според Божанков общественият ресурс се усвоява така, както е решил премиерът, докато пътувал джипа.

"Едно дружеството с 40 човека персонал и 20 счетоводители преразпределя пари до близък кръг фирми до властта", скочи той. Според съпартиеца му Филип Попов една от най -разпространете практики, свързани с корупцията, е през обществените поръчки.

Левият Тодор Байчев също скочи, че няма как дружества с по 20 човека персонал да изпълняват поръчките и те наемат други, като така се създава хранителна верига, която няма как да просъществува в нормални икономически условия.

Христо Проданов настоя, че има дружества, които наемат само счетоводители, а въпросните фирми са партийни хранилки.

Александър Иванов от ГЕРБ призова социалистите да посочат поне една фирма, която да може да изпълни най-малко 90% от предмета на поръчката сама, когато става въпрос за големи инфраструктурни проекти.

"Не виждам защо да променяме законодателството, за да се облагодетелства някоя фирма, както иска БСП. Ако знаят колегите, да кажат коя е тази фирма и направо да я запишем в закона", скочи той.

Александър Ненков пък обвини опозицията, че за пореден път се опитва да подкопае усилията на правителството за развитието на инфраструктурата.

"Сигурно завиждате, че България вече прилича на европейска страна, а вие какво построихте", отвърна на обвиненията на левицата той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явор Божанков-скрападжичето от Г. Оряховица.Едни комунисти приватизираха заводите и с други ги нарязаха.Таткото на Яворчо режеше на скрап заводите.
31
4
 
7
 
! Отговори
Роки преди 3 години
Били сме приличали на европейска страна. Не мога да спра да си бърша сълзите от смях хаххахахаха
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 27Естествено че там има достойни хора, а къде ги тези достойни хора при демонокрацията ? Посочи един достоен да видим ?Демокрация с комунисти е все едно да турил мечка стръвница да ти варди кошерите с меда! Толкова ли нямаш усещане за логична и последователна мисъл?:))))))))))))))))))))))))))))))))
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Костовистите отвращават.
28
4
 
7
 
! Отговори
Капиталист преди 3 години
Капиталистите са достойни хора, а комунистите са крадци!
27
2
 
3
 
! Отговори
Капиталист преди 3 години
Сички са комунисти! За сичко са виновни комунистите!
26
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОЙКО Е КОМУНИСТ С ФЕС.
25
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 23Естествено че там има достойни хора, а къде ги тези достойни хора при демонокрацията ? Посочи един достоен да видим ?
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Иде края 24Март месец - и край..............Идат новите червени гладни да заменят преялите червени техни братя! А ти вярвай че ще получиш брашанце!:))))))))))))))))))))))))))))
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП е една разбита отвсякъде и в геополитическа изолация,партия.В озверелите й лидери и отпаднсли във времето отделни остатъци се крие основната причина една мутра да си прави каквото иска с България.
22
6
 
3
 
! Отговори
Иде края преди 3 години
Иде края на голямата лапачка на ГРОБароидите. Март месец - и край. Но и на БСкомунягите няма да им се отвори парашута. 11 години в опозиция - гладурия, няма рушвети, няма "спонсори", а милиардите от еврофондовете текат покрай тях и никой не може да се облажи. Така че иде ли си ББ-Т ще се вадят ножове и компромати. Кръв ще се лее. 100% от обществените поръчки реално се изпълняват от подизпълнители срещу 70% от стойността на поръчката. 30% остават за "спечелилия", той пълни онова "шкафче" на ББ-Т
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Патриот 19Не искам да обиждам истинските комунисти ,които са много достойни и добри хора!Къдя ги тези достойни червени крадци от всяка партия до момента?!?!?!:))))))))))))Достойни червени разбойници има само в летописите на Ленин и Сталин!:))))))))))))
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова са жалки. Комунистите обвиняват други че са комунисти! Другари до там сте се докарали. Комунист е обидна дума - срам и позор!
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Присмяла се хърбата на щърбата! То БКП-то си е на власт от 76 години насам! Няма БСП, Герб, Патриоти, Воля, ДПС или независими - всичко е БКП до момента!
18
6
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Не искам да обиждам истинските комунисти ,които са много достойни и добри хора!Герб ги определям по-скоро ,като цървуло-фашисти с миризма на чесън лук и некъпано!
17
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герб са най-лошото от комунизма - неуспели мишкари, които не е имало как да докопат властта освен с преварат, слугинаж на САЩ и разпродажба на всичко Българско. Те и всички преди тях хубавци, начело с Костов и компания.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като изгониха Костов хората трябваше и да го набият и да го съдят, после никога нямаше да дойдат царисти и нещата да се развият по тоя начин.
15
0
 
6
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 3 години
Долу ХУНТАТА БКП
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не разбрах. АлиЕкспрес е нещо като китайският Амазон. Какво са строили?
13
1
 
6
 
! Отговори
ФИГУРАНТ преди 3 години
кой е тоя Явор