Радев: Опитът за правителство на малцинството се провали

Президентът вика отново партиите, чака идеите им за правителство
Обновена: 13 авг 2021 16:32 | 13 авг 2021 15:43, Камелия Цветанова
254
 Радев: Опитът за правителство на малцинството се провали
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев обяви, че планира да направи отново консултации с политическите сили.
„Ще преценя кога и на кого да връча евентуален трети мандат когато чуя идеите на партиите за съставяне на правителство“, коментира той.

„Опитът да се сформира правителство на малцинството, без коалиция, без широка парламентарна подкрепа“,обяви Радев.

Още по темата

„Явно ни е трудно, нека вървим по-бързо към изпитаните модели на парламентарна демокрация”, обясни президентът.  
 
Той настоя, че не иска да говори за нови избори преди да са се изчерпали всички опции за съставяне на редовно правителство с широка парламентарна подкрепа.
„Дали изборите ще бъдат 2 в 1 - мисля, че това е срещу философията на българския конституционен модел”, каза Радев.

А относно актуализацията на бюджета държавният глава отсече, че политиците не могат да се отнасят по безотговорен начин към българските граждани.

„Има важни въпроси, които изискват актуализацията на бюджета, не може да оставят хората в наближаваща пандемична криза без финансова и социална подкрепа, така че аз очаквам отговорност от политическите партии относно актуализацията на бюджета“, каза Радев.

„Искам да видя ясен ангажимент от парламента и от това ще се проличи кой сее хаос“, посочи той.

Радев, който беше на инспекция на границата с Турция, обяви, че рискът от засилена мигрантска вълна е огромен заради обстановката в Афганистан.

„Трябва да работим по-активно и с нашите европейска партньори за разработване на оперативен план за действие при засилен натиск на сухопътната граница на ЕС – България и Гърция, както и засилен диалог с Турция.

Президентът  коментира, че ограниченията на границата на много места е компрометирана, системата на наблюдение трябва да бъде обновена.

Според него трябва да се осигурят достатъчно средства на гранична полиция и на областните управители за поддръжката на съоръженията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гиб МелсънИ какво точно построиха тези двамата държавници освен че хвърлиха страната в хаос и насилие?
140
1
 
25
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Ще работи Радев за план с ЕС и диалог с Турция. Диалога с Турция Бойко го правеше с едно позвъняване на Ердоган и мигрантите отиваха в Гърция. Сега ше чакаме ЕС да говори с Турция, ***!
139
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо Радев се вози в мерцедеси, няма ли по обикновени коли. Той с нещо повече ли е от останалите българи?
138
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато Румен Радев ходи на опера във Виена хиляди българи горяха заедно с къщите, животните и стоката си из страната. Нито ред от него за съчувствие. На петият ден от огнения ад Радев прати пиколото си Стефан Янев, който по чисто бяла ризка и лъснати обувки гнусливо се ръкува с пострадалите в Старосел. Това че хора горяха на поне още 50 места в страната него очевидно слабо го вълнуваше. Беше зает да дава наставление на партиите в парламента да наставлява кого да назначат за министри,
137
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егати рапона си имаме за президент.
136
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 158В политическа криза сме, щом ДС прибягна до Славчо, явно се свършиха "месиите" в България, нема с кой да залъжат вече простолюдието :))
135
10
 
4
 
! Отговори
Бунгур преди 2 години
Радев ще даде третия мандат на ДПС.Само те в състояние да върнат нормалноста в държавата.ДПС има коалиционна култура и знае от коя страна да застава винаги.Няма от какво да се притесняваме,тъй като няма етнически партии в България и всички го знаем,че е така.
134
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков изпрани над 30 язовира в страната с цел да се снима пред тях за да докаже спуснатите му от президенството опорки за уж недостроени съоръжения.В резултата имаме стотици населени места на воден режим и протестиращи хора в жегата.
133
14
 
7
 
! Отговори
до анонимен преди 2 години
"""""Нали Герб бяха лоши , нали щяхме да видим друго ? Кое друго -астронавти ?""""" ---- Ако Гърбавите, с техния полуграмотен лидер Винету, са единствената ни Алернатива - тежко ни и горко!!!! Бг влиза в политическа криза, защото над 70% от обществото търсят алтернатива на "старите Мутри и Муцини" окупирали парламента вече над 30 години! За огромно съжаление и "новите" политически формации се оказаха я.лови!
132
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Василев и Лорер са предложили, а Министерски съвет е приел Разпореждане 2 от 15 юли 2021 г., с което се променя ключово структурата на управление на Фонд мениджър на финансови инструменти в България ЕАД, по-популярен като фонд на фондовете. Освен структурата се променя и устава и се преминава към едностепенна система на управление. Схемата вече е извършена след това решение и вписана още на 9 август в Търговския регистър.Именно чрез тази смяна ще бъде реализирано овладяването от приятелски кръгове на Петков и Василев на над 1 млрд. лв. европейски средства.
131
3
 
24
 
! Отговори
Малиййй преди 2 години
Тоя е руски космонавт! 2 в 1 било против " философията на българския конституционен модел"...тоя и конституционалист стана! Хързулва НИ КЪМ 2 ПЪТИ ОЩЕ ХОДЕНЕ НА ИЗБОРИ, УСЕЩАТЕ ЛИ НАКЪДЕ БИЕ ТОЯ????!!!
130
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 147Заети са да се удрят с лакти, нема време да мислят за народа....хахахаха :)) Надявам се да си получил "правилния" отговор :)
129
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само Доган не се вижда на снимката.
128
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Схема за овладяване и еднолично разпределение на милиарди евро средства от ЕС са стартирали служебни министри от кабинета на Румен Радев.Още преди време разкрихме, че се готви разработването на подобна афера, с която може да се овладеят над 1 млрд. лв. европейски средства от т.нар. харвардска организирана приятелска група става дума за министъра на икономиката Кирил Петков, за когото още не е ясно кога и какво е завършил в Харвард, и близкия му приятел и бивш съдружик Асен Василев, който сега пък е министър на финансите в президентското правителство.
127
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
забърка голям гювеч г-н президента
126
1
 
19
 
! Отговори
Що бе? преди 2 години
Преди години трябваше ли конституция,правителство и закони да ограбите Народа и да си назначите милионери кадри на ДС 'АРИЙЦИТЕ",ДУМАТА КОРУПЦИЯ Я ЗАМЕНЕТЕ С НЕКАДЪРНИЦИ ЧЕРВЕНИ ----- УЧИЛИ СЪС СТИПЕНДИИ ОТ БСП-ДС.
125
4
 
31
 
! Отговори
До 149 преди 2 години
Рашков и Радев ли са европейския път!? Лелеее....
124
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали Герб бяха лоши , нали щяхме да видим друго ? Кое друго -астронавти ?
123
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наистина не си заслужава да се слиза на нивото на герберясалите ***. Всеки ден партийката им се стопява, защото хората разбират, какво са творили толкова години. Затова е този хленч и стон. Тежко е да те откъснат от хранилката, но България тръгва по европейски път и ще трябва да свиквате, герберюги.
122
0
 
13
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
Юрист: моята професия е първа на света, когато Бог изгони Адам и *** от Рая.Хирургът: не,моята. Бог взел ребро от Адам и направил ***. Архитектът: Да, но преди това Бог сътвори Земята от огън, вода и въздух. Преди това беше невъобразим хаос. Партийният секретар: А кой създаде хаоса?