Борисов: Промяната доведе до 9 млрд. лв. необосновани разходи за месец

Шах може да играе всеки, заяви лидерът на ГЕРБ
Обновена: 3 яну 2022 12:52 | 3 яну 2022 12:49, Александър Попов
752
Борисов: Промяната доведе до 9 млрд. лв. необосновани разходи за месец
Снимка: БГНЕС

"Шах може да играе всеки, други коне яздят. Днешната ни пресконференция беше продиктувана от един анализ във вестник „Сега”. На базата на него излязоха всички тези числа, времето на пиара отдавна мина, близо година те са управляващи и не може докато бяха министри да не виждат тези числа", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

9 милиарда за декември и това да остане скрито от медиите, да не се говори за 9 милиарда рекордни разходи.

Аз твърдя, че тези хора след приказките си по нас няма да построят нищо, даже и велоалея няма да направят, каза Борисов. Продължаваме да сме без бюджет и план за възстановяване", добави още той.

От своя страна Александър Иванов от ГЕРБ заяви, че промяната е в негативен тренд и поставяне на негативни рекорди.

Промяната доведе до 9 милиарда необосновани разходи. 2021 г. 4 млрд. лв. рекорден дефицит. 2017 г. правителството на ГЕРБ имаше излишък от почти 1 млрд. лв. След това по-доброто плниране доведе до балансиран бюджет. До 3,5 млрд. лв. през 2021 г., когато бяхме в криза и трябваше да се помогне на бизнеса. Казахме, че като опозиция ще посочваме слабостите и ще искаме диалог. Но мисля, че отговорите на г-н Василев и Петков са нужни тук. Хората обедняват при тази галопираща инфлация, каза още Иванов.

Всички топлофикации на газ са пред фалит, посочи пък Делян Добрев, след като за януари цената на газа достигна 133,41 лв., а през февруари-май 2021 г. е бил около 30 лв. "Ситуацията е подобна с бензин, дизел, пропан бутан. Мерки няма никакви. Даже вчера имаше интервю на премира Петков", каза Добрев и цитира Петков, че е бил изненадан от покачването на цената на газа с 30%.

Добрев посочи, че е разбрал, че за нов шеф на КЕВР от "Продължаваме промяната" готвят депутата икономист Венко Сабрутев. Като партийно оцветен и некомпетентен, определи Добрев колегата си за този пост.

Лидерът на ГЕРБ коментира и договорите за азербайджански газ.

"Поколения политици от президента Първанов са водили с азерите добросъседска икономическа политика. Помните, когато с Алиев откривахме заедно европейските игри в Баку, 2015-та подписахме, че може и на друга точка да взимаме азерски газ, за да може той да влиза в България. Нали всички говорихме за прозрачност и че нищо няма да се крие от обществото. Съветвам премиера Кирил Петков да ангажира ДАНС и да намери кой изтече договора с азерите, защото те ще пострадат от това, а също и ние. Ако не се намери виновник съмненията са, че се прави умишлено", категоричен бе Борисов.

Делян Добрев също заподозря умишлено действие, което да застраши отношенията ни с Азербайджан.

"Нашата цена е по-добра от цената на останалите страни, затова е клаузата за конфиденциалност, изтичането на този договор не е детска игра. 8 години не изтече никъде, а веднага след идването на новото правителство това се случи. Това застрашава нашата енергийна диверсификация и отношенията ни с Азербайджан", каза още Делян Добрев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


752
Още по темата: Бойко БорисовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
526
4
 
18
 
! Отговори
Чудя се преди 2 години
Кое правителство сключи договорите за доставка на руски газ? На какви цени и за какъв период? Отговорите на тези въпроси ще разяснят в достатъчна стаепен ситуацията. Защо обаче никой не ги задава или коментира.
525
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тлъстия в позеленял от злоба. Вече не може да краде.
524
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От ГЕРБ да кажат, защо топлофикациите са купували през тяхното управление 3-4 пъти по-скъп газ от пазарната цена, вместо намаление за корпоративни клиенти, са натрупали стотиците милиони загуби.
523
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ти се случват още интересни неща по време на промяната, Тикво! Само почакай!
522
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надявам се тоя алчен бидон, тая ocкoтяла буца мас да не доживее и до Иванов ден!
521
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
">Аз лично ще подема инициатива да се съберат средства за паметник на президент Радев! Затова, че ни отърва от .... от село Банкя" и аз ще се включа, ако паметника на радев е на ЦСГ.
520
19
 
