Петков за заплахата към Каримански: Ще разберем кой има интерес

Мутренски похвати, но въпросът бил кои са мутрите
Обновена: 8 апр 2022 12:02 | 8 апр 2022 11:48, Камелия Цветанова
86
Петков за заплахата към Каримански: Ще разберем кой има интерес
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Кирил Петков коментира, че със сигурност заплахите към кандидата а управител на БНБ Любомир Каримански от ИТН са мутренски похвати.

"Въпросът е кои са мутрите, които са го изпратили това нещо. Кой се опитва да направи тази провокация, но ние ще разберем. Абсурд е зад това да стои Андрей Гюров", посочи той.

"От снощи МВР работи по тази информация. Обадих се веднага на министър Рашков и на Пламен Тончев от ДАНС. Недопустимо е този тип заплахи да се изпращат към когото и да било", отсече премиерът.

Петков заяви, че изясняването на въпроса кой е автор на заплахата е от най-високо приротитет и допълни, че е разговарял и със самия Каримански.

Още по темата
"Българската държава застава с всичките си органи, за да разберем кой има интерес от тези действия", каза премиерът.

На въпрос дали има напрежение във властта, Петков призна, че коалицията е сложна структура, но до този момент всичките проблеми са решавани.

"Успявали сме да ги прескочим, въпросът е на разговори и те да се водят непрекъснато, за да можем да напредваме", коментира той.

Министър-председателят коментира и казуса с посланика на Русия у нас Елеонора Митрофанова.

"До този момент тя се е държала абсолютно непристойно за един дипломат. Това, което направихме е, че отправихме няколко забележки, отзовахме 10 служители на посолството, повикахме нашия посланик от Москва за консултации в София, което на дипломатическо ниво означава същото да направи и Русия, но ако я обявим за персона нон грата, това е пълно скъсване на отношенията и за нас е по - целесъобразно, ако се стигне до такава стъпка, тя да е на ниво ЕС, а няма държавата в ЕС, която да го е направила все още", призна той.

По думите му, когато се взимат такива решения, трябва да се гледа цялата картина.

"Безопасността на моряците от „Царевна“ зависи и от руска страна", коментира премиерът.

Той обясни, че в момента има 260 метра между кораба и оградата, които още са като алеята на смъртта.

"Има престрелки, руските танкове влязоха в пристанището, един от тях беше взривен, има и скривалище, в което се крият украински войници и от време на време излизат и се бият и това означава, че никой не може да прекоси тези 260 метра", разясни Петков.

Той обясни и защо е нужно решение на НС, с което да се даде възможност на АПИ да разплати част от средствата на фирмите, извършавали поддръжка на пътищата.

"Предишното правителство на ГЕРБ е правило договори за поддръжка на пътищата, но под това име са скрити реално цялостни ремонти на пътищата, фирмите са работили, правили са истински ремонти, но не дават никаква гаранция към тяхното изпълнение, а това е нередност и това трябва да се установи преди да им се плати", посочи министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителството се разпада, днес и Гроздан Караджов, го спънаха.
46
5
 
14
 
! Отговори
молко ви е преди 2 години
Не се притеснявайте, Продължаваме Промяната. Докато се усетите /вие, дето го избрахте тоя ид. и.от./ парите на държавата ще бъдат изнесени извън страната, тоест откраднати, Простото Киро и Кокорчо ще си бият камшика и кой откъде е. А всички ние ще лапаме мухите. Да са ви честити новите управляващи!
45
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле какъв цирк само. Тия така крадат откъдето могат, че не е истина. Ето даже и фонда за подпомагане ще бъде с наши пари и след това Европа ще ги връща. Така ако нещо не одобри Европа си остава за наша сметка. Ама ако гл. Прокурор е техен- няма да има и наказателна отговорност!!!!
44
1
 
12
 
! Отговори
Ъц преди 2 години
С една Дума - Мафия!!! Българската Мафия си има държа!
43
15
 
2
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 2 години
На кой още не му е ясно ,че това е фалшива заплаха която идва от ГЕРБ и ДПС.Няма лоша реклама .Със зъби и нокти драпат да си го назначът за говернъор.Познайте защо? Спомнете си КТБ .От мен един съвет. Не си дръжте парите в български в банки.
42
5
 
