Радев: Опитът за правителство на малцинството се провали

Президентът вика отново партиите, чака идеите им за правителство
Обновена: 13 авг 2021 16:32 | 13 авг 2021 15:43, Камелия Цветанова
254
 Радев: Опитът за правителство на малцинството се провали
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев обяви, че планира да направи отново консултации с политическите сили.
„Ще преценя кога и на кого да връча евентуален трети мандат когато чуя идеите на партиите за съставяне на правителство“, коментира той.

„Опитът да се сформира правителство на малцинството, без коалиция, без широка парламентарна подкрепа“,обяви Радев.

Още по темата

„Явно ни е трудно, нека вървим по-бързо към изпитаните модели на парламентарна демокрация”, обясни президентът.  
 
Той настоя, че не иска да говори за нови избори преди да са се изчерпали всички опции за съставяне на редовно правителство с широка парламентарна подкрепа.
„Дали изборите ще бъдат 2 в 1 - мисля, че това е срещу философията на българския конституционен модел”, каза Радев.

А относно актуализацията на бюджета държавният глава отсече, че политиците не могат да се отнасят по безотговорен начин към българските граждани.

„Има важни въпроси, които изискват актуализацията на бюджета, не може да оставят хората в наближаваща пандемична криза без финансова и социална подкрепа, така че аз очаквам отговорност от политическите партии относно актуализацията на бюджета“, каза Радев.

„Искам да видя ясен ангажимент от парламента и от това ще се проличи кой сее хаос“, посочи той.

Радев, който беше на инспекция на границата с Турция, обяви, че рискът от засилена мигрантска вълна е огромен заради обстановката в Афганистан.

„Трябва да работим по-активно и с нашите европейска партньори за разработване на оперативен план за действие при засилен натиск на сухопътната граница на ЕС – България и Гърция, както и засилен диалог с Турция.

Президентът  коментира, че ограниченията на границата на много места е компрометирана, системата на наблюдение трябва да бъде обновена.

Според него трябва да се осигурят достатъчно средства на гранична полиция и на областните управители за поддръжката на съоръженията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бащицата пак е отворил чекмеджето. Личи си по активирането на троловете герберски. Тъй е - за пари пра-йм "сичко=
40
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президентството е остана единствената стабилна и работеща институция в България. Ако небеше Румен Радев, по-добре да закриваме държавата.
39
12
 
1
 
! Отговори
Гербаво тролче преди 2 години
Заложих си спаружените топки че следващия президент ще е от герп. Някой ще си заложите ли своите за чорапа,а?
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Щрудел Слабо тролене, дори и ти не си вярваш и си личи! :)))
37
5
 
23
 
! Отговори
ОСТАВКА НЕКАДЪРНИЦИ преди 2 години
БЪЛГАРИЯ ГОРИ, НЯМА КОЙ ДА ПЛАЩА ЗАПЛАТИТЕ НА ХОРАТА, КОИТО РАБОТЯТ В ТЕЖКИТЕ ГОРЕЩИНИ, ЦЕНИ НА ГОРИВА И ТОК ХВЪРЧАТ НА ГОРЕ, ЦЕНИ НА ХРАНИ НЕ ЗАКЪСНЯХА, ЗАДАВА СЕ ЖЕСТОКА ИНФЛАЦИЯ, ПЪЛЧИЩА ЕМИГРАНТИ НАВЛЯЗОХА ПРЕЗ ГРАНИЦИТЕ, ИДВА ЧЕТВЪРТА ВЪЛНА КОВИД, А НА ВЛАСТ СА ТОТАЛНО ОТКАЧЕНИ И ИНФАНТИЛНИ, АЛКОХОЛИЗИРАНИ БАБИ И ДЯДОВЦИ ДЕТО СИ НЯМАТ ХАБЕР- ДНЕС ГЛЕДАХ ЕДНА НЕАДЕКВАТНА АРХИТЕКТКА КОЯТО ПОВТАРЯШЕ ЕДНО И СЪЩО И ПЕЛТЕЧЕШЕ БЕЗ ДА ДАДЕ ОТГОВОР- ГЕРБ БИЛЕ ОТГОВОРНИ- ЗА ДВА МЕСЕЦА- ПЪЛЕН ХАОС.
36
7
 
