Борисов: Промяната доведе до 9 млрд. лв. необосновани разходи за месец

Шах може да играе всеки, заяви лидерът на ГЕРБ
Обновена: 3 яну 2022 12:52 | 3 яну 2022 12:49, Александър Попов
752
Борисов: Промяната доведе до 9 млрд. лв. необосновани разходи за месец
Снимка: БГНЕС

"Шах може да играе всеки, други коне яздят. Днешната ни пресконференция беше продиктувана от един анализ във вестник „Сега”. На базата на него излязоха всички тези числа, времето на пиара отдавна мина, близо година те са управляващи и не може докато бяха министри да не виждат тези числа", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

9 милиарда за декември и това да остане скрито от медиите, да не се говори за 9 милиарда рекордни разходи.

Аз твърдя, че тези хора след приказките си по нас няма да построят нищо, даже и велоалея няма да направят, каза Борисов. Продължаваме да сме без бюджет и план за възстановяване", добави още той.

От своя страна Александър Иванов от ГЕРБ заяви, че промяната е в негативен тренд и поставяне на негативни рекорди.

Промяната доведе до 9 милиарда необосновани разходи. 2021 г. 4 млрд. лв. рекорден дефицит. 2017 г. правителството на ГЕРБ имаше излишък от почти 1 млрд. лв. След това по-доброто плниране доведе до балансиран бюджет. До 3,5 млрд. лв. през 2021 г., когато бяхме в криза и трябваше да се помогне на бизнеса. Казахме, че като опозиция ще посочваме слабостите и ще искаме диалог. Но мисля, че отговорите на г-н Василев и Петков са нужни тук. Хората обедняват при тази галопираща инфлация, каза още Иванов.

Всички топлофикации на газ са пред фалит, посочи пък Делян Добрев, след като за януари цената на газа достигна 133,41 лв., а през февруари-май 2021 г. е бил около 30 лв. "Ситуацията е подобна с бензин, дизел, пропан бутан. Мерки няма никакви. Даже вчера имаше интервю на премира Петков", каза Добрев и цитира Петков, че е бил изненадан от покачването на цената на газа с 30%.

Добрев посочи, че е разбрал, че за нов шеф на КЕВР от "Продължаваме промяната" готвят депутата икономист Венко Сабрутев. Като партийно оцветен и некомпетентен, определи Добрев колегата си за този пост.

Лидерът на ГЕРБ коментира и договорите за азербайджански газ.

"Поколения политици от президента Първанов са водили с азерите добросъседска икономическа политика. Помните, когато с Алиев откривахме заедно европейските игри в Баку, 2015-та подписахме, че може и на друга точка да взимаме азерски газ, за да може той да влиза в България. Нали всички говорихме за прозрачност и че нищо няма да се крие от обществото. Съветвам премиера Кирил Петков да ангажира ДАНС и да намери кой изтече договора с азерите, защото те ще пострадат от това, а също и ние. Ако не се намери виновник съмненията са, че се прави умишлено", категоричен бе Борисов.

Делян Добрев също заподозря умишлено действие, което да застраши отношенията ни с Азербайджан.

"Нашата цена е по-добра от цената на останалите страни, затова е клаузата за конфиденциалност, изтичането на този договор не е детска игра. 8 години не изтече никъде, а веднага след идването на новото правителство това се случи. Това застрашава нашата енергийна диверсификация и отношенията ни с Азербайджан", каза още Делян Добрев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


752
Още по темата: Бойко БорисовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
566
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От сутрешното интервю пред нова, абсолютно се убедих, че хората на Бойко от партия Герб страдат от дисоциативно личностно разтройство!!!
565
8
 
24
 
! Отговори
До Библейска мъдрост преди 2 години
А с пожарникарите СИКаджии как стоят нещата?
564
7
 
8
 
! Отговори
Библейска мъдрост преди 2 години
Нечестивия К,аун!!Пазят го санким да не го убидим,пъпчасалото Величие?!За тикви може да се пише,но за К,АУНИ е забранено!!Долна,продажна,псевдожурналистическа с,***!!
563
13
 
8
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
За месец 9 млрда, ами за 9 месеца??????? Радев трябва да връща парите на Божков и Цв.Василев от протестите.Рашков хоооп 19 жилища за първите три месеца. Тютюююю....няма....
562
9
 
6
 
! Отговори
Библейска мъдрост преди 2 години
Нечестивият ***,заедно с нечестивите Харвардци ще бъдат уловени от собствените си беззакония и с въжетата на своят грях ще бъдат държани,Те ще ум,рът от отказването си от поуката и в голямото си безумие ще се заблудят!!
561
7
 
