Борисов: ПП правят чистка, а Лена плаши "Ще счупим сглобката"

Законите на ГЕРБ били по-добри, ПП не можели да командат 240 депутати
Обновена: 22 юни 2023 09:28 | 22 юни 2023 09:27, Камелия Цветанова
462
Борисов: ПП правят чистка, а Лена плаши "Ще счупим сглобката"
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на критиките на съпредседателя на ПП Кирил Петков, който по-рано днес предупреди, че няма как да продължи този парламент, ако ГЕРБ продължава с плаващите мнозинства като повод за това стана приемането на антикорупционния закон, внесен от ГЕРБ.

"Ясно на тях има беше казано - искате ли да направим коалиция, която носи гарантирано мнозинство, така работи демокрацията, те казаха - искаме само ГЕРБ да подкрепи правителството. Назначиха си министри, премиера, нарушиха всичко, дадохме им техния мандат, сега искат да ни лишат от правото да гласуваме нашия закон, който е по-добър", скочи Борисов.

Още по темата
"Не знам какво е казал Петков, но така работи еднолична власт, същата която беше в служебното правителство на партията с 30 и няколко депутати, нашите са 69, нашите закони са по-добри и събират мнозинства, ние трябва да се откажем от тях така ли?", упрекна той.

Според него след като избирателите са казали, че тика редовно правителство, ГЕРБ е преглътнало егото си, за да го има.

"Българският народ искаше редовно правителство, ние подтиснахме цялото си его, което Кирил Петков не може или по точно Лена Бориславова не може, защото вчера пише СМС – ще счупим сглобката и т.н.. Аз сглобка не съм правил и няма да участвам в сглобките им", каза Борисов.

Той уточни, че Бориславова е изпратила СМС на този, на когото пише Иван Гешев.   

"ПП казаха искат правителство с нашия мандат, с наши министри и това направихме, да не си приемаме закон вчера... Умението да управляваш е да правиш мнозинства така, работи парламентарна република. Надали е било навремето любимото нещо с Реформаторски блок, после с  Патриотичния фронт... ПП как си осигуриха гласовете за правителство, ние само това поехме като ангажимент. С 60 и нещо депутати те искат да командват 240", каза още Борисов.

Той обвини ПП в чистка.

"Навсякъде ходят и подменят хора, върви чистка с поставянето на техни хора, цели фамилии искат да им се намерят място, кресла и столове. Какво на Асен Василев като власт не му е дадено? Данъчните служби - нямаме нито един човек, в Митниците, където също се сменят поголовно нямаме нито един човек, МВР имат и пак не им стига власт, искат тук в НС да оставим дежурни и да гласуват, а как да обясним на хората, които са гласували за ГЕРБ? Ние сме много големи за смокинов лист и като ни сложат отпред, те не се виждат, обаче на нас започва да ни свети отзад",
обвини лидерът на ГЕРБ.

"Да се сетят всеки кой каквото е говорил да успокоят топката, да си свършат работа, стига са назначавали хора", призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
384
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
професор Нако Стефанов когато капитализмът има криза приветливата маска на либерализма се сменя с грозната на фашизма...
383
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за един имунитет такова падение
382
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Сглобката"? Да и имам речника на Лена от парапета! Така ли, се изразява жена, политик, юрист? Виж, машинист, тираджии, проектантите...да, но първата дама на Киро про100,упс! На ПП,ДБ?
381
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно време смокиновото листо правеше политиката, а сега памперса прави политиката!
380
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тея от пп така и не разбраха че са патерица, такива наивници нямат място в парламента гроб им опорочи цялата програма. за да се отървем от тия бок..и трябва народа да се мобилизира и да гласува иначе пак че бъде мобилизиран ама тогава вече няма да може да гласува:)
379
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко и ПП ще ви пратят на война - на Боко парите са в офщорки на САЩ и Великобритания или парите или война .. Боко ще избере парите..
378
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се счупи сглобката......на парапета....Ленче внимавай , Боко е тежък.....
377
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лойко,затвор,тиквена мутро !!!
376
8
 
9
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
Ами това е " Той вълкът кожата си мени ,но нрава си не мени" .Герп вари ги печи ги това са те.Партия от корумпета които гледат само как да напълнярт джобебвете си и най вече тоя на войда.За тях няма Бълагрия ,няма мъжда дума.Важна е далаверата, а това че сме най-бедни в Европа и най-бързоизчезващи в света не ги е еня.Овшорните сметки са пълни и ще избят когато усетят жегата!
375
3
 
8
 
! Отговори
Галя преди 1 година
До 358 Какво ДНК какви 5 лева просто плямпане За да се направи ДНК проба за бащинство трябва да се вземат веществени материали ,-косъм,употребявана четка за зъби от бащата и детето ,трябва да се иска разрешение от майката.Както виждаме нищо такова няма Те веднъж не са викнали майката Борислава на разпит,тя изобщо не се интересува от тая скалъпена димка,но плямпането не спира.Тива не е държава бе,това е джунгла от негодници.Живееш с отвръщение
374
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те държавата счупиха,та една сглобка и Из Род. и
373
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко и Чоко управляват държава! Трагедия!
372
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако махне сглобката ще падне парапета. Тогава за какво ще се хванем Ленче
371
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко какво ги чакаш, не виждаш ли, че са готови да ги разкараш. Трудна ти е играта.
370
3
 
17
 
! Отговори
Дядката преди 1 година
Значи ПП се прикриват отпред със смокинов лист , а отзад Борисов ги блъска с 200?Хей нагло момче е тоя Бойко , ще провали сглобката!!Явно остарява и не се усеща че е омекнал и на практика няма сглобка , май ще го съдят!
369
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До На оная работа вече сглобка ли и викат? - __ - Госпожицата показва инженерни познания, като превежда от английски термина "Assembly", което в производството се нарича "Сглобка" (от руски), а у нас се използва още "Сглобена единица". Съответства на представите, които възникват в съзнанието ти!
368
5
 
8
 
! Отговори
Жрицо Хазарта преди 1 година
ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС трябва да бъдат в заъвпра до един!!!
367
2
 
10
 
! Отговори
На оная работа преди 1 година
вече сглобка ли и викат?
366
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бе, защо се погуби поста с ленините заплахи. Отзоваха го, защото се сетиха, че е баш автогол ли?
365
11
 
8
 
! Отговори
БОЙКО ВРЪЩАЙ СЕ.. преди 1 година
РЕЗИДЕНТА И ПРОМЯНАТА СА ПЪЛЕН РЕЗИЛ.....3 ГОДИНИ ГИ ВИДЯХМЕ ЩО ЗА СТОКА СА.....