1
 
! Отговори
МИНИМУМ преди 2 години
18%.ЗАВИСИ ОБАЧЕ ОТ ТЯХ САМИТЕ. АКО СЕ СПРАВЯТ МАКАРИ НА ПОЛОВИНА СЪС КРАДЦИТЕ И КОРУПЦИЯТА. МОЖЕ И ПОВЕЧЕ. ТО И ЗА ТОВА ГИ ИЗБРА НАРОДА. АКО И ТЕ СЕ ОМАЖАТ У ДРАНГОЛНИКА.
41
3
 
18
 
! Отговори
До ДА РАЗБИРА СЕ преди 2 години
Петков с продължаването на подмяната колко процента ще вземе на следващи избори?
40
2
 
11
 
! Отговори
ДА РАЗБИРА СЕ преди 2 години
ТЕ САМИТЕ ДЪЛГУН И СЦЕНАРИСТИТЕ МУ. ТИЯ ОЩЕ СИ МИСЛЯТ, ЧЕ ТОВА Е ШОУ. И МОГАТ ДА СИ ПРАВЯТ ЩО ЩЪТ. НА СЛЕДВАЩИ ИЗБОРИ НЯМА ДА ВЗЕМАТ И 3%.
39
0
 
7
 
! Отговори
И аз видях преди 2 години
А един мормот завива шоколада в станиол!
38
3
 
17
 
! Отговори
??? преди 2 години
До Браво За първи път някой се радва публично на собствената си глупост. Имам приятел, който като теб гласува за ПП-тата. Сега хем ги критикува, че са некадърни и крадливи, че създадоха хаос в държавата и невиждана инфлация, че продават българските интереси за РСП и унищожават българската енергетика, че спряха строежи и ремонти на пътища, хем се извинява защото искал промяна и изчегъртване на Герб... Но, за разлика от теб, той си признава, че вероятно е *** за да вярва още на лъжи за промяна
37
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков, защо заплатата ан Лена Бориславова е 13 690 лв, тя какво точно върши за тези пари?
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Йордан ШанговСамо, че при ГРОБ нямаше 20% инфлация и бeнзин по 4 лв в бензинистанциите.Нито заплашваха депутати и магистрати с убийство, както е сега при вашия диктаторски режим.
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То партията на Петков има най-голям интерес, след като заплашен е Катумански, а не Гюров който е от ПП Подмяната.Просто режима на Радев и Петков е паниран от социологическите проучвания, които дават драстичен ежедневен спад в доверието и гласоподавателите на т н промяна.
34
5
 
11
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
Господата сценаристи от ИТН написаха поредния си сценарий за заплаха на техен депутат. Този път целта е Каримански да се изкара многострадалец и борец за правда, който мафията заплашва от страх да не го изберат за шеф на БНБ, като по този начин се стърси по голяма подкрепа за тяхната кандидатура - Каримански. Помните ли че и Ива Митева я бяха заплашвали и накрая някакъв тинейджър от някво село го отнесе..голям смях са тия...как пък все тях някой заплашва. Какво друго може да очакваш от шоумени..
33
14
 
5
 
! Отговори
Йордан Шангов преди 2 години
Интерес да разклатят мнозинството имат политическа партия ГРОБ.Много им липсва властта и заплахата за ограничаване на благата, които потребяваха повече от 10 години ги прави способни на всякакви гнусотии.Дано устоите на провокациите им!
32
1
 
10
 
! Отговори
hah преди 2 години
Тая руската с един шут и през граница. Да се научи да говори и да ходи в парламента като я привикат да дава обяснения - както правят руските посланници в Германия и Великобритания. Да не сме по-малко държава от тях?
31
1
 
12
 
! Отговори
Da преди 2 години
Според Киро той е самодостатъчен - няма нужда от съд, прокуратура, народносъбрание, че и от президен от два месец вече няма нужда. Няма нужда също от подръжка на пътищата, няма и нужда от корекция на цените от държавата. Като цял - няма смисъл от нищо. Човекът е будист - нищо няма значение и всичко е временно. Кат цяло, каквото и да правим нищо няма смисъл ако не може Киро да му се нарадва тук и сега.
30
7
 
5
 
! Отговори
ей преди 2 години
кирчо, сега разбра ли го че сме единствената държава която иска да махне руския посланик, правителството ври и кипи от акъл...сега върви и се извини, и не забравяй да кажеш - ваше превъзходителство
29
18
 
3
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Браво на Миро Иванов, Никола Минчев, Божидар Божанов, Асен Василев от ПП са много читави хора. Доволен съм, че гласувах за ПП. Пак ще ги подкрепя. (айде гербав, налазвай минусите)
28
0
 
7
 
! Отговори
Кога?! преди 2 години
Въвеждане на европейски практики, кога??