Тодор Тагарев: Войната чука на вратата, НАТО да ни защити!

Необходима е категорична позиция за защита на суверенитета ни, заяви той
15 мар 2022 13:00, Нели Христова
542
Тодор Тагарев: Войната чука на вратата, НАТО да ни защити!
Снимка: БГНЕС

Правителството на Кирил Петков незабавно да поиска от съюзниците да поемат контрола на въздушното ни пространство, част от въздушното пространство на НАТО, включително чрез разполагане на наша територия на допълнителни изтребители от съюзни страни.

Това заяви експертът по отбрана Тодор Тагарев, предаде БГНЕС.

„Предвид ограничената подготовка на българските летци, използването на МиГ-29 срещу агресивни действия на руската авиация е свързано с неприемливо висок риск. Първоначално назначеният ресурс на ракетното им въоръжение отдавна е изтекъл. Използването на МиГ-29, предвид липсата на съвместима система за опознаване „свой-чужд“, носи риск за операцията за защита на въздушното пространство на НАТО, изпълнявана от наши съседи и авиация на съюзници, базирана в Румъния и авионосните групи в Средиземно море“, подчерта Тагарев.

Според него правителството трябва да покани експерти от съюзни страни, които да оценят кои наши радиолокационни станции и зенитно-ракетни комплекси действително могат да се включат в съюзната операция, и кои трябва да бъдат спрени незабавно.

„Ако оценката покаже необходимост от допълнителни способности, да поискаме от съюзниците да разположат на наша територия мобилни 3D радари и системи за противовъздушна и противоракетна отбрана“, каза той.

Тагарев призова да прекратим театъра с „българския батальон с дефицити“ и да поискаме усилване на отбраната със съюзни сили в съответствие с плановете на НАТО.

„Войната чука на вратата. Преднамерено или не, руски дрони вече навлизат във въздушното пространство на Полша и Румъния. Сега не е време да си чешем егото. Необходима е категорична позиция за защита на суверенитета ни заедно с нашите съюзници“, заяви Тодор Тагарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


542
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
339
0
 
18
 
! Отговори
+ преди 2 години
За това и идва утре американеца да обори Радев, а то нас се образуаала американска прогрупа с министерчето по отбрана, Кирил Петков, този, Плевнелиев, Томата, Иво Перката.. Инджов
338
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тоя днес не си е пил хапчетата, викайте му санитарите
337
0
 
17
 
! Отговори
Мдааа преди 2 години
Ф 16 ке закъснеят така като гледам пооне до края на войната. А нищо чудно и ако накрая нещо се обърка и въобще не дойдат. Мдаа. А нашите скоро ще почнат да падат по главите ни щото няма кои да ги поддържа.
336
7
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
До Хаха Тезата ми се потвърждава. Дотук десет nеeрaсa са ми сложили минуси. Признайте си бе! Ще ви олекне.
335
3
 
2
 
! Отговори
Европеец преди 2 години
Ха хаа
334
6
 
8
 
! Отговори
Европеец преди 2 години
А НАТО и Европа виждайки голият ганйовски гз които не е в състояние да пази себе си а комо ли др е естествено да изпрати квото трябва тъи като това освен Ганйо касае цяла Европа.
333
23
 
10
 
! Отговори
Европеец преди 2 години
Да пращат и то колкото може повече.БГ трябва да разбере че е част от съюз в който е влязла самостоятелно и доброволно и че тук става въпрос за общата сигурност на този съюз а не само за българската такава, защото най малкото което е това е много егоистично. Ако не ви кефи напускаите и Европа и НАТО и прав ви път.
332
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО и Запада са пътници, новият център на Света е Азия.
331
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Украйна победи Русия, опасност за нас и други държави няма да има, така че трябва да сме спокойни.
330
16
 
22
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
До Анонимен 400 Какво става ли? Става това, че всички мълчим като #$%^&, а тия се бият помежду си за влияние. И докато мълчим, мpъcнu натовски кубинки ще тъпчат земята ни, а от небето ще падат бомби. Става това, че тук вече няма мъже, а само nеeрaсu.
329
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво става в държавата!? Президентът: Ние ще пазим небето си! Съветник на премиера: НАТО ще пази небето ни!
328
11
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ставаме свидетели на неща които дори при байтошово време ги нямаше.Някакви чужди типове ще тъпчат българската земя, под предлог че ще я бранят. Такова падение България не е имала никога.
327
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичките смелчаци тук клавиатурни като ви вкарат в казарма и сте такива по-срели че направо се чуди човек как да ви спре да не се самоизбиете сами.За това и нямате държава нямате ред нямате независимост откак съществувате и сте все клоуни подчинени на тюрки авари гагаузи африканци араби мароканци даниел лурелчета и османци. Нямате една кадърна революция за разлика от другите държави шотстелеш
326
9
 
24
 
! Отговори
Доуточнение преди 2 години
До уточнение: Ако Кирил Тагарев не беше "Куха лейка", нямаше да го курдисат на мястото на генерал Стефан Янев. Само такъв като него може да заслужи доверието на натовците.
325
10
 
21
 
! Отговори
В. преди 2 години
Който иска да го охраняват да си плаща сметката от джоба. Още повече да пазят разни разни като Плевнелиев, Костов и Агов - кресливи пребоядисани и усърдни екстремисти.
324
7
 
23
 
! Отговори
Котка преди 2 години
До Георгиев Кой те напада, че да се пазиш бе, cyльo? Пази си в двора кокошките! Когато вълците се бият, да джавкаш край тях като селско баронче, си е самоубийство по начало. Ама да чакаш някой да те и "пази", си е признак на дефицит. Ментален.
323
10
 
28
 
! Отговори
Бегай на фронта преди 2 години
Ей тъй навремето както сега нашите яcтpeби управници се присламчиха за келепира към каузата на Хитлер... и после олеле, та Русия трябваше пак да ни спасява!!!! А тагаров да вади мешката и всичките ястреби да се качват на трабанчето на Паси и право на фронта и да не ни хибридят тука, че ще вземат да ни докарат некоя мечка!!!
322
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Магарев си беше откровен ***, натегач и използвач, и преписвач и такъв си остана, как се добра до професор и министър - лесно, в едно висше учебно заведение има конвеир за докторанти, доценти и професори, кой от кого по некадърен... като преподавател е кръгла нула , плещи преписани глупости , неблагодарно гаффно към тези които го изучиха ...
321
18
 
13
 
! Отговори
Коритаров Лайв преди 2 години
Верно , че никой не очакваше дядя Пyтлеp да нападне Укритата, но след като видя колко е зор срещу една държава, не е чак толкова изперкал да посегне и на други, защото това ще е краят му. Нали другаре ватняци, не съм ли прав? Има логика, нали? НАТО ще му надуе шошоните на бърза ръка, дори и да има ядрен конфликт, тогава пък не само дядинката ще се замине, а и цялата матушка ще бъде заличена, докато от западния натовски свят все нещо ще остане.
320
23
 
5
 
! Отговори
Хага зове Путин преди 2 години
Русия вече загуби тази война, кой ще ни нападне?