Кирил Петков: От днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация

Премиерът посочи три основни приоритета на правителството си
14 дек 2021 10:31, Нели Христова
1104

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

От днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация, ако искаме бизнесът да е отворен, децата да са на училище. Това обяви премиерът Кирил Петков на откриването на срещата Power Summit.

"Моята първа заповед днес ще е всеки в Министерски съвет да влиза със зелен сертификат, надявам се това да стане и в министерствата", заяви Петков.

"Уважаеми студенти, млади учени, бизнес лидери, граждански организации, депутати, министри и политици", започна първата си публична реч като премиер Петков. Той заяви, че ако искаме страната да стане център на иновативен бизнес, трябва бизнес лидерите да работят с младите учени.

"Те да създават добавена стойност, тя да създава данъчни приходи за държавата. Задачата на политиците е тези пари да не отиват в погрешните посоки и когато ги харчим, да сме сигурни, че се инвестират в България”, заяви Петков.

Той коментира, че добавената стойност се създава от успешни бизнеси. "Нашата роля като правителство е да инвестираме в образование на бъдещето, което ще направи така, че първокласниците днес да са адекватни на пазара на труда до 2080 година", каза Петков.

Петков посочи три основни приоритета на правителството си

Първият е именно образованието, така че днешните първокласници да са адекватни на пазара на труда до 2080 г., каза премиерът.

Новите умения за децата са работа в отбор, презентации, аналитичност, добави той.

Следващата важна задача е здравеопазване, така че работниците да не са болни, заяви още Петков. Именно в тази част от речта си той отправи и призива си за ваксинация.

И естествено, третата ни задача, е да няма нито един възрастен под линията на бедността, заяви премиерът.

България има всички предпоставки да е просперираща държава, липсват ни единствено нулева корупция и координация да говорим с един глас, който да е позитивен, завърши Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
815
58
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само задължителната ваксинация ще вдигне нивото на ваксинация в България. Много скоро ще бъде приета от парламента.И тогава да видим къде ще се крият антиваксарите.
814
1
 
28
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
Господин Петков,нещо не сте разбрал.Искахме сертификат за НС,защото в настоящия момент със сертификати са единствено тези,които работят и които си плащат осигуровките в тази държава.И точно те са принудени да плащат тестове по два пъти в седмицата.Не са тези по гетата,не са фалшивите инвалиди,не са тези които си работят и се водят безработни,не са държавните служители,защото техните тестове са безплатни,а са само тези,които работят законно.Как Ви се струва това.Никой не иска сертификати,дискриминиращи над 70 процента от хората.Това срива всеки ден икономиката и стандарта на живот на хората.
813
0
 
22
 
! Отговори
мдааа преди 2 години
Господин Петков, нещо не сте разбрал. Искахме сертификат за НС, защото в настоящия момент със сертификати са единствено тези, които работят и които си плащат осигуровките в тази държава.И точно те са принудени да плащат тестове по два пъти в седмицата. Не са тези по гетата, не са фалшивите инвалиди, не са тези които си работят и се водят безработни, не са държавните служители, защото техните тестове са безплатни, а са само тези, които работят законно. Как Ви се струва това. Никой не иска сертификати, дискриминиращи над 70 процента от хората. Това срива всеки ден икономиката и стандарта на живо
812
0
 
33
 
! Отговори
Чичо Скруч преди 2 години
Този ***, кога ще си ходи, че почна да напряга народа.Я по-добре *** си бъркай тортите при жена.ПЕадл!
811
0
 
46
 
! Отговори
Странно, преди 2 години
при толкова много уж "читави" юристи,как не се намери един,който да обжалва този "сертификат" пред съда???И това при положение,че има толкова много пороци???На всички ли са им стегнали каишката?
810
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо да тиде при Путин да моли за дългосрочен договор за газ на ниски цени ,а не да мазни на Урсула и да се занимава с глупости като тея зелени сертификати
809
1
 
