Борисов: Промяната доведе до 9 млрд. лв. необосновани разходи за месец

Шах може да играе всеки, заяви лидерът на ГЕРБ
Обновена: 3 яну 2022 12:52 | 3 яну 2022 12:49, Александър Попов
752
Борисов: Промяната доведе до 9 млрд. лв. необосновани разходи за месец
Снимка: БГНЕС

"Шах може да играе всеки, други коне яздят. Днешната ни пресконференция беше продиктувана от един анализ във вестник „Сега”. На базата на него излязоха всички тези числа, времето на пиара отдавна мина, близо година те са управляващи и не може докато бяха министри да не виждат тези числа", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

9 милиарда за декември и това да остане скрито от медиите, да не се говори за 9 милиарда рекордни разходи.

Аз твърдя, че тези хора след приказките си по нас няма да построят нищо, даже и велоалея няма да направят, каза Борисов. Продължаваме да сме без бюджет и план за възстановяване", добави още той.

От своя страна Александър Иванов от ГЕРБ заяви, че промяната е в негативен тренд и поставяне на негативни рекорди.

Промяната доведе до 9 милиарда необосновани разходи. 2021 г. 4 млрд. лв. рекорден дефицит. 2017 г. правителството на ГЕРБ имаше излишък от почти 1 млрд. лв. След това по-доброто плниране доведе до балансиран бюджет. До 3,5 млрд. лв. през 2021 г., когато бяхме в криза и трябваше да се помогне на бизнеса. Казахме, че като опозиция ще посочваме слабостите и ще искаме диалог. Но мисля, че отговорите на г-н Василев и Петков са нужни тук. Хората обедняват при тази галопираща инфлация, каза още Иванов.

Всички топлофикации на газ са пред фалит, посочи пък Делян Добрев, след като за януари цената на газа достигна 133,41 лв., а през февруари-май 2021 г. е бил около 30 лв. "Ситуацията е подобна с бензин, дизел, пропан бутан. Мерки няма никакви. Даже вчера имаше интервю на премира Петков", каза Добрев и цитира Петков, че е бил изненадан от покачването на цената на газа с 30%.

Добрев посочи, че е разбрал, че за нов шеф на КЕВР от "Продължаваме промяната" готвят депутата икономист Венко Сабрутев. Като партийно оцветен и некомпетентен, определи Добрев колегата си за този пост.

Лидерът на ГЕРБ коментира и договорите за азербайджански газ.

"Поколения политици от президента Първанов са водили с азерите добросъседска икономическа политика. Помните, когато с Алиев откривахме заедно европейските игри в Баку, 2015-та подписахме, че може и на друга точка да взимаме азерски газ, за да може той да влиза в България. Нали всички говорихме за прозрачност и че нищо няма да се крие от обществото. Съветвам премиера Кирил Петков да ангажира ДАНС и да намери кой изтече договора с азерите, защото те ще пострадат от това, а също и ние. Ако не се намери виновник съмненията са, че се прави умишлено", категоричен бе Борисов.

Делян Добрев също заподозря умишлено действие, което да застраши отношенията ни с Азербайджан.

"Нашата цена е по-добра от цената на останалите страни, затова е клаузата за конфиденциалност, изтичането на този договор не е детска игра. 8 години не изтече никъде, а веднага след идването на новото правителство това се случи. Това застрашава нашата енергийна диверсификация и отношенията ни с Азербайджан", каза още Делян Добрев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


752
Още по темата: Бойко БорисовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
546
8
 
10
 
! Отговори
Негър Скиор преди 2 години
Ъъъъъ......!!?! Интеграл на функция ли!?...Елементарно Мутро. Това е: дефиниционна област на интервала и множество от стойности. Нуждата от строга дефиниция на Интеграл произлиза от факта, че дефинираме площта под функцията (обемът на чекмеджетата). Но не се притеснявай и в Затвора има училище. П.С. Поздрави от Другаря Новичок.....
545
18
 
11
 
! Отговори
Иванова преди 2 години
Скъпа Лили, милионите, т.е. милиардите които твърдите, т.е. са ви промили мозъците че са откраднати, просто са изхарчени за тези магистрали. Върни се 15 години назад и погледни какво имаше тогава и какво има сега. Преди 15 години в София, уличното осветление работеше на 30%. Пътищата бяха зле или въобще липсваха. Най - интересното е че и твоят любимец Рашков неможе да даде отговор на този въпрос, вече година. Скъпа Лили, по скоро трябва да рпитеснява факта , къде щипнаха 9 милиарда за един месец
544
11
 
25
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 2 години
Аз да попитам къде са милионите от магистралата където я стори????????
543
6
 
