Окончателно: Борисов е арестуван незаконно, МВР да му плати 480 лв

Това е решил на втора инстанция софийският административен съд
Обновена: 24 авг 2022 10:29 | 24 авг 2022 09:20, Нели Христова
275
Окончателно: Борисов е арестуван незаконно, МВР да му плати 480 лв
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

480 лв. обезщетение за незаконен арест ще трябва да плати столичната дирекция на МВР на Бойко Борисов.

Това е решил на втора инстанция софийският административен съд.

С решението се потвърждава първата присъда, че през март бившият премиер Бойко Борисов е бил задържан незаконно от полицията. Тогава МВР нахлу в дома на Борисов в Банкя, както и в къщите на пиарката му Севделина Арнаудова и бившият финансов министър Владислав Горанов. След неколкочасови обиски тримата бяха задържани и отведени в ареста на националната полиция за денонощие.

Впоследствие обаче прокуратурата не откри данни, върху които би могла да продължи ареста или да повдигне обвинения, и те бяха освободени.

Разпореденото задържане на Бойко Борисов не покрива стандарта за непроизволност и законност, установила сега втората инстанция на административния съд. Освен това полицаите са нарушили Европейската конвенция за правата на човека, която изисква задържания незабавно да бъде уведомен за причините за ареста.

Борисов вече спечели едно дело срещу МВР за незаконното си задържане, но от столичната дирекция са обжалвали първата присъда. На първа инстанция за незаконни бяха обявени и арестите на Горанов и Арнаудова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А българският административен съд е един от най- безпристрастните в света, както е известно.
170
1
 
14
 
! Отговори
Вярвам на бг съд преди 2 години
1. Законно е философа Доган да получи милиони за консултация като хидроинженери.2.Законно е депутати на ДПС, вместо да учат 4 г. за диплома като химик,да учат само 4 месеца и да бъдат с диплома.3. Законно е оправдан Цветанов за незаконно подслушване,защото няма кой да направи експертза...
169
14
 
16
 
! Отговори
Българин преди 2 години
За съжаление отново стана ясно и на слепите, че единствено подготвени и в състояние да управляват са ГЕРБ. Всичко друго е куха лейка. Стискам палци по скоро да се създаде състоятелен и конкурентен на ГЕРБ проект, защото реална опозиция на ГЕРБ в момента липсва. А това не е полезно за България. Хубав ден на всички.
168
3
 
9
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До ББ - До онова монтираното с фотошоп ли ще го сложиш?
167
0
 
1
 
! Отговори
ДИЗ ИЗ ХАН КРУМ преди 2 години
ЦРУ БИЛО ХАН КРУМ АМА ЩИРЛИЦ ГЕНИКА БИЛ ЕГИПТИЯНИН САМОУБИТ В ЗАТВОРА В ЗАПАДНА ГЕРМАНИЯ В СРЕДАТА НА 80-Е НА 20 ВЕК НА ДАТАТА 17 МИГА ОТ ПРОЛЕТА РОДЕНИЯ НА 26 АПРИЛ ПАРАШУТИСТ РУДОЛФ ХЕС СЪЮЗИЛ АНГЛИЯ със СССР ВЕДНАГА ИЗМЪЧВАН С БОЛКИ В ГЛАВАТА ОТ АНГЛИЧАНИТЕ СЛЕД ЗАЛАВЯНЕТО МУ
166
4
 
7
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Ще съдя дирекцията още 100 хил. пъти и ще напълня и второто чекмедже ...
165
4
 
16
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До пуйката - Доказано. На единия му казват в ефир на живо "Обади се после на Маджо, че те търси" - правосъдна реформа щял да прави. Другият нарушава Конституцията още преди да го изберат за министър-председател. Лъже като дърта ци. ганка за каквото се сетиш - интерконектори, газ, офшорните договори успяха да ги скрият навреме... Корни не знаела за наши оръжия в Украйна, а като извадиха договорите с нейните подписи, млъкна и изчезна. Пълна скъб са всички.
164
1
 
