Депутат от БСП към ГЕРБ: Вие сте като комунисти от AliExpress!

Фирми, които печелели обществени поръчки, били партийни хранилки
128
Депутат от БСП към ГЕРБ: Вие сте като комунисти от AliExpress!
Снимка: БГНЕС

Управляващи и опозицията влязоха в остър спор за промените в Закона за обществените поръчки и се стигна до нападки.

"Вие сте като комунисти от AliExpress, защото те поне строяха качествено, а вие некачествено", обвини червеният депутат Явор Божанков мнозинството от ГЕРБ.

Още по темата
Причината за това стана предложението на левицата обществена поръчка да се печели само от фирма, която изпълнява най-малко 90% от предмета на поръчката със собствени машини, съображения и човешки ресурс без да ползва подизпълнители. Очаквано мнозинството не прие поправката и остана в сила сегашната разпоредба 30% от дейностите да могат да се възлагат на подизпълнители.

От БСП обаче яростно защитаваха предложението си и обвиниха мнозинството, че в момента с обществените поръчки и подизпълнителите се захранват партийни хранилки.

Според Божанков общественият ресурс се усвоява така, както е решил премиерът, докато пътувал джипа.

"Едно дружеството с 40 човека персонал и 20 счетоводители преразпределя пари до близък кръг фирми до властта", скочи той. Според съпартиеца му Филип Попов една от най -разпространете практики, свързани с корупцията, е през обществените поръчки.

Левият Тодор Байчев също скочи, че няма как дружества с по 20 човека персонал да изпълняват поръчките и те наемат други, като така се създава хранителна верига, която няма как да просъществува в нормални икономически условия.

Христо Проданов настоя, че има дружества, които наемат само счетоводители, а въпросните фирми са партийни хранилки.

Александър Иванов от ГЕРБ призова социалистите да посочат поне една фирма, която да може да изпълни най-малко 90% от предмета на поръчката сама, когато става въпрос за големи инфраструктурни проекти.

"Не виждам защо да променяме законодателството, за да се облагодетелства някоя фирма, както иска БСП. Ако знаят колегите, да кажат коя е тази фирма и направо да я запишем в закона", скочи той.

Александър Ненков пък обвини опозицията, че за пореден път се опитва да подкопае усилията на правителството за развитието на инфраструктурата.

"Сигурно завиждате, че България вече прилича на европейска страна, а вие какво построихте", отвърна на обвиненията на левицата той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук приказката на Бай ви *** е най - подходяща: ВСИЧКИ СА МАСКАРИ!
51
1
 
12
 
! Отговори
едно име преди 3 години
Националисти, фашисти, комунисти ВСИЧКИТЕ СА СОЦИАЛИСТИ!
50
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха. Ако не са на ГЕРБ, ще са на БСП фирмите или на който е на власт. Винаги парите от нашите данъци ще се дават на "свои хора". Винаги е било така.
49
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-честното степенуване на ПР'ОСТАК е: - ПР'ОСТ, ПО-ПР'ОСТ, НАЙ-ПР'ОСТ, ГЕРБЕР'АСТ, ТИКВА, ТОНКАТА, КАЛЕКО-АЛЕКО !
48
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Ох ломунистически червени октоподе, ох комунистически червени октоподе, пусни ни от прегръдката на пипалата си в която ни държиш вече 75 години за да заживеем и ние българите като истински капиталисти в материално богата страна и като материално богати хора да се радваме на материално богатство, ох!
47
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искате да постите целогодишно и да живеете като вегани, тогава изберете БСП, по здровословно е.
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОСТАВКА МУТРОВСЕКИ ТРЕТИ В ГЕРБ Е СЪЩО ТОЛКОВА ГЛЛУПАВ КОЛКОТО И ПЪРВИТЕ ДВАМА.........А от БСП са само умници, нали:)))))))))))Ей приятел, гарван на гарван око не вади - Всияко е БКП, разбери го или ако си от тях ги подържаш пом устав! Аз съм надалеко, неутрален, с пълна кесия и честен до колкото схващам!:)))))))))))))))))))))))
45
3
 
