Петков: Голяма част от снарядите в Украйна бяха българско производство

Голяма част от дизела там реално идваше от България, допълни той
17 яну 2023 21:12, Анисия Иванова
154
Петков: Голяма част от снарядите в Украйна бяха българско производство
Снимка: БГНЕС

"Президентът Зеленски благодари много на нашето правителство, в последните дни на кабинета /"Петков", бел. ред./ получих лично обаждане от него. И той каза: България беше основополагаща сила в подкрепата на Украйна в много важни моменти на войната, особено в началото".

Това каза пред ТВ1 съпредседателят на "Продължаваме промяната" и бивш премиер Кирил Петков.

"Голяма част от дизела в Украйна реално идваше от България. Също така, въпреки че нямаше директен износ, през Полша, Румъния, САЩ и Великобритания голяма част от снарядите в Украйна бяха българско производство. Да, не можем да кажем, че ние ги изнесохме там, но доставките, които отидоха там, бяха ключови за войната", добави още бившият премиер.

Ако един голям процент - до 40%, от дизела в Украйна е българско производство, така сме помагали и на Украйна, защото те без гориво не могат да водят тази война, добави Петков./БГНЕС

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега в ЕС ще купуват руски дизел през Индия. Ей заради такива, ккоито нямат насищане и не могат да си седнат на д-то, страда светът.
31
1
 
29
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Верно ли това си казал Киро толкова ли си зашеметен неадекватен какви ги приказваш Българи това ли е вашият месия олелелелеееееееее
30
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казват, че лоша реклама няма, ама тоя явно прави всичко възможно да не влезе в парламента, което мен лично ме радва.... Хората се нагледаха на украинските золуми по Черноморието и докато бабите карат на кисело мляко и хляб цяла седмица Петков и сие плащаха ваканцията на "бежанците" с наши пари, а сега даже се хвали, че сме дали част от и без това опосканата ни армия.Абе народа е настръхнал срещу укрите а тоя се хвали.Малоуумник
29
3
 
15
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Срамно популиско излазване! Експлоатощиращо заслуги, който не са техни, нито на партньорите им в коалицията. БСП направи всичко възможно това да не се случва. Даже не свикваше комисията за износ няколко месеца и по този начин нямаше сделки за оръжие с външни партньори. Така задържаха военна продукция за милиони в България. Срамно! Не очаквам от тия друго. Сега искат да извлекат някакви заслуги от това - уножение на радевите мекерета
28
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха :)) Тъкмо четох някъф украинец как се оплаква, че огромна част от българските снаряди били дефектни и или им гърмяли в оръдията, или изобщо не гърмяли :)) Ама като за украинци толкова! :) Все пак подкрепяме Русия!
27
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласувайте за тоя девил. Тотален неадекватник. Той и цялата му приятелска клика около него.
26
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя човек никога не знае кога и какво да каже.
25
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както ви го написах много отдавна преди 7/8 месеца лукойл бълваше нафта за Усраини на поразия идваха с млекарки без АДР не спазваха законите на България обаче ДАЙ хване ли някой българин без АДР му е ебанаа мамата
24
4
 
32
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Тоо кът го видъ и ми са присира!
23
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този дано повече не види парламент. Но като знам зомбираните софиянци, който са готови подобен и кмет да направят, ще влязат.
22
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да приближаваш война към България повод за гордост ли е? Всеки държавник в България е абсолютно необходима да има историко- политическо и културно образование, което да му дава основите за самосточтелно мислене. Петков се гоедее, че ги няма: и образованоето и самостоятелносто мислене. Войнстваща посредственост.
21
2
 
25
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
Кво се иэтъква гoвeдapa от Канадь, като нафтата ние я пращахме, с лев горница и още си плащаме.
20
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шapлaтaни...
19
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А КУРнеллия се кълнеше че нема бг оръжие в Укрия.
18
2
 
18
 
! Отговори
Боже преди 1 година
За снарядите е прав. Ама я помислете малко за дизела. Нали в България имало много руски шпиони (или каквито там и м викат) И те тези шпиони явно нещо не са по ред, щом са допуснали, информацията че 40% от дизела в Украйна е от България........... Нали той се призвежда от Лулойл......... Ама той К. Петков така си говори.
17
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков кога ще се научи да не си отваря устата за щяло и нещяло! Аман от неговите фукни какъв великан е!
16
3
 
40
 
! Отговори
Макак кирча преди 1 година
Тоз макак и кабинета му за шест месеца направи повече золуми от 12 години на Бойко. Ама такива золуми, че и той се сеща за някои чак сега. Той нали нито с паметта, нито с говора го има.
15
4
 
14
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 година
Имаше една поръчка основно ракети "Град" произведени в Беларус, които искаха да я изнесат в Украйна за $100 милона. След капаро от $10 милиона, платено от Великобритания, първата поръчка замина през Румъния, но украинците я отказаха защото доста от ракетите бяха корозирали. Трябваше спешно да се произведат тези количества, но се оказа че нашите заводи имат поръчки най-малко до март. Корнелия Нинова тогава стартира чистка и изпоуволни бордовете на директорите тук там, за да станат по-послушни.
14
6
 
12
 
! Отговори
ха ха преди 1 година
Егати кефа Лукойл вкарва и преработва руски нефт и после го дава на Украйна *** да протестират пред Лукойл
13
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирето е по честен от г-жа Нинова когато последната бе министър на икономиката.