Габриел: Правителството ще поиска освобождаването на Гешев

Кабинетът трябва да е символ на амбиция, авторитет и ангажимент
Обновена: 11 май 2023 09:16 | 11 май 2023 09:07, Камелия Цветанова
591
Габриел: Правителството ще поиска освобождаването на Гешев
Снимка: БГНЕС

Номинараната за премиер Мария Габриел се срещна с ПГ на ГЕРБ. Пред депутатите тя заяви, че правителството трябва да е символ на амбиция, авторитет и ангажимент.

„Искам да благодаря на ПГ на ГЕРБ-СДС за подкрепата. За мен е истинска чест да застанем пред цяла България и да кажем, че искаме работещо правителство. Искаме обединена България, която ясно отстоява своето място в ЕС и НАТО, но и която носи решения за грижите и терзанията на българските граждани. Първото ми послание ще бъде работа за екипна България и стратегия на трите А - амбиция, авторитет, ангажимент“, каза тя.

Габриел отсече, че има амбиция да покаже, че ГЕРБ е способна да състави правителство с екип, чиито решения не се спускат, а се създават и изпълняват съвместно.

"Авторитет на България е Европа - да участваме в процесите в ЕС. И третото „А“ - най-важното - ангажимент към хората, към българите, да работим така, че хората да имат по-спокойно ежедневие и по-достоен живот“, обясни тя.

"Искаме да водим диалог, който да изпълни със съдържание тези думи, ще си задаваме и неудобни въпроси. Чрез диалог ще се преодолеят различия, за да утвърдят обединяващото", каза още номинираната за премиер.

Тя настоя, че е нужен план за изход от кризата и работещо правителство, както и нормализация на работата на институциите.

Мария Габриел съобщи, че първото, което ще направи министърът на правосъдието в кабинета на ГЕРБ е да внесе искане за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев за уронване престижа на прокуратурата и съдебната система.

Тя увери, че ключовата дума на срещите й с останалите партии в НС ще бъде диалог - по конкретни приоритети в краткосрочен и средносрочен план.

„За да ги изпълним, имаме нужда от работещо правителство, носещо отговорност“, настоя Габриел.

Според нея това е изход от политическата криза.

Тя посочи, че е нужно да се стабилизират публичните финанси и да се приеме държавния бюджет.
Сред останалите й приоритети са правосъдната реформа, приемане на основните закони, механизъм за разследване на главния прокурор, реформи в антикорупционната комисия нейното разделяне.

Габриел акцентира и върху необходимостта от овладяване на инфлацията и ръста на цените, както и преодоляване на негативните последици върху икономиката.

Приоритети са и членството на страната в еврозоната, както и реодоляване на двугодишното закъснение по оперативните програми.

Габриел очерта и необходимостта от подобряване на сигурността на българските граждани - преодоляване на битовата престъпност, войната по пътищата, миграционния натиск, членството в Шенген и модернизация на армията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


591
Още по темата: Мария Габриел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
425
1
 
9
 
! Отговори
Без съмнение преди 1 година
Вече е ясно, че тези които стоят зад това недоразумение, наречено Мария Габриел са поръчителите на взрива за Гешев. Не можеха да го убият. Сега ще го уволняват
424
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъже за Гешев. Той е техен и е сложен да пази Крадливия похотливец от Правосъдието.
423
1
 
11
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
Сигналът е ясен. Бойко е натирен от нашите евроатлантически партньори. Матираха го с Магнитски и слуша покорно. Чака си пенсията, ако му разрешат. С този ход ГЕРБ изчезва. Загубата в местните избори ще е безспорна.
422
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
btw - Господ е и шегаджия ;-) : когато бОко е бил възродител-насилник из родопските села по Възродителния процес през 80-те, нищо чудно да е бесувал и в пома шкото село Хаджидимово ;-) - родното село на мадам Габриел :-))
421
0
 