13
 
! Отговори
нЕкой преди 3 години
Много тъпо сравнение от малд червен б*оклук. АлиЕкспрес си бачкат и хората са довол и от тях. Така, че ко*муняги в следващия парламент ще сте още по малко. Малцинство
44
3
 
10
 
! Отговори
vlady преди 3 години
В БСП са наследници на номенклатурата от високите нива, в ГЕРБ - от по-ниските. И едните и другите са бивши комунисти.
43
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и да са нагли и крадливи кому нигите не може да се отрече, че в случая са напълно прави. Докараха дотам държавата, да се чуди човек, кое зло да избере
42
7
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Не знам за какви обществени хранилки говори представител на партия, която погреба милиарди грешни народни пари в траповете на Белене и Цанков камък, само за да си вземат архитект Доган и Румен Овч. комисионните..Да не говорим за фалиралите банки и спрените европейски фондове, и за приватизираните за жълти стотинки Техноимпекс, завод Мраз, Полимери АД и т.н..А комунистите можете да ги познаете като ги видите на Бузлуджа, яз.Копринка, как честват 9-ти септември или поднсят цветя на паметника на СА
41
11
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Аз нъл ви думам, Бойя покрай ковидът съвсем заприлича на социалист, ама не виждам герберите да се отричат от него;))) Даже му викам да оглави БСП-то. Тогава Тонката ш аси купи червено ламборжини, с което да цънка по магистралките на Боеко до плажът на "Смокиня". Софиенци много обичат екскурзийките, докато Маалите окадяват София;)))
40
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Побеснявам когато един комунист вика на друг, че е комунист ! Само Бг-овцата не може да разбере все още,че живее в комунизъм,който самите комунисти отричат !Само Бг-овцата вярва,че от 10.11.1989 г. до днес комунистите не я управляват ! Само Бг-овцата вярва,че Тиквата и шайката му не са комунисти !Само Бг-овцата вярва на комунист който казва:-"аз не съм комунист",че казва истината !Само Бг-овцата е способна да избере бандит-комунист да я управлява ! Само Бг-овцата вярва, че не живее в диктатура !
39
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 40Всеки нормален мозък би възприел че е НОРМАЛНО ЧЕСТНО И ЛОГИЧНО дадена поръчка да се извършва от фирма извършила поне 90% от дейноста на поръчката......Нормални червени няма даже и на Марс! Всичко де що беше на власт от 76 години насам само краде и се самооблагодетелства на народен български ***! Каква е разликата между фирма на Герб или БСП - тотално никаква защото всияко е БКП!
38
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Далаверата е да се вземат 2/3 от парите от "Обръча от кухи фирми с 20 счетоводителя", и с 1/3 от парите да се построи нещо от строителна фирма с Бай Иван багериста на заплата.
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 36Ще захлебят ама пенcиите растяха при тия със по 20-30 лв на година сега минималната пенсия щеше да е 440 лв. а не 240.......Че и на двете суми пенсии ли им викаш? Я погледни в западните държави където БКП ( с толкова много разцветки като у нас) не е имало никога и виж колко им е минималната социална пенсия пък после пише колко по-добре е да си с 440 лева вместо 240!
36
8
 
6
 
! Отговори
ОСТАВКА МУТРО преди 3 години
ВСЕКИ ТРЕТИ В ГЕРБ Е СЪЩО ТОЛКОВА ГЛЛУПАВ КОЛКОТО И ПЪРВИТЕ ДВАМА.
35
2
 
5
 
! Отговори
НИНОВ преди 3 години
НИНОВА премиер ЯВОР вицепремиер... колко ли ще ни трябва да стигнем заплата от 10 долара
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 26Ще захлебят ама пенcиите растяха при тия със по 20-30 лв на година сега минималната пенсия щеше да е 440 лв. а не 240.
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
комунизма води до принизяване на човека и мястото му в обществото.това е фашизоидна идеология погубила стотици милони човешки живота