Кирил Петков: От днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация

Премиерът посочи три основни приоритета на правителството си
14 дек 2021 10:31, Нели Христова
1104

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

От днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация, ако искаме бизнесът да е отворен, децата да са на училище. Това обяви премиерът Кирил Петков на откриването на срещата Power Summit.

"Моята първа заповед днес ще е всеки в Министерски съвет да влиза със зелен сертификат, надявам се това да стане и в министерствата", заяви Петков.

"Уважаеми студенти, млади учени, бизнес лидери, граждански организации, депутати, министри и политици", започна първата си публична реч като премиер Петков. Той заяви, че ако искаме страната да стане център на иновативен бизнес, трябва бизнес лидерите да работят с младите учени.

"Те да създават добавена стойност, тя да създава данъчни приходи за държавата. Задачата на политиците е тези пари да не отиват в погрешните посоки и когато ги харчим, да сме сигурни, че се инвестират в България”, заяви Петков.

Той коментира, че добавената стойност се създава от успешни бизнеси. "Нашата роля като правителство е да инвестираме в образование на бъдещето, което ще направи така, че първокласниците днес да са адекватни на пазара на труда до 2080 година", каза Петков.

Петков посочи три основни приоритета на правителството си

Първият е именно образованието, така че днешните първокласници да са адекватни на пазара на труда до 2080 г., каза премиерът.

Новите умения за децата са работа в отбор, презентации, аналитичност, добави той.

Следващата важна задача е здравеопазване, така че работниците да не са болни, заяви още Петков. Именно в тази част от речта си той отправи и призива си за ваксинация.

И естествено, третата ни задача, е да няма нито един възрастен под линията на бедността, заяви премиерът.

България има всички предпоставки да е просперираща държава, липсват ни единствено нулева корупция и координация да говорим с един глас, който да е позитивен, завърши Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
835
5
 
15
 
! Отговори
Егати преди 2 години
"Новите умения за децата са работа в отбор, презентации, аналитичност" ______________ Да се чудиш как човечеството е оцеляло досега без деца, които знаят какво е работа в отбор и аналитичност. За презентациите дума да няма - те са в основата на цивилизацията.
834
4
 
53
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Първа грешна стъпка на новоизбраното правителство, което ще падне съвсем скоро.
833
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще го вдигне, ами! Нали затова е назначен от американското посолство.
832
2
 
56
 
! Отговори
Идеалист преди 2 години
Ваксинацията няма да е задължителна. Тя ще бъде наложена със заплахата от лишаване от труд и съответно липса на доходи. Пред нас се е изправила най-тежката диктатура, която иска да ни отнеме правото на труд. Има ли някой в този форум, който може да посочи пример на диктатура, която е отнемала право то на труд. Аз си спомням само за диктатури, които са принуждавали към неплатен и робски труд. Но все пак са се създавали благ, тези искат да не се произвежда...като и да погледнем - обратни!
831
1
 
22
 
! Отговори
дедо от село преди 2 години
До Анонимен 957 Ама си *** до немай, къде!?!! Убавците ,ако ви набодат до 100% ще краднат милиони ,а краденето започна още с разпределението на министерствата и милиардите за тях!!
830
0
 
52
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Сега сетихте ли се от кой самолет го пуснаха тоя парашутист?
829
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът с "ваксините" е, че не са ефективни, а освен това "ваксинираните" разнасят заразата и няма логика човек с относително добро здраве да иска да си вкара тези "ваксини" в тялото си...
828
0
 
21
 
! Отговори
Joko преди 2 години
Майна, бедна ти е фантазията а какво първо да се захванеш !
827
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тез двамцата милко и морко ще ви разкатаят фамилиите ! Обещано и ще се изпълни ,наивници!
826
3
 
36
 
! Отговори
дедо от село преди 2 години
А бре ,серсеми що си мислите ,че тоя п..альош е докаран и турен на вас да опрая положението? Козяшката сингарка добре ви върти номера заедно с чорапеску пък ве си мислите ,че някой го е еня за въшките ви по главите ви? Ха ха ха !!!
825
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не помня някога дори и при времето на цар Боко да е имало за кратко време толкова много коментари от които почти 80% критични към новият министър председател на страната ни. Може би заслужено са критични според първите му изказвания. Народа иска работа и стандарт - човешки , а не мизерен живот. Не го карайте на сила да се ваксинира. Темата ЕС и НАТО е болезнена също и РСМ. Опамнете се и се приземете.
824
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Често ви ново правителство и задължителна ваксинация.
823
2
 
41
 
! Отговори
Ганчо зубидрен преди 2 години
Като въведоха зелените цертификати, на младите хора, забраниха да щъкат по молове и заведения и те бяха принудени да се ваксат, за да продължат да щъкат. Имам такива познати, но мен това не ме е*е, рядко излизам и колкото по-малко хора наоколо ми е по-добре. Миналата седмица пред голям нехранителен магазин, застанах на входа и гледам как влизат цертифицираните. Показват от 2-3 метра телефона, а проверяващия, нито вижда какво му показват, нито сканира. Всичко е фейк с цертификатите...
822
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тоя ще ни оправи колкото ни оправи Асфалт Паша от СИК.
821
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласуваш за Киро, получаваш Кypнела.
820
6
 
55
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Да ви агитирам ли за ВЪЗРАЖДАНЕ на Костадин Костадинов или да чакам да почне да ви боцка.Щото както е тръгнало късна пролет може пак да има избори.
819
1
 
44
 
! Отговори
Ей преди 2 години
Кириле,това ли е най важното.Дигат се цени на всичко от 01.01.ти с ваксинации ни занимаваш.
818
4
 
46
 
! Отговори
Ганчо зубидрен преди 2 години
Малките човечета, ще търпят още няколко месеца, а после ще има нови избори. Тогава "ПП" ще изгубят избирателите си, заради задължителната ваксинация, ако рещат да втвърдят позицията си към неваксинираните. През 1997 не успях да съм пред народното събрание, но този път ще съм там. А ВИЕ ще присъствате ли?? Очаквам по-голяма подкрепа за,"Копейкин" колкото и да е противен като Волен С. Хората помнят дълго и трудно прощават. Да видим, как ще запомнят Киро Канадеца.
817
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро Факира (герой на Всеки километър) или Киро Язовира (герой от по-ново време) ще ни ваксинира. Чакайте да видите как ще оправи и работата със Северна Македония.
816
1
 
54
 
! Отговори
1234 преди 2 години
Кирчо,Кирчооо...няма да изкараш мандата.Пътник си моето момче.Върни отсега парите дето си взел,щото номера с ваксинацията няма да ти се получи.И други преди теб се пробваха.Връщай се при господарите си,че ще ядеш дървото .