Петков: В МРРБ има злоупотреби за милиарди, 6 м водосточна тръба - 1 млн. лв.

Темата за РСМ била за отклоняване на вниманието
15 юни 2022 14:11, Александър Попов
286
Петков: В МРРБ има злоупотреби за милиарди, 6 м водосточна тръба - 1 млн. лв.
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет взе решение по отношение на Северна Македония, което е недвусмислено. От тук нататък никой политически лидер не би трябвало да се упражнява на каквато и да било рeторика по темата, заяви премиерът Кирил Петков след днешното заседание на МС.

"С днешното решение задължаваме представителите на България в Комитета на постоянните представители и на Съвета "Общи въпроси" да не изразяват съгласие по предложенията до обсъждането им в НС. От тук нататък никой политик не може да каже, че правителството би направило едностранни действия. Решението за РСМ е на парламента", допълни Петков.

Той обвини опозицията, че използва темата за РСМ за отклоняване на вниманието. И обяви, че ревизия в МРРБ е показала злоупотреби за над 2,5 млрд. лв. във връзка с незаконни строежи.

"Междуведомствената комисия на Министерството на финансите и МРРБ трябва да представи днес този доклад. Тези 2,5 млрд. лв. трябва да бъдат платени през увеличеното на бюджета, поискано от МРРБ. 6 метра водосточна тръба струва 1 млн. лв. за данъкоплатците, 3 стълба - 2 млн. лв. Този тип примери се събират в 2,5 млрд. незаконни строежи. Това показва, че сме били прави през цялото време", коментира премиерът.

И обяви, че борбата срещу мафията продължава.

"Не се хващайте на капаните, с които се опитват да отклонят общественото внимание. Следете кой какви пари, от вашите пари, иска да използва за незаконни строежи", завърши Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
4
 
3
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
То да беше само мррб.. Практически във всяко министерство злоупотребите са до тавана. Това е ясно на всеки. Искаме сега да разберем как вие се вписвате в тая картина.. За сега много кофти!
209
7
 
5
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Тролят яко, че ако така пп продължават скоро няма да има с какво да им се заплаща за теошските лъжи. Аз съм ПП и съм сигурен, че на предстоящи избори пак ще сме пред всички останали. Слави няма и да помитише власт
208
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
188 А, какво ни хвърли ПП и какво си задели за родата, любовниците, приятелите, които напъха във властта? Дребни трохи, които галопиращата инфлация изяжда. При това, нищо не се прави тя да бъде намалена, напротив, стимулира се, с бюджета на първо място.
207
9
 
17
 
! Отговори
Цъцъцъ преди 2 години
Тоя си мисли, че Българите ще му се връзват на опашатите лъжи като ГЛУ.ПА.ВАТА ЛИНДА!!! НЕ ВЪРВИШ, ЛЪЖЛЬО!!!
206
3
 
15
 
! Отговори
Въъъй преди 2 години
ПРЕД КИРО МИНТАТА - ОСТАП БЕНДЕР Е КАТО ДЕНЕНЦЕ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА. НАШИЯТ Е ОПАСЕН ЗА ДЪРЖАВАТА.
205
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
232 Хаах, имахте цялата държава повече от година, защо не доказахте "кражбите" на ГЕРБ?
204
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро лъжеца.
203
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро ментата да покаже, къде. ПП пък пишат вместо 100 млн 1 млд.
202
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-голяма тръба от Киро Кеша едва ли има?
201
4
 
12
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 2 години
Вие от ПП какви тръби сте!
200
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквата иска да хвърля милиарди открадната пара на народа от прозореца на джипа още 12-13 г
199
10
 
8
 
! Отговори
Леле преди 2 години
Леле,толкова троляк,не съм виждал никога.Дори не сте прочели статията лелки и баби от герб.На някой хора им секна съня,след като Славчо си показа късата каишка и сценария излезе от контрол.Пуцайте здраво пичове от ПП и сие.Сега е момента,да смачката главата на змията.
198
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как е Ленчето,добре ли е доволна ли е от паричните потоци...не те е срам.Поне пред дъщерите си се засрами.
197
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смешници, но организирани. Фуражков си прибра комисионната от политическото инженерство, като от акциите на следващата фирма " Янев " чака и дивиденти. Дамаджанов вероятно си понапазарува някой и друг имотец, като отложи узаконяването за утре, когато няма да бие на очи. Изчезналите милиарди и свръх високите цени трябва все с нещо да се замажат. Медии, официални правителствени изявления, контрол на входа и износа на държавата - евреите могат само да мечтаят за такава схема
196
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодаря ви майко и татко, че не ми позволихте да уча в Харвард. Сега нагледно разбрах колко сте били прави.
195
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цървулане, чакам обяснение за македонския въпрос.
194
1
 
21
 
! Отговори
Татул преди 2 години
Не ме интересува кой колко е откраднал. Интересува ме когато вляза в магазина да не виждам цена на олиото и другите продукти по високи от тези в Германия и Италия. Инфлацията в България стигна необяснимо високи нива откакто ПП управлява. Някой да даде обяснението след като сме в европейския съюз, защо цените на повечето стоки в българия са по-високи спрямо тези на същи продукти в други европески страни, с повисок стандарт от нашия. Ето това ми обяснявайте.
193
0
 
11
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
До Сатир До всички наведени палчета - Скъпи адиотчета, събличат Ви ризата от гърба а Вие адмирирате. Това е непонятен мазохизъм, но щом Ви харесва, Ваше право или заработка!?!?!?
192
3
 
3
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Една етнос се слави в България с такива ПРИКАЗКИ, да не би Кирчо и ти да си от тях? Рашо ви лъже че тези лъжи са без следствие ,но ще видим,ще поживеем!
191
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не вярвам на тези лъжци. Ако има злоупотреби не е мястото да се обявяват а да се предаде на прокуратурата и чак след като има решение на съда да се обяви кой какво е откраднал. Явно с тази безпредметна показност не се търси да се накаже някой а да се очерни. Кирето преди разправяше че само като се спрат кражбите от язовирите ще цъфнем. Лъжец и манипулатор.