8
 
! Отговори
Вельо преди 1 година
Тази с двойно гражданство ли беше?
420
1
 
3
 
! Отговори
Теди преди 1 година
МАРИЯ ГАБРИЕЛ ВСЕ ЩЕ УМРЕ НЯКОГА КАТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СМЪРТТА Е ВИНАГИ ОКОЛО НАС ТЯ СИГУРНА ЛИ Е ЧЕ ЩЕ Е ЖИВА УТРЕ ХМ ВСЕ НЯКОГА ВСЕКИ УМИРА РАНО ИЛИ КЪСНО ТОВА Е ПОСЛЕДНИЯТ ИЗХОД ЖИВИТЕ ВСЕ НЯКОГА ЩЕ УМРАТ СМЪРТТА ЧАКА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС АЗ СЪЩО НЕ ЗНАМ В БЪДЕЩЕ КАКВО МЕ ОЧАКВА МИНАЛОТО ГО ЗНАМ ТО МИ Е ИЗВЕСТНО НА 42 ГОДИНИ СЪМ НО КОЛКО ЩЕ СЪМ ЖИВА И КАКВО ПРЕДСТОИ САМО ГОСПОД ЗНАЕ И ОРИСНИЦИТЕ
419
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Протеже на Плевнелиев одобрено в САЩ за мръсната работа, която предстои.
418
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българската Мая Санду. Тази има задачата да довърши останките от България.
417
2
 
3
 
! Отговори
разговор от телнет: преди 1 година
Batse: "Hello, Batse is calling, Borisifff, from Bankia, the Pancake". M.G.:" The Pancake?!? " Баце: "Тиквата съм бе!" М.Г.:"Аааа". Batse:" Do you wanna be my ladybug ?" M.G.: "What ?!? WTF ? !?" Баце: "Искаш ли да ми станеш калинка бе ?<ядосан> M.G.: "Aaah OK, yes !!!". [Край на разговора]
416
2
 
3
 
! Отговори
Теди преди 1 година
ПАК ЩЕ УМРЕТЕ ВСИЧКИТЕ ЕДИН ДЕН , НЯМА ДА ПРОКОПСАТЕ И БЕЗ ТОВА В ТОЗИ ПРОКЪЛНАТ ОТ ГОСПОД СВЯТ ТРЯБВА ДА ПРЕМИНЕШ ПРЕЗ ЖИТЕЙСКИТЕ ПРЕПЯТСТВИЯ И ДА УМРЕШ. ХОРАТА СА ИЗГОНЕНИ ОТ РАЯ И НЕ СА БЕЗСМЪРТНИ. РАНО ИЛИ КЪСНО УМИРАТ .ТЕ НЕ СА АНГЕЛИ ИЛИ ДЕМОНИ, КОИТО СА БЕЗСМЪРТНИ СЪЩЕСТВА ХОРАТА СА ЗЛИ И ПОРОЧНИ СЪЩЕСТВА И ЗЛОТО ОТДАВНА ПРЕОБЛАДАВА В ДУШИТЕ ИМ
415
0
 
8
 
! Отговори
анонимен64264 преди 1 година
ама ти кощрамбо съставили правителство та умуваш,кой въобще ви даде да правите павителство бе ***
414
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо мислите,че Гешев е толкова спокоен?Защото знае,че никога няма да го махнат,защото знае много и ако си отвори устата,много хора ще изгорят.Особено един от Банкя.
413
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се надяваме, че Мария Габриел е наясно, каква е процедурата по отстраняване на главния прокурор към момента. Тя никак не е лесна и е свързана с конституционни промени.
412
1
 
4
 
! Отговори
Стоев преди 1 година
За съжаление в БГ е пълно с наивници.Освобождаването на Гешев не променя нищо ако след това не последва и уволнение на почти всички окръжни прокурори,следователи и полицейски шефове защото няма почти никой от горепосочените да не е на такава длъжност без протекция на Мафията.
411
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това театро беше толкова бездарно,че се чудя как много хора им се вързаха.
410
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Капан за наивници.Това е номер между Бойко и Гешев,а рибките се хванаха веднага на въдицата.Е може ли да са толкова неумни?
409
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Тая брюкселска зелка Неделка, не знае ли, че Гешев не е проблем на държавата, Гешев е решението да се справим с крадливата българска олигархия!
408
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Прав е Ревизоро: Мария Габриел е Кирил Петков в пола! Ще я чакаме на ПАРАПЕТА! А, Баце загуби!
407
2
 
8
 
! Отговори
плейбоя преди 1 година
Мафия и Мутри,това е България.А Габрито е минала технически преглед при Толупа.Не ви ли прави впечатление ще постовете които раздава са все на жени,жени които минават на технически преглед през покоите на Толупа.
406
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая има ли въобще българско гражданство? А още някакво? Или и тя като Кирчо ще наглее наред?