26
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Тоя не виновен той още от началото беше ясен ама ония лакомии за власт дете му пристанаха са за е--не . Дано на другите избори са като Шкембе Войвода .
808
0
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Губернаторите на Флорида и Тексас забраниха със закон всякакъв вид ваксинационен паспорт, сертификат и Т.н. Белият свят възстава срещу медицинския фашизъм, а този иска да го наложи в България. Да ти имам и "промяната"
807
0
 
46
 
! Отговори
Лъжльото преди 2 години
"...ти гарантираш ли ,че ако нещо се случи с някой след ваксинация лично ще поемеш отговорност ?"=/=/Гарантира, разбира се. По същия начин както гарантира, че не е канадски гражданин.Тоя и кога казва "добър ден" лъже, бе.
806
0
 
43
 
! Отговори
Луд е преди 2 години
"Само да питам. Кирил Петков минавал ли е на психиатър? Сигурни ли сме, че е добре със здравето?"=/=/Купил си е медицинско, че е нормален, ама не е. По погледа му личи.
805
0
 
42
 
! Отговори
Ивек преди 2 години
Интересно при толкова много проблеми и кризи защо пак тези сертификати. Не казвам че този проблем е маловажен но нима ако икономическата ситоация и кризата със тока и парното ще се реши със тези зелени сертификати съгласен съм, иначе почваме старата песен на нов глас
804
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Машините го избраха, нищо не можете да му направите, даже ще има още един мандат, минимум
803
0
 
51
 
! Отговори
Кирооо преди 2 години
ВЪН!!! ...ВЪН!!!...ВЪН!!!..от България ***.
802
0
 
39
 
! Отговори
аа преди 2 години
Както е казал Айнщайн - за да станеш редови член на стадото, първо трябва да си овца.
801
57
 
3
 
! Отговори
Гошо от Симитли преди 2 години
На нас Българите ни трябва тояга за ваксините. Иначе демокрацията я разбираме накриво. Няма такова нещо "всеки сам си решава". На първо място е обществото а после е индивида. Така се гради държава.
800
0
 
48
 
! Отговори
На три буустера преди 2 години
Кирчо и Кокорчо дали ще закрепят до февруари или до март. Това е въпроса. Протежета на онзи педофил с деменцията не ми трябват.
799
1
 
16
 
! Отговори
Киро Харварда преди 2 години
Омикроня идва, боцкай се народе!
798
1
 
33
 
! Отговори
Няма да стане преди 2 години
До Щерю"Мангъров каза: - Само, ако ми опрат зареден пистолет до челото - ще се ваксинирам"=/=/Аз и тогава няма да се ваксинирам.Ще си тръгнем от този свят заедно с този, който ми е опрял пистолета. Мангъров ако е решил да става за резил на стари години, аз не.
797
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тъги, в неволи младост минува, кръвта се ядно в жили вълнува, погледът мрачен, умът не види добро ли, зло ли насреща иде На душа лежат спомени тежки, злобна ги памет често повтаря, в гърди ни любов, ни капка вяра, нито надежда от сън мъртвешки да можеш свестен човек събуди! Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита: Богат е, казва, пък го не пита колко е души изгорил живи, сироти колко той е ограбил и пред олтарят бога изамамил с молитви, с клетви, с думи лъжливи.
796
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Всяка вечер в 19часаСамо така човек може да не позволи на тези които искат да управляват света. Преди 2 г. една жена духовно осъзната много вярно и ясно беше написала:Сега ви продават проблем,ограничават внушават страх за нещо което не е това за което се представя,отнемат ви права свобода дадаена от Бог.После ще ви продадат решение.За да ви направят биороботи и да създадат нов световен ред зад този план на Бил Гейтс стоят правителствата.Като се осъзнаете ще е късно.МОЛЯ ВИ,ОСЪЗНАЙТЕ СЕ!