Лена: Не може да има коалиционно споразумение, защото няма доверие

Тя коментира и съобщението "Ще счупим сглобката"
Обновена: 26 юни 2023 14:20 | 26 юни 2023 14:19, Стела Стоянова
159

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Както знаете ние изработихме с ГЕРБ обща управленска и законодателна програма, което е и поводът за тази среща днес - да продължи с техни представители, с министъра на правосъдието днес сме също. През изминалите две седмици имаше десетина други срещи в другите министерства за управленската и законодателна програма, в която участват представители на ГЕРБ и представители на ПП-ДБ", заяви Бориславова преди очакваната среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.
Още по темата

На въпрос защо не се говори за коалиционно споразумение, Бориславова отвърна "Между двете сили няма доверие и то не може да се преодолее просто по този начин".

„В петък ясно заявихме, че плаващи мнозинства за съдебна реформа и за управленска и обща законодателна програма не са допустими и представляват нарушение на принципите, при които това правителство беше подкрепено и от двете групи“, добави Бориславова.

Тя подчерта, че страната има нужда от редовно правителство, но то трябва да има зад гърба си стабилно мнозинство и заяви, че в противен случай то става параван, а ПП-ДБ няма да позволят зад паравана да се крият плаващи мнозинства. 

„Най-критичното е да няма плаващи мнозинства, защото не може регулатори, които ще регулират обществените отношения в следващите 5-7 години или закони да се приемат с мнозинства на ДПС и “Възраждане”, каза още Бориславова.

Тя коментира и излезлия SMS до Десислава Атанасова, в който ставаше въпрос за "счупване на сглобката". Според нея той бил по повод на плаващото мнозинство, с което беше приет един антикорупционен законопроект и отхвърлен този на ПП-ДБ. Бориславова допълни, че не правило чест да се цитира лична кореспонденция, но след като била излязла - да се каже в какъв контекст.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още по темата: Лена БориславоваПП-ДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ленчето ще ни разсише държавата. Моля, някой да я спре..
36
0
 
19
 
! Отговори
Васко преди 1 година
Пародия в която участваме вкупом !Сив кардинал ли ни управлява. Имам усещането, че Лена в това правителство е министър на Пропъгандата. Новия Гьобелс в женски дрехи.
35
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за това че губите време само и само да минат местните избори народът жестоко ще ви накаже , видяхме че няма смисъл нито от едните нито от другите нито от двете заедно
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде, взехте по 2-3 заплати, стягайте си багажа и джапанките в сака! На следващите избори първите 2 ще сте предпоследни!
33
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая, като я видя, ми е като четвъртата сестра на ония три недоразумения Вяра, Надежда и Любов. Не знам що, ама, като я видя, все за тях се сещам. Напомня ми ги с нещо, жестове, пози, които заема, начин, по който изглежда. Та даже и на снимката горе. Понякога и с узствени възможности. Ако и мислят доброто, пък и собственото си, ППДБейци не бива да я назначават на никакви постове, да си гледа бременността, ще има повече полза от нея.
32
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВМРО имаха 10 процента и 4 министри. Реформаторите - 7 процента и 6 министри. Бойко е първа политическа сила с 24 процента. Редно бе да има поне 12-13 министри. Ехо, Ленче няма как да не даваш нищо на коалиционен партньор, да имаш 30-ина депутата и да искаш другите да ти гласуват с вдигане на ръчичка. Еми не става, трябват и отстъпки. Иначе ще си имате плаващи мнозинства.
31
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тая *** не знае от кой и е детето тръгнала наклон на държавата да дава
30
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясноо, Ленче. Говорите за хоризонт 5-7 години, защото такъв е мандатът на Висшия съдебен съвет и на главния прокурор. Демек, искате да си сложите ваши хора на тия позиции и после да не се притеснявате, че може да ви погнат със съдебни дела.
29
2
 
12
 
! Отговори
ГребДПСППЛГДБТ+ преди 1 година
КЛоалиция Парапет-Чекмедже-Сарай-Прайд с нов бьлво4...
28
2
 
15
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Хората на шиши и бойко ни успиват, че уж не играят заедноНо махнаха гешев като ги подкара и герб и пп
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
още ли няма споразумение пък нали почна работа тва правителство къде са седемте точки
26
0
 
14
 
! Отговори
Лена преди 1 година
Лена, прави, като вятъра
25
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парапетка цял свят я видя ,къде са чекне и пак са натиска пред камерите.Тия са откачени .
24
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доверието се подпира на ............ парапета :)
23
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно в какво качество се изказва Лена Б. Не е депутат, не е министър, а вече не е и говорител? доколкото знам и в ръководството на ПП не е?А относно доверието- ами то същото могат да кажат и Герб - че не ви вярват. Как тогава искате да ви крепят? Политика се прави с компромиси.
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не е коалиционно, а още по-малко споразумение, ама да се подразбира и да работи като такова. Ами размърдайте ги мозъците, българският език е изключително богат на синоними.
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А така Ленче не е гума да се скъса давай колкото може
20
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ама лено, тогава защо има правителство?????? и аз ви нямам ама грам доверие а вие сте яхнали властта!!!! разкарайте се!!!!!
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия не могат да се наситят на боковия и продължават да мърдат...
18
0
 
24
 
! Отговори
про100 преди 1 година
До Анонимен"Пременена, натъкмена, незнайно от кого забременена...."Знаем, знаааеем