Радев: Опитът за правителство на малцинството се провали

Президентът вика отново партиите, чака идеите им за правителство
Обновена: 13 авг 2021 16:32 | 13 авг 2021 15:43, Камелия Цветанова
254
 Радев: Опитът за правителство на малцинството се провали
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев обяви, че планира да направи отново консултации с политическите сили.
„Ще преценя кога и на кого да връча евентуален трети мандат когато чуя идеите на партиите за съставяне на правителство“, коментира той.

„Опитът да се сформира правителство на малцинството, без коалиция, без широка парламентарна подкрепа“,обяви Радев.

Още по темата

„Явно ни е трудно, нека вървим по-бързо към изпитаните модели на парламентарна демокрация”, обясни президентът.  
 
Той настоя, че не иска да говори за нови избори преди да са се изчерпали всички опции за съставяне на редовно правителство с широка парламентарна подкрепа.
„Дали изборите ще бъдат 2 в 1 - мисля, че това е срещу философията на българския конституционен модел”, каза Радев.

А относно актуализацията на бюджета държавният глава отсече, че политиците не могат да се отнасят по безотговорен начин към българските граждани.

„Има важни въпроси, които изискват актуализацията на бюджета, не може да оставят хората в наближаваща пандемична криза без финансова и социална подкрепа, така че аз очаквам отговорност от политическите партии относно актуализацията на бюджета“, каза Радев.

„Искам да видя ясен ангажимент от парламента и от това ще се проличи кой сее хаос“, посочи той.

Радев, който беше на инспекция на границата с Турция, обяви, че рискът от засилена мигрантска вълна е огромен заради обстановката в Афганистан.

„Трябва да работим по-активно и с нашите европейска партньори за разработване на оперативен план за действие при засилен натиск на сухопътната граница на ЕС – България и Гърция, както и засилен диалог с Турция.

Президентът  коментира, че ограниченията на границата на много места е компрометирана, системата на наблюдение трябва да бъде обновена.

Според него трябва да се осигурят достатъчно средства на гранична полиция и на областните управители за поддръжката на съоръженията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-скъпоплатеният със заплата от 15000лв. до скоро публично ни вменяваше че няма ковид и стискаше юмрук и разединяваше народа си,а сега консултации.
160
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало журналята защо никой не пита Стефан Янев как назначи децата си които са на 25г.на такива възлови места без конкурс,без стаж със заплата от по 7000лв.и нагоре.Това ако се случи в друга държава премиера ще бъде осъден по бързата процедура без право на обжалване!Нема такава държава с такива управници като тия,а нашите деца далеч от семействата на гурбет,ДО КОГА
159
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 174Еми има нещо такова, единствено Боко каза че ще счупят държавата, другите се държат като ощипани моми.....хахахаха :)) Отново му се усмихна съдбата на Бокича, направо изглежда на ерудит в сравнение с другите, смятайте до какво ниво в политиката сме стигнали :))))
158
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 177 А какво да ги прави шефовете на службите , като всички вкупом излязоха в неплатен отпуск за няколко месеца . Да ги чака да им кефне да се върнат , или как ? В коя нормална държава може да се види подобно нещо . Пада шефа ти / Борисов/ от власт и службите си тръгват . Това си е форма на държавна измяна . Ако бяха случили други времена и други държави , щяха да търкат нара дълги години
157
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато децата на строителите мизерстват и гладуват децата на Стефан Янев са назначени на работа в БЕХ и Булгаргаз на мениджърски позиции. Става въпрос за позиции с заплати започващи от 7 000 лв и става въпрос за 25 годишни младежи. Имената са им Екатерина Янева и Пламен Янев.
156
2
 
13
 
! Отговори
Е как на кого преди 2 години
на бисипе ще жго даде. То е от ясно по-ясно. Все пак бисипе го издигнаха генераля
155
4
 
