Петков: В МРРБ има злоупотреби за милиарди, 6 м водосточна тръба - 1 млн. лв.

Темата за РСМ била за отклоняване на вниманието
15 юни 2022 14:11, Александър Попов
286
Петков: В МРРБ има злоупотреби за милиарди, 6 м водосточна тръба - 1 млн. лв.
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет взе решение по отношение на Северна Македония, което е недвусмислено. От тук нататък никой политически лидер не би трябвало да се упражнява на каквато и да било рeторика по темата, заяви премиерът Кирил Петков след днешното заседание на МС.

"С днешното решение задължаваме представителите на България в Комитета на постоянните представители и на Съвета "Общи въпроси" да не изразяват съгласие по предложенията до обсъждането им в НС. От тук нататък никой политик не може да каже, че правителството би направило едностранни действия. Решението за РСМ е на парламента", допълни Петков.

Той обвини опозицията, че използва темата за РСМ за отклоняване на вниманието. И обяви, че ревизия в МРРБ е показала злоупотреби за над 2,5 млрд. лв. във връзка с незаконни строежи.

"Междуведомствената комисия на Министерството на финансите и МРРБ трябва да представи днес този доклад. Тези 2,5 млрд. лв. трябва да бъдат платени през увеличеното на бюджета, поискано от МРРБ. 6 метра водосточна тръба струва 1 млн. лв. за данъкоплатците, 3 стълба - 2 млн. лв. Този тип примери се събират в 2,5 млрд. незаконни строежи. Това показва, че сме били прави през цялото време", коментира премиерът.

И обяви, че борбата срещу мафията продължава.

"Не се хващайте на капаните, с които се опитват да отклонят общественото внимание. Следете кой какви пари, от вашите пари, иска да използва за незаконни строежи", завърши Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
3
 
10
 
! Отговори
Съвет преди 2 години
И стига тая Лена.Да не чуе Линда.Ще разведете човека , а има три деца.
189
3
 
18
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Кирчо,а какво стана с източените язовири?Повече от 30г слушаме колко крадливи са били предните,но осъдени и върнати пари не сме чули.Един Герой на Алеко го е казал много правилно:И едните и другите са маскари.Вие също Кирчо!
188
0
 
10
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До Анонимен 209 Дамаджански се е занимавал с имотите си.Не е лесно да управляваш 19 имота.Само да ги посетиш трябват месеци.
187
0
 
11
 
! Отговори
Да допълня... преди 2 години
Борбата с корупцията е като да се бориш с вятърна мелница.Изключено е 6 м. тръба да струва 1 млн.лева. Кьорав човек ще го види.
186
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е тръбите са ни скъпи бе, защото тия работи се правят от изключително квалифициран персонал
185
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-чистото, функционално и некорумпирано държавно учреждение - това е тоалетната на Народното Събрание.
184
4
 
14
 
! Отговори
aZ-ът преди 2 години
Не че е невъзможно, но лично ти няма смисъл да го казваш. Защото дори и да е вярно, на теб никой вече не ти вярва ПAЛЯ4О.
183
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А при теб 9 милиарда за 9 дни и нищо.
182
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка и затвор за Кирчо и Кокорчо!
181
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами айде де,откога чакаме някакво наказание за тези ,но пак няма имена и наказани ,значи лъжете?
180
0
 
12
 
! Отговори
пена преди 2 години
Тоя номер май беше запазена марка на една министърка от БСП. Още си спомняме посудата за десетки хиляди левове. :-)
179
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига ги развявахте тези милиарди бре! Година и половина ,,чегъртате " и на мегдана нямате поне едно документирано доказателство ! А лъжи,обещания и празни приказки всеки ден!!! И държавата все повече затъва ,безсрамници и крадци!
178
1
 
4
 
! Отговори
Прав е преди 2 години
Трябва да се следва пътят на парите. Така истината излиза наяве.
177
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и 6 месеца кво прави бе Кире, кво правихте с Домаджански? аре за тебе знаем бил зает с Лена:) а Домаджански?
176
1
 
3
 
! Отговори
КАРЛУКОВО... преди 2 години
Е СЕЛО В БЪЛГАРИЯ...... СЪГЛАСНИ ЛИ СТЕ С ГЕОГРАФИЯТА..?
175
0
 
9
 
! Отговори
koko преди 2 години
Не трябват приказки синко ДЕЙСТВАЙ ЗА ТОВА СТЕ ТАМ ама кат ва гледм и слушам вие сте по зле и от предните и от по предните и от по по по прдните ........
174
6
 
21
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
И Гроздан Караджов го каза, че 6 м тръба за 1 милион е само във фантазиите на Кики Ментето! За 1 година не са открили далавера и за 5 лева , но като идват избори, се надяват цялата кампания да мине в клепане на ГЕРБ ! А колко милиарда изхарчиха, даже и Кокорчо не знае! Радев да си прибира Ментетата, и да си укроти машинките на Мадуро!
173
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков, а в Харвард за Евростат чували ли сте? Защото от там казват че в Бг инфлацията е двойно на средната за Европа. Я вземи това да обясниш с какви мерки го постигнахте.
172
6
 
6
 
! Отговори
Дес преди 2 години
А преди , когато към ДПС отиваха невъобразими суми от държавните пари, виждаше много бели дни . Така ли ? Предишните няма да управляват пак. Може да е много трудно , но ще се преборим с грабителите. Ако си от тях и жалиш за отминалите бели дни , съжалявам. Насочи се към почтено изкарване на прехраната.
171
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навсякъде има злоупотреби , Кириле , да са само в МРРБ - с мед да ги намажеш !Където и да бутнеш , всичсо е прогнило от корупция - 12-годишния патент на ГЕрП ! Датова е този вой сега - РСМ-та, МСМ-та , мътни видеа и други кьорфишеци , само е само караденето да не спира , щото Мympaгеньо взе да огладнява.

Спонсорирани публикации