Бойко Рашков: Спецслужбите са използвани за политически цели

Служебният премиер Стефан Янев е бил подслушван преди вота на 4 април
22 май 2021 11:30, Александър Попов
398
Бойко Рашков: Спецслужбите са използвани за политически цели
Снимка: БГНЕС

Служебният премиер Стефан Янев е бил подслушван преди вота на 4 април, заяви пред bTV служебният вътрешен министър Бойко Рашков. Засегнати политици призоваха за съд и най-тежките наказания, ако това действително е така.

Скандалът с подслушването тръгна от съпредседателя на "Демократична България" Атанас Атанасов, който заяви, че около изборите са подслушвани партийни дейци и водачи на листи.

Вчера прокуратурата съобщи, че започва проверка.

Рашков обясни, че е започнал проверка, защото го е оценил като предизборен ход, но са били дадени прекалено конкретни детайли, за да е само това.

Още по темата
"Проявих интерес, като се срещнах с хора, длъжностни лица, които имат такава информация и биха могли да изсветлят това нещо. Категорични са, че става дума за подслушване на политици от двете прилагащи СРС структури – ДАНС и ДА "Технически операции", посочи Рашков.

"ГЕРБ забравя, че тези държавни структури са на българската държава, те не са собственост на Бойко Борисов и не могат тези структури да се използват в полза на тесни политически цели. За голямо съжаление, тези структури са използвани по този начин дълъг период от време – през всичките мандати, с които те се гордеят и това използване за мен е изключително лош атестат за демократичната ни държава. Тези хора не се свенят от нищо, тези хора не се свенят от видеоклипове, в които ги показват как спят до милиони", добави той и предположи, че скандалът ще отекне и извън страната.

Рашков не разкри дали има подслушвани служители от МВР, допълни, че очаква да се извърши проверка от Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
този може ли да даде примери как са използвани за политически цели и да докаже това??? Мисля че не може иначе досега щеше да го направи. Само ходи и лъже. Една хартия не е подместил на бюрото си.
275
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рашков, та ти вече използваш службите за политически цели. Твоите изказвания са политически. Стига лъга бе наглец
274
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Говори като номеклатурчик и прилича на номенклатурчик.
273
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това на снимката е некъф вмирисан комyниз!
272
4
 
7
 
! Отговори
Муахаха преди 3 години
Ама да даде примери как са използвани!!!! Записи на Трифонов ли излязоха?Записи на Маяма?!На Хаджипенчо?На ***?!Прокуратурата показа само един запис на който Черепа,законно подслушван, говори с депутат от БСП за РадеФ!От друга страна излязоха една камара записи за Б.Б. Хайде да кажат кой и как е ползвал службите,че фактите се разминават с приказките!!
271
3
 
9
 
! Отговори
ЕИИИ преди 3 години
ТЕЗИ ТАКА СКОРОСТНО ПРАВЯТ РЕВАНШИЗЪМ ДА СЕ ДОКОПАТ ДО ВЛАСТ ЧЕ ВСЕКИ ДЕН ПЛЮВАТ НОВИ И НОВИ НЕЩА КАКВО НАПРАВИХТЕ ЗА ХОРАТА КЪДЕ СА ЕЛ РЕЦЕПТИ И Т Н
270
3
 
8
 
! Отговори
ЛЪВ преди 3 години
ТО Е ЯСНО ЧЕ БАЦЕ Е СГОТВЕН КАК Е СТАНАЛО ЛИ СЛОЖИЛИ СА МУ ПРИСПИВАТЕЛНО И ГОТОВО ЗА ПАРИ СА ГО НАПРАВИЛИ
269
2
 
11
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 3 години
ЦЪР.ВУЛ КАФЯВ РАЖКОФ ТИ СИ ЕДНА ПОЛИТ ПОРЪЧКА КОЯТО СВЕТИ В ЧЕРВЕНО !ЗА ТАКИВА КАТО НЕГО ЛИ ГЛАСУВАТЕ -ПОЗОР-
268
0
 
2
 
! Отговори
Знаещ! преди 3 години
До АнонименФОТОШОП
267
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
299, ти с всичкия си ли си или си сляп и някой ти е разправял за филмчетата и снимките?!?Всъщност, правиш се на луд, защото си платен *** нали?Може ли да ни светнеш как на практика може да стане това, за което ни будалкаш???Кой ще влезе в апартамент с въоръжена охрана и ще нареди дакори и бутафория, после как ще прикара дебелия доброволно да го настани по известния от снимките начин, та да си снима, каквото е наумил????
266
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май разбрах, защото хората като остареят посивяват... най-вероятно им свършва тонера!
265
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
камо ли, демократичтост. Ха, ха, за какво ти е демокрация тогава, като живеем като скотове.
264
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
точно това виждаме в твое лице употреба на спецслужбите политически ама хората не си дадоха оставките другарю .ашков
263
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кабинетът на Радев, се използва, за брутална кампания, за завладяване на държавата, на предстоящите избори от червената хунтаБСП и компания, мутрите Божков, Василев... и втори мандат, на руския човек Радев.
262
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От кадрите на престъпната ДС, чиито представител е Рашков, не очакваме нито промяна нито зоконност, нито прозрачност, камо ли, демократичтост. Вече си показаха рогата, уволняват журналисти, режат ръцете им, като по крумово време , манипулират хората с лъжи.
261
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен - И моля ви, не ме убеждавайте, че тези пачки и кюлчета са стояли в чекмедже - _____________ .......... ...........---....... - На въпросните снимки се вижда, че пачките са от принтирани копия обикновена офис хартия. Две сгънати банкноти единствено бяха за цвят в средата на кадъра. Много плосък поръчителят!
260
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е ама нямаш допуск сори
259
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е така де Рашков нали ти си там точно за да употребяваш политически
258
5
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Никой не си държи пачките в чекмеджета, най-малко тези които имат много пари! А за кюлчетата да не говорим! За тези неща има сейфове, защитени технически и скрити от хорските очи! И моля ви, не ме убеждавайте, че тези пачки и кюлчета са стояли в чекмедже, на когото и да е било!
257
6
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
В момента спецслужбите и Бойко Рашков се използват за политически цели и амбиции на Румен Радев, да бъде преизбран за президент! С назначаването на служебното правителство започна предизборната кампания на Радев! И започнаха скандалите!