11
 
! Отговори
до радевщина в дейст преди 2 години
О горкичкото ТО,да ти подам кърпичка...Май бързо забравяте за запалилите се хора и бунтовете през 2013 г.,как дянков замрази всички заплати и пенсии,РЕКЕТИРА бизнеса,че ще им плати ако дадат на държавата от ПОЛГАЕМАТА им сума 10%.Май гледаш само севда тв,защото нормалните тв-та показват,че проблема с тока и газта са ЕВРОПЕЙСКИ,погледнии една Германия,ама какво ти говоря,като гледаш най-гледаната тв-севда тв.......
560
4
 
17
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 2 години
Необоснован е всеки разход, който за Боко не е приход.
559
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде да върнем Боко на власт! Той веднага ще докара азерски газ по тръбата с Гърция. Опааааа, ама то няма такава тръба,Боко 12г. не е направи. Освен това веднага ще свали ценатана тока и газта на международните борси.
558
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рик Флеър! Уоооу!
557
15
 
7
 
! Отговори
радевщина в действие преди 2 години
При лошия Борисов само пенсиите и заплатите се повишаваха. Нямаше никакви спорове за ток, парно или вода. Само някой да се направи на интересен и Борисов го респектираше. Сега обаче си е по-добре , някак без Борисов има демокрация за повишаване на всичко и за неконтролиран харчилък. Честито другари омешани с чалгопитеци и ПУЦ харвардчета !!!
556
1
 
1
 
! Отговори
qanislav преди 2 години
До отровна гадboiko borisov mai energnen ministar dava za 12 godini tozi 4ovek kade blq mai tolkoz e hamav 4e horata mu vqrvat kato karali ot darjavata misirkite i puecite patki pitaha vie kakvo na pravihte a sega 6te govori za tok i gaz vqrvaite mu vie ste i misirki i puecci
555
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В основата на всичко е да се купуват немските стоки отговорно- от държави членки на ЕС без дефицит и дългове. Гърция не е купувач, че после спасяването й излиза солено. Затова бате наложи свирепа дисциплина на харчовете и стабилна мизерия у нас, но сме перфектен купувач в брой и няма опасност да ни подпомагат! 20% съотношение дълг / БВП е постижение на гърба на народа май. От друга страна сега дълговете при нула лихва май се изплащат от инфлацията..., но който е харчил е харчил. От друга страна наистина не е ясно каква я свършихме с тия харчове! Една голяма нула. Проблем е и че тук корупци
554
3
 
3
 
! Отговори
отровна гад преди 2 години
На 1-ви януари 2022 г. започва 16-тата година от членството на България в ЕС, а не 15-тата както тържествено обяви по телевизора настоящия министър-председател К. Петков! Явно броенето му се удава!
553
7
 
6
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
ОТ ДРУГИЯ МЕСЕЦ , КАТО ПОЧНАТ ДА НИ СУРВАКАТ С ПАРИТЕ , ГАЗТА И ТОКА ...ШЕ ПОЧНЕМЕ ДА ДИРИМЕ ПАРИТЕ У ЧЕКМЕДЖЕТАТА НА НОВИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ....НЕМА ЛАБАВО!!!!....ТЯ-ПАЛАЧИНКАТА , ВИНАГИ СЕ ОБРЪЩА....ХА,ХА,ХАААААААА....
552
12
 
8
 
! Отговори
КОРУПЦИЯ , А....??! преди 2 години
..А , КЪДЕ ОТИДОХА ТИЯ 7-млрд.лв. ОСТАНАЛИ ОТ ГЕРБ.....КОЙ ЩЕ НИ КАЖЕ....???!....У ЧИЕ ЧЕКМЕДЖЕ , .....НА КИРЕ ..ИЛИ У ЧЕКМЕДЖЕТО НА ФИГУРАНТА ...ХА,ХА,ХАААААААААА....
551
10
 
12
 
! Отговори
111 преди 2 години
Този в качеството си на какъв продължават да му показват изказванията? Някой интересува ли го? Вече си изпята песен!
550
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя не е с всичикия си.12 години ни управляваше луд човек
549
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скрийте го този ***, той за 12 години ни навря на дъното сега седнал да лае. България потъна благодарение на неговото управление.
548
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***. Бият шута на Гешев и те почват.
547
8
 
17
 
! Отговори
Петков преди 2 години
Този на снимката, който говори за милиарди левове, изпрати полиция, жандармерия и пожарникари срещу собствения си народ. Продължава да сънува, че е министър председател и охранител на приятеля си Тодор Живков от БКП. Честито на партията му ! Както и на тези от БНБ, които ми обясняваха, че нищо не разбирам.