11
 
! Отговори
Ненормалник преди 2 години
До 585 Абе ти за тия мошеници,лъжци, и всякакви други орт.. епки с които напълнихме Парламента ли и говориш , че не можели да понасят Борисов?! Е как ще го понасят като са некадърници и Борисов им пречи.Е много си про..ст и сбъркан
519
1
 
8
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Едвали ще се намери чиновник,олигарх,политик. и тнт който да не е в тая кал. Територията отдавна няма, който може да напуска преди да я няма и последната частица от тая територия.
518
2
 
9
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Новия затвоер е готов, но няма да побере хилядите престъпници. Такъв ще ми е кометара на тая статия. Трябва още затвори и да хващат кирките в кариерата, да се научат какво е истинска работа, че имат да връщат толкова откраднати държавни средства.
517
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко, не лъжи, цяла година България подготвяше и провеждаше на 3 пъти избори, та да ти свали корумпираното правителство! Три пъти! Оказа се, че т.нар.политици, влезли в НС като депутати, не могат да се гледат, камо ли да се разберат за ново правителство на Националното спасение от герберските корумпета и мафиоти, инфилтрирани навсякъде - в държавната администрация,съдебната власт, в Нар.събрание за трите мандати на банкянския пожарникар!То не бяха реформатори от ИТН, ИБГНИ, ДБ, че и БСП отгоре!
516
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ли е интелекта на герб? Ако го бяха използвали докато бяха на власт, България щеше да се придвижи поне 3-4 места напред в класацията на ес страните по основните показатели. А видяхме, че е на последно място при излизането от властта. Няма как да излъжете трети път. Има факти за кражби и неефективно управление и от страната, и сигнали от брюксел. Тактиката им е хората да забравят и селяните ан блок да гласуват за мафията герб.
515
5
 
15
 
! Отговори
лекар преди 2 години
За 32 г. "демокрация",преходи,промени и смени не е построена нито една държавна болница но за сметка на това унищожиха 80% от болниците в провинцията и опропастиха перфектно работещо здравеопазване!!!Това е!!!Факт!!!Само крадене видях за 32 години,а след последните управляващи няма да има вече какво и да се краде защото нищо ново не е построено!!!
514
5
 
19
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Баце може да чете.. баце може да смята баце знае да крадне абе незаменим е
513
16
 
19
 
! Отговори
Хайдеее, преди 2 години
...помията не спира! Какво толкова ви плаши Борисов? Данните за изразходените милиарди са официални! Май верно, щом скачате да плюете, значи доказвате ,че милиарди са окрадени от хрантулниците на Радев! Колкото и да бягат, ще се наложи да обяснят...Къде са парите?
512
10
 
21
 
! Отговори
Беден Българин преди 2 години
Борисов , След 12 г. твое управление ( а всички знаят за какво става дума ) , каквото и да кажеш - НЕ ТИ ВЯРВАМ на нито една дума !! На върха цели 12 г. е толкова много време , че ако беше такъв " експерт" , на какъвто се правиш , България с всичките и ресурси и природни дадености , трябваше да е задминала Швейцария , а не да сме на ниво Сиера Леоне !! Гледй си внуците и се МОЛИ на Господ да е МИЛОСТИВ , след всичко което си направил в живота си , ако изобщо може да се нарече живот !
511
5
 
18
 
! Отговори
??? преди 2 години
Аз понеже не разбирам много от диаграми , какво точно показва тази диаграма Борисов - Как се е крало по твое време и как рязко е спаднало ли - Аз това виждам на екрана ?!
510
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя кралив ром, откакто кметът на Симитли му прави букаке, съвсем си загуби акъла...
509
5
 
19
 
! Отговори
кой му ср-ааа в гащи преди 2 години
Буци шопара пак се прави че не знае кой е управлявал последните 15 годиникъде изчезнаха тези капацитети като КРАФОФ, ДЕСА-общата, Томито
508
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дефакто Борко крещи че след като на месец са профукани 9 000 000 000, че за да бъдат изхарчени че, от ГЕРБ са оставили в хазната преди "изчегъртването" 10 х 9 000 000 000.90 милярда ли бе?сте харизали на Канадеца, бе? Ето кой дефакто яко и капитално подкрепи Радев и Киро, оставйки им 90++++милярда на разположение като допълнение към иритващия изборен резултат. Адвайзорите на Борето накратко казано го изшлякаха, язък му за огнеборското PhD и генералските пагони. гл уп ак. Кирето да действа.
507
3
 
11
 
! Отговори
Нали преди 2 години
" Шах може да играе всеки... " - Че то и с крадени милиарди на математик може да се прави свеки !!