Петков: Голяма част от снарядите в Украйна бяха българско производство

Голяма част от дизела там реално идваше от България, допълни той
17 яну 2023 21:12, Анисия Иванова
154
Петков: Голяма част от снарядите в Украйна бяха българско производство
Снимка: БГНЕС

"Президентът Зеленски благодари много на нашето правителство, в последните дни на кабинета /"Петков", бел. ред./ получих лично обаждане от него. И той каза: България беше основополагаща сила в подкрепата на Украйна в много важни моменти на войната, особено в началото".

Това каза пред ТВ1 съпредседателят на "Продължаваме промяната" и бивш премиер Кирил Петков.

"Голяма част от дизела в Украйна реално идваше от България. Също така, въпреки че нямаше директен износ, през Полша, Румъния, САЩ и Великобритания голяма част от снарядите в Украйна бяха българско производство. Да, не можем да кажем, че ние ги изнесохме там, но доставките, които отидоха там, бяха ключови за войната", добави още бившият премиер.

Ако един голям процент - до 40%, от дизела в Украйна е българско производство, така сме помагали и на Украйна, защото те без гориво не могат да водят тази война, добави Петков./БГНЕС

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
1
 
! Отговори
Обикновен човек преди 1 година
Решенията за изпращане на български оръжия, снаряди и боеприпаси ги вземаха българските политици. Включително депутатите и президнта, който пък ги нарича военнолюбци и шарлатани. Да са им честити Новата 2023 г. на българските генерали като Радев, Борисов и осдтаналите. Да ме прощават останалите, но си имам работа, която е доста по-важна от техните.
111
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков и Василев са много умни и смели Българи
110
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво
109
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога ще го арестуват за нарушение на конституцията и държавна измяна? Кога ще го разследват за нелегалния износ на оръжие и лъжливите изявления? Може ли бивш български премиер публично да признава как е лъгал целия народ и е нарушавал закона и за него да няма последствия?
108
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега да излезе Корнелия и да каже защо казваше че нито един български куршум(камо ли снаряди) не е пратен за Украйна.Явно доста хора и партии са захлебили от сделката
107
2
 
15
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
Тоест докато дизела в България за нас българските граждани надмина 3 лв. и ставаше все по-скъп "българския" министър председател с канадско гражданство и кой знае какво самосъзнание е осигурявал Украйна, а не България. И по негови думи е изнасял количества достатъчни да захранят 40% от нуждите на 50 милионна държава по време на война. Да уточня, че не се сещам за танк с по-малко от 600 конски сили и една такава машина харчи като ламя. Пак гласувайте за него, но ако сте украинци или канадци.
106
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отвратен съм от гмусниоте ни политици. Не вярвам на нито една тяхна дума. Говорят едно правят друго, истината е нейде там на 10 място. Подвеждат народа си без да им мигне окото, продават държавата си все едно те са я строили. Това което построи Бай ТОШО вие муха_ли дори не мое го боядисате. Мърль_овци уядени. Иначе една свястна улица не може да построите ама за далавери сте първи.
105
2
 
14
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Как министър председател ще води двойна политика от правителството си
104
0
 
19
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
БРАВО НА "ДНЕС" ЕДНА ГОДИНА ВИ ПИША ИСТИНАТА ЗА ХАХОЛИТЕ И ЛЪЖЛИВОТО КАНАДЧЕ КИРО, А ВИЕ МИ ТРИЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ - ИМА МНОГО СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НА ТОВА КАКВО СЕ Е ТВАРИЛО ЗА УКРАЙНА И КАКТО ПИШЕ В МЪДРИТЕ КНИГИ - "ВСИЧКО ТАЙНО СТАВА ЯВНО"
103
3
 
7
 
! Отговори
СамоВеднъжЗа 1ви път преди 1 година
Киро е образован в Хърватско, Харковско или Харманлийско, което го прави коренен слвянин разполагащ с дълбок смисъл за истината, правдата и дъ трутътъ. Той с гордост може най откровенно и пред микрофоноте на парламента да направи очакваното от всички българи заявление, все пак ако се е случило събитието, че само веднъж е излъгал за първи път.
102
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски правилно благодари на правителството, а не на народа. Ако зависеше от българският народ, той нищо нямаше да получи.
101
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова много пъти каза, че нито един патрон не е изпратен за Украйна и е била права. Изпратени са не патрони, а снаряди.
100
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пpoклетник.Рискувал е националната ни сигурност.
99
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
безкрайно дълбока, подла и коварна вина издават очи ококорени като тези на снимката. За щастие Киро е умен, дипломатичен честен и никога не лъже когато казва истината
98
0
 
21
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Toзи лъжец накрая си призна!
97
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЯ не го показвайте повече, че се сърескам и не моа да спа!
96
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чиста мръснишка проба. След признаването на Киро че в украинската армия избива гражданите на ДЛНРите с бегеидни бобърбаци е явно ясен сигнал към Киев да ни удари с "грешни и дефектни" бомбули и веднага да кажат в стила на Зелениятглист че руснаците ни бъхтят защото сме приютили >100 000 укр бежанци, че и ги храниме и убитоваме в скъпи хотели, но най вече че на Киев сме продали, дали, занесли наши оръжия и боеприпаси. Тъжна, коварна и подла е новината признание, която Киро направи като благодарст
95
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето заради тия мидитуркания ПП загуби доверието на народа и беше наказан на изборите.
94
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На мястото на КП бих мълчал. Срамът не е от помощта за Украйна, а от това, че са ни заповядали отвън. Затова и не смеем да кажем истината на хората овреме. Мишоци продажни - това са българските полтэитици.
93
3
 
16
 
! Отговори
Ана преди 1 година
Представяте ли си колко са много тези които приличат на Про100 Киро,Асенчо *** ...другата,Настимир ,Ристьо , Копейкин щом гласуват за тях.И някои се надяват България да се оправи?! А бе ей как ще стане тая работа ?!Е няма да стане