1
 
! Отговори
КУ-КУ СЛАГАЧИ преди 2 години
РОНАЛД РЕЙГЪН БЕШЕ РАДОЙ РАЛИН А ПОСЛЕ СТАНА НА ЮЖЕН ВЯТЪР И ШУРДА...........ЩО ЗА УМСТВЕНООГРАНИЧЕНИ ХОРА ДА НЕ ЗНАЯТ ЧЕ РАДОЙ РАЛИН Е БИЛ ДОБРОВОЛЕЦ КАТО БРИГАДИР В СЪРБИЯ И ДОБРОВОЛЕЦ В БГ-КЛОНА НА ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ СРЕЩУ ХИТЛЕР КЪДЕТО ТРЕПАЛ ГЕРМАНЦИ ТО ЕСТ ОТ ОТЕЧЕСТВЕНИЯ ФРОНТ НА БКП......................ЧЕРВЕНИТЕ ПОДМАЗВАЧИ И СЛАГАЧИ УНИЩОЖИХА БЪЛГАРИЯ.........А Е ОЧЕВИДНО КОЙ УНИЩОЖИ ЮГОСЛАВИЯ ПРЕДАДЕНА ОТ ЗАПАДНАТА АНТАНТА
163
2
 
4
 
! Отговори
пуйката преди 2 години
Доказано най-честен от политиците с водеща роля.Само дано и той не ни остави без газ.Газ по света много,но САЩ могат да покрият едва една десета от нуждите на Европа с втечнен газ,но западните страни си имат алтернатеви от Северна Африка по тръбопровод,ако някои бунтовници не му сторят нещо като стане толкова важен.В Нигерия пък правителството е постоянно изнудвано от "Боко Харам" за петролопроводите с "или милиард два или...".
162
6
 
13
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Кирету и Сеньо помислиха, че като им се размина с канадското гражданство, ще им се разминава с всичко. В Германия президентът подаде оставка, защото са му хванали няколко реда незаконно преписвани в студентските години. В България кандидат-премиерът нарушава Конституцията и хората го избират за премиер. Цирк!
161
2
 
4
 
! Отговори
Крум преди 2 години
Поли Златарева щом е гласувала за Герб, ще изплаща облигационните заеми на правителството им. Може да плати и обезщетението на Борисов за незаконното му арестуване. Тя си решава какво да прави.
160
3
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
В България политиците не трябва да бъдат арестувани, а директно разтреперани.
159
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първият опит да възтържествува справедливостта беше неуспешен, сега ще очакваме втори - успешен и с карцер доживот!
158
7
 
6
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Афера му разказаха играта на тиквензи ,скоро ще бъде законен ареста ,като изхвърчи закрилника на мафията ГЕШЕВ КАСКЕТА всичко ще си дойде на мястото.
157
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лаиците не правят разлика между административно дело и гражданско дело. След като приключи административното дело, Б.Борисов за заведе дело за дебела пачка пари, както направи преди време и Б.Гуцанов. И по това дело сумата, която ще се плати ще е многократно по-висока. И ще бъде платена от нашите джобове.
156
8
 
6
 
! Отговори
Съдия преди 2 години
Голям смях с тази информация. Престъпниците от |МВР ще плащат на приятеля си престъпник някакви пари. Тези от съда казват, че арестът му е бил незаконен. Все пак, мисля си, че именно правителството му на Бойко Борисов изпрати полиция, жандармерия и пожарникари срещу мирно протестиращите хора.
155
8
 
8
 
! Отговори
Българин преди 2 години
За пореден път става ясно - единственото, с което могат се борят срещу Борисов, са лъжи и незаконни действия. Първо излезе петорна европейска експертиза, че кюлчетата са монтирани. Сега и арестът незаконен. Къща в Барселона, про. ститутки - нищо! Което само доказва, че Борисов ще излезе най-чистият ни политик в историята. Смятайте, ако беше направил и крачка встрани, дали нямаше да го разкостят. Срам за опозицията. Да се връщат ГЕРБ на власт.
154
6
 
4
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Как няма доказателства като Божков онлайн го потвърди пред 10 медии ,как не е виновен .КАСКЕТА падне ли падат всички гербави в затвора.
153
6
 
7
 
! Отговори
Поли преди 2 години
Ето затова жълто паветните и такива измамници като тях лъжат нагло и не спират .480 лв ?!Това е гавра -да рушиш авторитета на един човек управлявал успешно България 12 год.,от безсилие от липса на качества да го пребориш използваш всякакви долни средата Типично за негодниците При глоба от 480 000лв дали щяха да си разрешат ,тая наглост -да усещат,да развяват изрезки,пачки,кюлчета,беззаконни арести а?Май не
152
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро да ги плати той поръча музиката щот баща му Петко така му нашепваше