Петков се заяде: Бюджетът на прокуратурата е голям за нивото й

Цялото правителство иска да се махне зеления сертификат
17 фев 2022 16:10, Нели Христова
352
Петков се заяде: Бюджетът на прокуратурата е голям за нивото й
Снимка: БГНЕС

Цялото правителство иска да се махне зеленият сертификат. Изчакваме само рискът да падне от здравната система, за да може да го махнем. Това каза министър-председателят Кирил Петков от Брюксел, попитан за протеста на "Възраждане" срещу зеления сертификат.

Информацията, която дойде при нас, е че има едни хора, които са там за истинския прoтест - искат да се махне зеления сертификат.

"Всички чакаме много бързо да се случат нещата, които искаме - ценитe да паднат, Мораториумът да отпадне. Новите членове в КЕВР са абсолютни професионалисти. Нещата се движат в правилата посока", каза още той.

Той коментира и бюджетът на прокуратурата. "Бюджетът беше разчетен много точно до какъв лимит може да имаме дефицит и той е 4.1%. Това, което се обсъди е, че 20 млн. ще се вкарат в наука при младите учени в БАН със специфични задачи. За мен науката и иновацията е бъдещето на България. Бюджетът на прокуратурата и в момента е доста голям. Всички българи плащаме доста голяма цена особено за нивото на правосъдие, което според мен имаме. Даже плащаме прекалено голяма цена. Тази промяна от прокуратурата към младите учени е посоката, в която би трябвало да има по-добър резултат за българската икономика и за България като цяло".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
251
3
 
19
 
! Отговори
кико преди 2 години
тоя шмекер иска да противопостави хората едни срещу други а той да си гледа кефа.прокуратурата няма да ви се даде до края на мандата.радев е свикналкато през комунизма -всичката власт на съветите.
250
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаете ли кое е забавното? Милиционерите подучиха ДС-БАН да мрънкат и да протестират. И в резултат - взеха 20 милки от милиционерите и ги дадоха на ДС-БАН. И сега - милиционерите с пръст в ъ-ъ уста. Хе - хе. Киро ги извъртя много готино.
249
0
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
То е бюджетът на парламента е прекалено голям за нивото на депутатите, ама не го режете, даже си вдигат и заплатите!!!!
248
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
стоян донякъде е прав но не е това решението да се закрива
247
1
 
4
 
! Отговори
Кривондел преди 2 години
Интересен е въпросът кога стигна до тоя извод. Когато първоначално са предложили 20 милиона повече, или когато младите учени възроптаха?!?!
246
3
 
21
 
! Отговори
Знаещият преди 2 години
До стоянЗащото сега цар Киро , ще ги вкарва както преди много години дядовците и прадядовците на Кирчо и Кокорчо са правили с интелигенцията на България!!!Чел ли си за Белене и Скравена? Чел ли си или си много млад?Ако е така грешката идва от късата памет на родата!
245
14
 
16
 
! Отговори
стоян преди 2 години
Прикриватурата направо трябва да се закрие.30 години да няма вкаран в затвора нито един политик или олигарх е срам и позор.Пред фактите каскета трябва да мълчи.
244
6
 
19
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
Простото кире си е малко по всички мерки!?!?!? Толкова си може момчето, краденето е друга работ.
243
5
 
26
 
! Отговори
Ко? Да! преди 2 години
Заплатата на Кирето е висока спрямо нивото му ..и космическа спрямо свъшеното от него!
242
5
 
17
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
Простото кире каза За мен науката и иновацията е бъдещето на България." Боже, от какво разбирало момчето, а момето и то ли за. Супер, светлото бъдеще е на хоризонта.
241
4
 
20
 
! Отговори
A преди 2 години
Нивото на Лена е на нивото на месечна заплата от около 14 000,00 лв
240
11
 
7
 
! Отговори
Fena преди 2 години
До 268. Много сте умни всичките "компетентни" юристи дето не си бъркате в канчето един на друг, за да папкате. Аз вадя зъби и ако си гледам работата като оня с каскета, един пациент нямаше да имам. Къде са осъдените, къде са парите, кой издигна Делянчо? Много сте компетентни, ама само като се защитавате един друг!
239
11
 
34
 
! Отговори
Айде стига вече преди 2 години
Това е фрапираща некомпетентност която продължава да демонстрира премиера. Главният прукорор може да сезира КС за това и бюджета да стане противоконституционен и тогава пак ние ще теглим, а прокуратурата в крайна сметка ще си получи парите. Стига сте си мерили разни работи и нека всеки да си върши работата в тази държава. Кога ще разберете че не сте в предизборна кампания, а управлявате
238
16
 
13
 
! Отговори
Ташунко Сапа преди 2 години
Прокуратаурата е под нивото...т.е под нулата, под земята, под водата...абе няма прокуратура! Има КРИВОСЪДИЕ, корупция, сфери на влияние, пари под масата, кражби измами и рекет! И става въпрос за мнооого, много пари!
237
4
 
3
 
! Отговори
шест пет преди 2 години
До Handel....Извинявай, ама ти сложих минус...защото е трябвало да напишеш 10ст, вместо 1 лв...-;)!
236
21
 
10
 
! Отговори
Handel преди 2 години
За "нивото" на прокуратурата и 1 лв е голям бюджет.
235
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти си гледай твойта работа,че за нищо не ставаш
234
14
 
28
 
! Отговори
ПРО-КИРЕ преди 2 години
Единственото добро ниво в момента е на прокуратурата ! Но понеже им бърка в оная работа на ПКИРП , на РР , на мафита , на руските шпиони , на Божков и сие ... затова им дава трохи от бюджета, да ги откаже . И в тая пиклива държава да няма кой да им пречи. ЧЕРВЕНА МАФИЯ - ВЪН ! КУФАРИТЕ - ГАРАТА- МАГАДАН !
233
6
 
16
 
! Отговори
МЕЧ преди 2 години
Толкоз ни е стабилно правителството,че 5000 протестиращи могат да го свалят!!!Кире помниш ли какво каза коя щяла да бъде първата ти заповед като премиер???Защо така се извърташ бе Кире!!!А ясно- направили сте ***..из!!!Смешно страхлива детска работа!!!Дай ми куклите на ти парцалките!!!
232
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не се заяжда ,че както са я подкарали да не станат скоро клиенти на Гешев.