29
 
! Отговори
ОСТАВКА НЕКАДЪРНИЦИ преди 2 години
ВДИГНАТИЯТ ЮМРУК И КОМПАНИЯ ЩЕДРО ОБЕЩАВАХА ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ А ПОЛУЧИХМЕ САМО ВИСОКИ ЦЕНИ НА ВСИЧКО- ОСТАВКА НА ХУНТАТА...
154
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев си мисли, че народът е стадо, ни жестоко е сбъркал. Пет години на манипулации краде е и политическо интриганство ни стигат.
153
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Негодник,наглец "Щото ти изобщо не се провали.Подпали цялата държава.Изчезвай ,че на нормалните хората им се гади като те видят" По-интресния въпрос е защо нормалните хора не са на улицата срещу тоя превратаджия?
152
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народът скоро ще е пред президенството, ще те изхвърли за шръкналите уши и ще те изхвърли от петия етаж, да знаеш, червена мисирка!
151
3
 
31
 
! Отговори
Политолог преди 2 години
Сбъркал си Фигуранте ! Опитът ти да останеш президент се провали !!! Това да те тревожи, защото на изхода ти е застанал единствения истински българин - Гешев и те чака да ти свърши имунитета ! Ти се опита да направиш и в момента правиш държавен преврат, но не знаеш , че сме приготвили коловете и камъните за теб ! Подигравки със суверена от една мазна фуражка не се понася от българина !
150
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румен Радев щял да събира КСНС във връзка с борбата с пандемията и мигрантите.Същият преди два месеца уволни директорите на всички служби за сигурност и всички топ лекари на първа линия срещу вируса.Сърбай си попарата, Радев, никой няма да си фава повече заради тебе да не спи да се бори с пандемият, а ти да му викаш, че вирус няма.И никой няма повече да не спи да лази границата от мигранти докато ти правиш филми за оградата дето била паднала.Сега паднала ли е при тебе оградата,а?
149
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев забърка кашата. Сега се било провалило. Ми признай си - с тоя юмрук, дето го размахах отворих кутията на Пандора и всичко отиде по д......те. Малко му е да го обесят пред президентството.
148
3
 
30
 
! Отговори
Негодник,наглец преди 2 години
Щото ти изобщо не се провали.Подпали цялата държава.Изчезвай ,че на нормалните хората им се гади като те видят
147
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - На някой правили му впечатление , че нито една партия не говори за народа , суверена , хората ? - _______ - За това говори само ГЕРБ, но никой не ще да чува, Всички останали се псуват, говорят само за чегъртане и се правят "ни чул, ни видял"!
146
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радеф, изчезни! Предател и разединител.
145
6
 
24
 
! Отговори
13 преди 2 години
Медии съобщиха за назначаването на двете деца на служебния премиер Стефан Янев в две държавни дружества на хубави заплатки.Вътрешният министър Рашков не може да се справи с нарастващата бежанска криза и недоволството срещу него ежедневно расте.За всичко това е виновен главният разединител на нацията и кандидат за президент - Румен Радев.
144
2
 
23
 
! Отговори
13 преди 2 години
Работодателските организации искат оставката на енергийния министър Живков, за това, че в момента токът в България е най-скъп от цяла Европа. Това води до неконкурентна среда, повишаване на цените, до фалит на фирми и множество безработни. Цените на тока за домакинствата, водата, парното и хранителните стоки също летят нагоре.
143
2
 
21
 
! Отговори
13 преди 2 години
Строители протестират срещу регионалния министър, защото е спряла разплащанията към бизнеса. Фирмите не могат да плащат заплати, стотици семейства работят, но стоят с месеци без доходи и мизерстват.Медици протестират срещу здравния министър Стойчо Кацаров, който им спря парите за работа с Ковид пациенти. Ресторантьори, собственици на заведения, фитнеси и молове също искат оставката на Кацаров.
142
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев рекетира НС. Казал докато не направите актуализация на бюджета няма да дам втория мандат. Хахахахаха Плаши Пейо гаргите. Зор нямат хората. Когато иска да го дава втроия мандат. Не може Радев да рекетира Парламента.