Гешев: Прокуратурата е единствената преграда между гражданите и беззаконието

Рашков ще го коментирам тогава, когато каже нещо вярно, заяви той
24 мар 2022 09:54, Нели Христова
145
Гешев: Прокуратурата е единствената преграда между гражданите и беззаконието
Снимка: БГНЕС

Отдавна българската прокуратура заявява, че има доста притеснителни тенденции. Доста притеснителни тенденции за влошаване на върховенството на правото и правата на човека. И тук не става дума за случая, който е частен, от миналата седмица. Става дума за много случаи, които притесняват българската прокуратура.

Това заяви главния прокурор Иван Гешев преди заседанието на висшия съдебен съвет.

Още по темата
"Ясно сме ги заявили и посочили, включително и в ЕП и европейските институции", допълва още той.

"За съжаление прокуратурата се оказва единствената преграда между българските граждани и беззаконието, което е тъжно, но в крайна сметка това е работата на прокуратурата - да защитава, освен всичко друго, правата на българските граждани, освен да поддържа обвинения в съда", каза още Гешев.

"Съдът е единственият страж на законноста и ние ще си свършим работата, която сме длъжни да свършим по конституция. Но въпросите, които трябва да си зададем, са, в каква ситуация се намираме и дали следващите няма да сте вие, защото сте задали някакви неправилни въпроси", допълни той.

"Понеже явно не бях разбран от депутата Христо Иванов и от министъра на правосъдието Надежда Йорданова, че искам разговор за специализираната прокуратура - нямах това предвид. Господин Христо Иванов е народен представител, госпожа Надежда Иванова е министър на правосъдието на първо място, чак след това са политици. Така че аз предложих разговор по всички теми, касаещи върховенството на закона и правата на човека. Предложих разговор за теми, за които те постоянно излагат в медиите, всичко, което интересува българските граждани. Не се притеснявам към тях да се присъединят и други народни представители, които обикалят медиите и изразяват твърдения, които, според мен са дълбоко манипулативни и фалшиви", обясни главният прокурор.

"В интерес на българските граждани е да има диалог между институциите", заяви още Гешев."Не виждам причина този публичен разговор да не се случи"

Главният прокурор Иван Гешев отговори на вътрешния министър Бойко Рашков, който в телевизионен ефир тази сутрин показа документи относно образуваното досъдебно производство срещу вицепремиера и финансов министър Асен Василев. Час по-рано пък ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова отрече да знае за производство и припомни, че производства срещу конкретни лица не се образуват от години, а срещу конкретни престъпления.

"Г-н Рашков ще го коментирам тогава, когато каже нещо вярно. Ако листовете на г-н Рашков са истински, те са придобити по някакъв незаконен начин, но не мога да повярвам, че министърът на вътрешните работи ще извърши незаконни действия", каза Иван Гешев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
9
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Хахаха, явно визира гражданите от политическа груба ГЕРБ-СДС-ДПС за другите граждани не го интересува много.Толков абезочно да лъже че просто не е истина, заслужава някой да го почерпи чай новичок и да се приключи тази драма вече. Такава безгранична наглост от този бездарник и очевидни нарушения, манипулации и лъжи
89
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самата прокуратура и лично гешев извършват престъпления. Ако ВСС откаже да го отстрани, трябва да се сформира специално звено за разследване на прокуратурата, което да не е част от нея, а да е подчинено на МП, и да им се повдигнат обвинения.
88
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да живей! корупцията оле!и гешката!
87
1
 
10
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Ако гешеФФ ни е стожера, спукана ни е работата !!!___гешеФФ е защитник на ОПГ герПдпс !!!
86
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 79 Точно така никой не е над закона. Ако докажете, нека влезе и той. Но не сме забравили Иван Тодоров как лежа 7 месеца, а доказателства не се намериха. За този случай гешев е за затвора.
85
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 80 Не да ги разследва, а да ги рекетира. Няма нито един осъден и няма върнати пари към бюджета.
84
2
 
13
 
! Отговори
Така си е преди 2 години
Гешев пази беззаконието от гражданите, прав е човека.
83
2
 
6
 
! Отговори
L. преди 2 години
Искаше да каже - между престъпниците и затвора.
82
2
 
2
 
! Отговори
Ученика преди 2 години
Началника е долу...
81
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откога на проводника му се казва преграда?
80
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 68 Не, не е с честен труд, а с подкупи към Вашите спонсори. Не случайно народът е казал: Не е луд, който яде баницата, а който му я дава. Тези са престъпници, но вие сте още по-големи, защото им позволихте да крадат, взимахте им подкупите и не ги наказахте. божков не е плащал протестите. Това е лъжа, невъзможно е. Плащал е на своите хора, нали видяхте колко гласа на изборите спечели. Но всички видяхме, че баце ви плати на футболните ултраси за провокациите на протестите с нашите пар
79
0
 
1
 
! Отговори
Ергена преди 2 години
Много е мило. ^_^
78
5
 
6
 
! Отговори
Вечен Гешев преди 2 години
Иван Гешев е вечен, несменяем - като бай Тошо.
77
1
 
8
 
! Отговори
ей преди 2 години
тия са много ,,организирани,,-НО МНОГО ГИ Е СТРАХ,ЛИЧИ ИМ
76
4
 
10
 
! Отговори
Крал Трол I преди 2 години
Прокуратурата е единствената преграда между справедливостта и шайката.
75
2
 
8
 
! Отговори
Разследвай ги Гешев преди 2 години
Мъжа на Севда в управителния съвет на тръбата на Путин - подаряват им джипки. Корупция?
74
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Единственият,който се осмели да разследва олигарси.
73
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съд за Асен Василев! Никой не е над закона, нали така, червени?
72
5
 
10
 
! Отговори
С КАКВО преди 2 години
СЕ СПРАВИ ТИ БЕ ГЕШОФ?!??. С НИЩО. С БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ ЛИ?!??. ХОДИ НА РАЗХОДКА ПО СЕЛА И ПАЛАНКИ. С АПАТАМЕНТ ГЕЙТ ЛИ, С СУБСИДИИТЕ ЛИ( В EU КАЗВАТ НАЙ КОРУМПИРАНИТЕ В ЕВРОПА СТЕ) С КЪЩИТЕ ЗА ГОСТИ ЛИ, С ШКАФЧЕТО ЛИ С МАГНИТСКИ ЛИ?!???!. НИЩО И ПОЛОВИНА.
71
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не и тая прокуратура...