20
 
! Отговори
D преди 2 години
Даааа, друго си е да дойдат в твоя джоб, нали? Защо да се харчи безразборно за обикновения българин?!
542
21
 
15
 
! Отговори
радевщина в действие преди 2 години
Ако някой се заблуждава, че нещо положително ще настъпи с новите управляващи и най вече с др. Радев жестоко се лъже. Една шепа богопомазани ще живеят луксозно на гърба на милионите Българи, които от глупост гласуваха за тях. Честито другари-чалгари-харвардци.
541
7
 
24
 
! Отговори
Сталин преди 2 години
Абе , с-иньо , не разбра ли че ако щеш да се разчекнеш , власт няма да видиш повече !!
540
7
 
25
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Пак ли се показа противната мутра ?
539
5
 
29
 
! Отговори
българин преди 2 години
Тоя защо още не е в затвора ??! Докога ще лае от клоаката ?!
538
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано, дано, ама май трудно... Нещо ще ви се стопи голият оптимизъм много бързо.
537
6
 
33
 
! Отговори
Поп Грую преди 2 години
Баце да каже защо влачи интерконектора с Гърция почти 10 години! Нагъл, безсрамен, долен тъъпанаар.
536
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виновни са медиите,че го рекламират,въпреки че рекламите вече намаляват значително "рейтинга"мУ.
535
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АБе Борисов не е стока, ама тези новите са тотално неадекватни... Този дето уж е учил в Харвард изобщо не разбира от 90% от нещата, за които говори... Внучета на комунисти, пак ни учат на капитализЪм???
534
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя крадец по-добре да млъкне.Заложеният от него дефицит е точно толкова-4 000 000 000 лв.Въпреки кризата в енергетиката,помощите за бизнеса и пенсионерите,пандемията.
533
17
 
8
 
! Отговори
Олд преди 2 години
До Чекмеджан Време е Борисов да поеме А отбора на Петков,по добър треньор НЯМА.
532
13
 
42
 
! Отговори
Чекмеджан преди 2 години
Бойко Борисов става за Министър по чекмеджета, гардеробо, етажерки и скринове.
531
16
 
17
 
! Отговори
Продължаваме промяна преди 2 години
Торбичките на Пл. Узунов вървят със страшна сила. Ще покажем как трябва да се краде. Честито българи
530
7
 
8
 
! Отговори
боре варди децата. преди 2 години
все пак Борето да си варди внучетата от екцесии. децата иамт всеобщо агресивно поведение и като нищо от първия учебен ден да ги подкарат на изкратунено надпипонясване на тиквеността. и от педофили да ги пази.
529
4
 
10
 
! Отговори
Цена 1.39лв преди 2 години
оууу Бокофилетата, за втрория срок има да прочетете последната страница на Винетютската книга написано от она дето Карал през май тикви за продан. Това мили *** от чета е последната стр с цената на книгата
528
29
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ ГО НЯМА ОТ 9 МЕСЕЦА- ИНФЛАЦИЯ ЯНУАРИ/МАРТ 2021Г- 0.7%- АПРИЛ/ДЕКЕМВРИ ОКОЛ0- 7% УПРАВЛЯВА СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО НА РАДЕВ- И КОЙ ДА Е ВИНОВЕН ЗА ТАЯ ИНФЛАЦИЯ, АКО НЕ Е РАДЕВ И ОЩЕ- ПЪРВИ ПО СМЪРТНОСТ ОТ КОВИД- ДА НАПОМНИМ ЧЕ ЗА ЮМРУКА КОВИД БЕШЕ ПОЛИТИЧЕСКИ, А ТОЙ В НАЙ ТЕЖКАТА ПАНДЕМИЯ ПЛАТИ НА ХОРАТА И ГИ ЮРКА ПО УЛИЦИТЕ, А СТРАТЕГИЧЕСКИЯТ МУ СЪВЕТНИК ЕЛЕНКО БОЖКОВ СПРЯ ТОКА В МЕТРОТО КАТО ЗАПЛАШИ ЖИВОТА НА ПЪТНИЦИТЕ, СПОРЕД МЕЖДУНАРОДНИТЕ ОПРЕДЕЛЕНИЯ ТОВА Е ТЕРОРИЗЪМ.
527
9
 
25
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Баце абе и ти нищо не направи, аре стига рева. А кой тегли кредитите ? Кой купи самолети на хартия ? Защо не построи поне един блок към АЕЦ Козлодуй или Белене, поне ток да имаме ? Що пре ца кахте сделката Южен Поток ? Отговора е, предполагам че господарите от запада не дават.