Тодор Тагарев: Войната чука на вратата, НАТО да ни защити!

Необходима е категорична позиция за защита на суверенитета ни, заяви той
15 мар 2022 13:00, Нели Христова
542
Тодор Тагарев: Войната чука на вратата, НАТО да ни защити!
Снимка: БГНЕС

Правителството на Кирил Петков незабавно да поиска от съюзниците да поемат контрола на въздушното ни пространство, част от въздушното пространство на НАТО, включително чрез разполагане на наша територия на допълнителни изтребители от съюзни страни.

Това заяви експертът по отбрана Тодор Тагарев, предаде БГНЕС.

„Предвид ограничената подготовка на българските летци, използването на МиГ-29 срещу агресивни действия на руската авиация е свързано с неприемливо висок риск. Първоначално назначеният ресурс на ракетното им въоръжение отдавна е изтекъл. Използването на МиГ-29, предвид липсата на съвместима система за опознаване „свой-чужд“, носи риск за операцията за защита на въздушното пространство на НАТО, изпълнявана от наши съседи и авиация на съюзници, базирана в Румъния и авионосните групи в Средиземно море“, подчерта Тагарев.

Според него правителството трябва да покани експерти от съюзни страни, които да оценят кои наши радиолокационни станции и зенитно-ракетни комплекси действително могат да се включат в съюзната операция, и кои трябва да бъдат спрени незабавно.

„Ако оценката покаже необходимост от допълнителни способности, да поискаме от съюзниците да разположат на наша територия мобилни 3D радари и системи за противовъздушна и противоракетна отбрана“, каза той.

Тагарев призова да прекратим театъра с „българския батальон с дефицити“ и да поискаме усилване на отбраната със съюзни сили в съответствие с плановете на НАТО.

„Войната чука на вратата. Преднамерено или не, руски дрони вече навлизат във въздушното пространство на Полша и Румъния. Сега не е време да си чешем егото. Необходима е категорична позиция за защита на суверенитета ни заедно с нашите съюзници“, заяви Тодор Тагарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


542
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
14
 
! Отговори
Запознат преди 2 години
Поне едно изречение ИСТИНА да беше казал...е така за цвят... На времето те махнаха за лобизъм, сега пропълзя обратно, Тагарка! Водата мътня, хвърляш се да ловиш шарани здраво! Кофти, че Петков по някаква причина не си е написал домашното за теб, а и по принцип явно си мисли, че разбира от всичко и при него всичко е различно и ти вярва. Жалко, иначе има качества момчето. Но ти, Тагарка...който знае за какво става въпрос, му става смешно, но и му се реве, защото управляващите ти вярват...
18
6
 
11
 
! Отговори
НАТО преди 2 години
...направо вие сте ни най големия дерт...експерт Тагарев :))))))))))) Ние си нямаме народи и инфраструктура да защитаваме. Петия член на НАТО сега е момента да си го втъкнете отзад
17
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нато ще ни пази е девизът на цялата политическа класа на Иван Костовите робовладелци.Той смяташе,че като продаде милиони бели роби на запада,то естествено запада ще ни пази.Затова се нахвърли над една не лоша армия и я превърна в посмешище.Да,преди имахме армия за война,но нямаше такава,а днес когато иде война-нямаме армия.
16
7
 
20
 
! Отговори
хх преди 2 години
Одеве бяха публикували снимки от вчерашния удар по базата където са се събрали наемниците.Ми само шапките им бяха останали по земята,имаше клип един на един които размислил и казва от целия свят е имло хора но вече няма нито един жив.Не ми се мисли какво ни чака на нас
15
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия пpoдажници сега ще вземат пари от САЩ, за да ни вкарат във война с Русия, а после ще избягат с банковите си сметки на запад. А България и българският народ пак ще останат тук да живеят на опустошената от войната земя! НИКАКВИ ЧУЖДИ ВОЙСКИ И ВЪОРЪЖЕНИЯ НА СВЕЩЕНАТА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ
14
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилите се готвят да предадат България на Русия като жертвено агне. Дълбоко се съмнявам че някой от управляващите ни днес русофили ще се обади в НАТО за помощ ако България бъде нападната от Русия. Ще си кютат е ще чакат техните "освободители" да ги освободят от омпазната им западна свобода.
13
6
 
13
 
! Отговори
Геополитически дурак преди 2 години
Ай сиктер бре, почти цялото ни Черноморие е в зоната на заход към Стамбула, така че има кой да ни пази от юг щем или не.
12
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде мерси. Като чукне врата, отваряме и да си минават транзит от тук. Ти като си много силен хващай пушката и отивай в Украйна да се биеш. Моите деца не искам да се бият. Дали с Вашингтон или с Москва, все тая. В мизерия живеем и в мизерия ще живеем с едните, и с другите.
11
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Питайте НАТО как защити Ирак и Афганистан от талибаните? Направо са защитени като гледам и сега са обратно към средновековието а двете страни са напълно разрушени
10
19
 
5
 
! Отговори
Днeс.bg преди 2 години
откъде на къде нато ще ви защитава, вие за какво сте там. иначе пуснахте над 700 доброволци да се бият за русия. срамота
9
42
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един адекватен човек, трябва да се действа в спешен порядък, рундьо ще си остане червен генерал до края
8
17
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, мерси! Където е "помогнало" НАТО само разруха остава от "помощта" му! Айде ще минем и без него!!!
7
9
 
44
 
! Отговори
българина преди 2 години
тоз ту луп да види за какво е бил първия референдум в България 1922г! за народен съд за виновниците за националните трагедии
6
14
 
56
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
Иде Отин, НАТО щял да ни защити на куково лято. Не дай си боже нещо да се случи, но явно натам отиват нещата. Ще разполагат войски, ще идва министъра на САЩ, с една дума ще ни правят фронтова държава и пушечно месо. То и затова ни приеха в нато де, да сме буфер на наглосаксите с Русия. Но нашите н.нар. елити са за бой, че те ни вмъкват там където не ни е мястото. България винаги си е патила от слаби политици, но сега нямаме вече и военни, каквито е имало преди век.
5
18
 
61
 
! Отговори
Бачи Кико преди 2 години
Да не ти зачуккат камъни и тоягги по главата бе креттен.Само натовска техника ни трябва тука и верно ще завалят бомбите. Голям зор имате да ни вкарате насила във войната. Не ни стигат бежанците, а сега и с бомби искате да ни залеете.
4
13
 
55
 
! Отговори
AXE преди 2 години
Кой е тоя ***?!!!!!! Кой го допуска до националните медии?!!!!!! #КОЙ
3
47
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е !
2
13
 
46
 
! Отговори
нещастници преди 2 години
като чукне войната и като знаеш какъв процент са за нато, какво ли ще стане тук? а да, такива като тебе самолета и към обетованата земя на евроатлантизма!!
1
16
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакви чужди войски и въоръжения на свещената българска земя, предатели!!!