Тодор Тагарев: Войната чука на вратата, НАТО да ни защити!

Необходима е категорична позиция за защита на суверенитета ни, заяви той
15 мар 2022 13:00, Нели Христова
542
Тодор Тагарев: Войната чука на вратата, НАТО да ни защити!
Снимка: БГНЕС

Правителството на Кирил Петков незабавно да поиска от съюзниците да поемат контрола на въздушното ни пространство, част от въздушното пространство на НАТО, включително чрез разполагане на наша територия на допълнителни изтребители от съюзни страни.

Това заяви експертът по отбрана Тодор Тагарев, предаде БГНЕС.

„Предвид ограничената подготовка на българските летци, използването на МиГ-29 срещу агресивни действия на руската авиация е свързано с неприемливо висок риск. Първоначално назначеният ресурс на ракетното им въоръжение отдавна е изтекъл. Използването на МиГ-29, предвид липсата на съвместима система за опознаване „свой-чужд“, носи риск за операцията за защита на въздушното пространство на НАТО, изпълнявана от наши съседи и авиация на съюзници, базирана в Румъния и авионосните групи в Средиземно море“, подчерта Тагарев.

Според него правителството трябва да покани експерти от съюзни страни, които да оценят кои наши радиолокационни станции и зенитно-ракетни комплекси действително могат да се включат в съюзната операция, и кои трябва да бъдат спрени незабавно.

„Ако оценката покаже необходимост от допълнителни способности, да поискаме от съюзниците да разположат на наша територия мобилни 3D радари и системи за противовъздушна и противоракетна отбрана“, каза той.

Тагарев призова да прекратим театъра с „българския батальон с дефицити“ и да поискаме усилване на отбраната със съюзни сили в съответствие с плановете на НАТО.

„Войната чука на вратата. Преднамерено или не, руски дрони вече навлизат във въздушното пространство на Полша и Румъния. Сега не е време да си чешем егото. Необходима е категорична позиция за защита на суверенитета ни заедно с нашите съюзници“, заяви Тодор Тагарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


542
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чук чук чук'а, както е казал Виктор Калев. 🔨
38
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано никога не ни се налага да го разберем, но ако се стигне до там, че баба меца е на вратата, тия евроатлантици така паничкески ще бягат от тук, че паниката на янките в афганистан ще ни се стори като най-добре организирана операция.
37
13
 
24
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Този безродник пак изпълзя от бърлогата си. Няма ли кой да го затвори този за предателство към родината?!
36
21
 
23
 
! Отговори
Заслужил гражданин преди 2 години
Че защо да ни защитава НАТО, нас ще ни защитават "натовските генерали" радеФ и янеФ, които искат в момента да пазим неутралитет, ще ни защитава и другарката Импексова, чрез връзките си с ген.Решетников и Единая рассия, ще ни защитават Болен, малиноФ и Копейкин по линия на "пословичната българосъвеЦка дружба", ще ни защитават дежурните путинофили по форумите, които са по-руснаци от руснаците и ще посрещат братушките с хляб, сол и свалени га.щи, и с пословичното "Здраствуйте братушки" и так далее
35
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единия вика санкционирайте Русия,друг каза пращайте доброволци на фронта, трети и четвърти искат да махнат паметника на руската армия и да преименуват Граф Игнатиев, а сега и този иска натовска техника. Абе точно в този момент ли решихте да дразните Кремъл?!? Ще минат през нас като валяк, достатъчно зле ни направихте живота, а сега и война искате У РО ДИ безродни.
34
8
 
10
 
! Отговори
Чукат ти преди 2 години
лагерите в кратуната. Нато кво мисли за Кипър? За Косово знаем кво мислят. Ние сме поредния плацдарм. Затова и идват хамериканчетата. Да ни "подготвят". ВСВ ни се размина, ТСВ сме на първа линия.
33
11
 
13
 
! Отговори
МайкаТи преди 2 години
Такарчо бегай си при Турците и не се връщай.Да та в резака
32
8
 
15
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Ген. Шивиков /Труд/ - Хохлите са обградени до дни се предават :)))
31
9
 
22
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Този американски ястреб без малко да стане министър на отбраната. Киро Канадеца го избра или така са му казали. Бог да благослови БСП, че не са се съгласили и го изритаха.
30
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя су як още не дошъл в България и гледа да я продаде ! Мен някой пита ли ме искам ли ги ?
29
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не желая да ни пазят чужди пилоти, под чуждо командване, на родна територия.
28
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От какво да ни защитава НАТО бее??? Не искаме натовски войски в България НЕЕЕЕЕНа Тия им говорят и заповядват от американското посолство и наште предатели изпълняват!! САЩ искат да вкарат Русия в широкомащабна война с Полша Румъния, а сега и България, за да свали по този начин Путин и после разграбването на Русия зспочва с пълна сила от евреите!!
27
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради управляващата българска русофилщина я докарахме до там Турция да ни предпази от руска агресия. Дори и да не искаме от НАТО да активира член 5 от договора при руско нападение е ясно че Турция няма да допусне Русия да окупира България.
26
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошо Maгapeв, лошо...
25
6
 
18
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Предателска нация сме. От "Осанна до разпни го". Срам ме е!
24
8
 
8
 
! Отговори
ПУТИН ФОРЕВЪР преди 2 години
Ей, да не сте пипнали Путин :) Без него на власт няма санкци и бат аак за россиа. 20 години само производство на петрол и ракети. БВП на глава по-малко от Унгария. Екстра :) АРКТИЧЕСКА АФРИКА ето това лека полека с негова помощ се превръща россиа. ДАВАЙТЕ ДА МУ ГЛЕДАМЕ СЕИРА! Не го махайте бързо бързо. Чукчи нападател - чучки не читател :)))
23
6
 
9
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
А ,бе,Тагарева, кво стана с оня щит,дето щеше да пази въздушното пространство? Нали хамериханските нацисти бяха ного дубри ? А и толкова ли не моеш да чатнеш,мисирков,че Руската Армия вече е заела позици в България? Аз пак ще кажа,че днешното великотърпение на Русия е БРОЕНЕ НА ПИЛЦИ ПРЕД БЕЗКРАЙНИЯТ ПРАЗНИК НА РУСКО-БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА!
22
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не са свалени тези дронове....
21
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Където стъпи американски ботуш, трева не никне 1000 години. Вижте какво стана в: Афганистан, Сирия, Либия, Иран и Ирак. Сега искат да съсипят и България. НЯМА ДА ВИ ПОЗВОЛИМ!!!!!!!!!!!
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тагарев към Паси братко .Йееее Тагарев ЕС е купон Йееее НАТО е супер .Йееее тука ще стане чутовен бум ако дойдат много чужди войски .По мненията на хората го разбирам и да пази Господ всички да мине и замине без оръжия ,бомби .