27
 
! Отговори
# ИЗРИТАЙ РАДЕВ..!! преди 2 години
РАЗРУШИЛ ЕДИННА БЪЛГАРИЯ...
35
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре че България има поне достоен и стабилен Президент. Че тия в парламента за нищо нестват
34
2
 
16
 
! Отговори
до 33 преди 2 години
Лекувай се! Разковано ти е дюшемето... Герб вече не управлява няколко месеца.
33
3
 
6
 
! Отговори
нали ! преди 2 години
До днес бг.... платените медии са така , цензура по-голяма и от времето на СОЦА !
32
21
 
11
 
! Отговори
Щрудел преди 2 години
Ревете ГЕРБави ! Служебното после ще ви довърши! Кеф ми е като гледам как се драпате по дирниците ! Един по един с Тикваря в панделата и метла на всички на държавна работа! Яко!
31
5
 
20
 
! Отговори
Коко Горилата преди 2 години
Не, Радев, ти се провали
30
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разрушихме старата къща а план за новата няма. Но не се притеснявайте казва резидента Радев, бъдещето е светло. Така е по съвецкия модел, всички хубави неща стават в бъдещето. Като не ви харесва модела Бойко Борисов.
29
13
 
0
 
! Отговори
Бойко Банкянски преди 2 години
Радвам се че припознавате модела ГЕРБ като единствена алтернатива за БеГе. Ние осигуряваме на всеки необходимото - на олигарсите поръчки за милиони, на висшите чиновници беемвета, на редовия матрял средства за салам, бира и почивка в гръцки къмпинг. Ещно едно време е казано - дай кесарювото на кесаря. И да ви кажа под сектрет модела ГЕРБ е подобрен модел Станишев, ние поорязхаме малко най-мутренкнските изпълнения шот много удрят по репутацията.
28
11
 
3
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
До Майора.. едни са разединители , а ГЕРБ са ГРАБИТЕЛИ ....Майора никога няма да стане подполковник ,... и така си тече ли тече времетУ !
27
2
 
3
 
! Отговори
днес бг преди 2 години
Що трието коментари?
26
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо главен съветник на Радев е Александър Малинов, бивш член на ВС на БСП от 1996 г, агент на Държавна Сигурност с псевдоним Майстора? Това ли заслужава европейска България?
25
7
 
30
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Какво може дасе очаква от разединителя на нацията и подопечните му министри? Фал след фал , гаф след гаф! Рашков уволни всички началници на служби , останалите не останаха по назад! Така че цялата отговорност се носи от Радев и неговия служебен кабинет!
24
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 28 "Днес има блокади на няколко места по магистрала Хемус на Белокопитово, Тракия до Чирпан, Русе Бяла и пред президенството.Хората са без заплати от месеци, децата им гладуват, а Румен Радев с назидателен тон обяснява, че някой друг е виновен за политическата криза, а не той.Наглец долен" Ами, при комунистите е така! Следващия път ПАК не гласувайте, или ПАК гласувайте за Чалгаря и подобните му!
23
4
 
22
 
! Отговори
ФАКТИ БГ преди 2 години
РЕПОРТЕРИ НА ИЗВЕСТНА МЕДИА СА СНИМАЛИ ДЕСА ОБЛЯНА В СЪЛЗИ. БИЛА РАЗСТРОЕНА ЗАРАДИ НОВАТА ЛЮБОВНИЦА НА РУМБАТА - СЛАВКА ТРИФИОНОВА! ОПАСЯВАЛА СЕ ДА НЕ Я ИЗМЕСТИ!
22
4
 
30
 
! Отговори
Бунгур преди 2 години
Радев,да си мислил за всичко това като вдигаше юмруци.Хубаво е да можеш да мислиш,но на военните това не им се отдава много както знаем. Сега се разбърза и говориш така,като че всичко зависи от някой друг,а не от теб. Няма вече кого да оплюваш.Разбери го това.Всичко е в твоите ръце.Можеш...или не можеш.