Тодор Тагарев: Войната чука на вратата, НАТО да ни защити!

Необходима е категорична позиция за защита на суверенитета ни, заяви той
15 мар 2022 13:00, Нели Христова
542
Тодор Тагарев: Войната чука на вратата, НАТО да ни защити!
Снимка: БГНЕС

Правителството на Кирил Петков незабавно да поиска от съюзниците да поемат контрола на въздушното ни пространство, част от въздушното пространство на НАТО, включително чрез разполагане на наша територия на допълнителни изтребители от съюзни страни.

Това заяви експертът по отбрана Тодор Тагарев, предаде БГНЕС.

„Предвид ограничената подготовка на българските летци, използването на МиГ-29 срещу агресивни действия на руската авиация е свързано с неприемливо висок риск. Първоначално назначеният ресурс на ракетното им въоръжение отдавна е изтекъл. Използването на МиГ-29, предвид липсата на съвместима система за опознаване „свой-чужд“, носи риск за операцията за защита на въздушното пространство на НАТО, изпълнявана от наши съседи и авиация на съюзници, базирана в Румъния и авионосните групи в Средиземно море“, подчерта Тагарев.

Според него правителството трябва да покани експерти от съюзни страни, които да оценят кои наши радиолокационни станции и зенитно-ракетни комплекси действително могат да се включат в съюзната операция, и кои трябва да бъдат спрени незабавно.

„Ако оценката покаже необходимост от допълнителни способности, да поискаме от съюзниците да разположат на наша територия мобилни 3D радари и системи за противовъздушна и противоракетна отбрана“, каза той.

Тагарев призова да прекратим театъра с „българския батальон с дефицити“ и да поискаме усилване на отбраната със съюзни сили в съответствие с плановете на НАТО.

„Войната чука на вратата. Преднамерено или не, руски дрони вече навлизат във въздушното пространство на Полша и Румъния. Сега не е време да си чешем егото. Необходима е категорична позиция за защита на суверенитета ни заедно с нашите съюзници“, заяви Тодор Тагарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


542
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нато ще ни защити ама друг път.да викаме ЧЪК НОРИС.
78
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СНОЩИ У НАШЕ СЕЛО Е БИЛ ПРОВЕДЕН РУСКИ ДЕСАНТ ОТ ХЕЛИХОПТЕРИ И КМЕТО АСЕН Е БИЛ АРЕСТУВАН И ОТВЛЕЧЕН В РУСИЯ. САМО КАКА МАРА Е ОКАЗАЛА САПРОТИВА АМА САМО ДО ВКАРВАНЕТО И И ПОСЛЕ Е ПОЧНАЛА ДА САДЕЙСТВА.
77
7
 
13
 
! Отговори
Джавелини преди 2 години
Един тука беше писал че искал Джавелини. Момчето му е простено, може и истински пищак да не виждал. Тъжно ми е за тея заблудени младоци, дето без мама не могат да си оправят леглото, пък война искат ?
76
7
 
6
 
! Отговори
Кръстьо преди 2 години
Веднага бягайте от България ! Нас не ни мислете, ние ще си назначим друго правителство и ще мислим за вас ! Сбогом и ни забравете !
75
8
 
18
 
! Отговори
Европа преди 2 години
Пак войната ще е в Европа и Щатите после ще продават и стяот тука!!! Ей жалки сте.
74
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От коя лудница избяга тоя?
73
8
 
23
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Киро Канадски. Втори мандат никога няма да помиришеш. Как можа да предложиш тази мека русофобска китка за министър на отбраната? Та този ако беше мъж, отдавна да се е записал в чуждестранния украински легион. Жалко подобие на мъж, ти го предлагаш за военен министър. Добре, че БСП не се съгласиха. Затуй не трябва да се разрешава на хора не карали казарма да стават премиери и президенти.
72
26
 
13
 
! Отговори
Бабушка Россиа преди 2 години
Баба Россиа си е сошла с ума и се е развихрила. Скоро ще дойдат НАТОвските лекари и ще я сложат в усмирителна риза. Господи, прости на Путин - той не знае какво прави.
71
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този толкова е експерт по отбраната , коркото аз съм космонавт- даже аз може да съм повече космонавт ! Колко ще ни защити НАТО , другарю Тагарев , колкото защити Гърция от Турция през 1974 г. в Кипър или по-малко ?! Аман от "експерти" , които се пробват да защитят грешните пари , които получават и то по най-mъnuя начин и в най-неподходящия момент !
70
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Марш от България, ти предател!
69
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американците да ни пратят и на нас малко Джавелини че ако реши да дойде Путин да го посрещнем както подобава.Реши ли да дойде и при нас ще е най голямата му грешка.
68
11
 
24
 
! Отговори
Не-експерт преди 2 години
Експертите по отбраната заедно с експертите по корона вируса да се качват на един кораб и да отплуват за САЩ!
67
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затваряйте тоя или в лудница или в затвора, не му давайте трибуна!
66
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние да опъваме каиша на последствията на санкциите, ние да ставаме мишена за руснаците я у лево кравари.
65
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ердоган няма да допусне въшлясалите руснаци да окупират България, но Варна и Бургас ще заприличат на Харков и Мариупол. И за всичко това ще са виновни другарите Радев, Нинова и русофилството в България. Къде си ДБ, къде си Христо Иванов, защо спите?
64
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За такива неща трябва да има РЕФЕРЕНДУМ. Тагарев-еничара не може да определя съдбата на България.
63
5
 
24
 
! Отговори
Анти Тяло преди 2 години
Тагарев - съд и затвор!!!
62
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България не е заплашена от никой друг, освен от окупация от САЩ.
61
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напълно безотговорен безродник. Тотален интересчия - по времето на комунизма учил в СССР, а сега обърнал палачинката.
60
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно само Путин (колкото и да не го харесвам) може да ни освободи от мъртвата хватка на евроатлантизма и от продажните ни политици, които за 33г. направиха от една средно развита държава разграден двор. 3та година поред сме най-бързо топящата се нация в СВЕТА! По доклади на ООН, а не на Кремъл.