Бориславова: Радев ни принуди да сглобяваме кабинет с най-големия ни опонент

ПП-ДБ: Президентът демонстрира загриженост за запазване на влиянието си в службите
Обновена: 19 авг 2023 17:20 | 19 авг 2023 17:16, Анисия Иванова
424
Бориславова: Радев ни принуди да сглобяваме кабинет с най-големия ни опонент
Снимка: БГНЕС

Лена Бориславова от "Продължаваме промяната" отговори на критиките на президента Румен Радев. По думите ѝ партията е била принудена от президента да сглобява кабинет с ГЕРБ-СДС.

Още по темата

"Ако не съществуваше рискът от поредни безрезултатни избори и Румен Радев да продължи да управлява страната като я отдалечава и излага в Европа, като сключва тайно договори с Боташ за руски газ?, като плаши народа с войни и студени зими, като контролира службите и назначения от него главен секретар на МВР, рискът да сме без бюджет (защото Радев отказа да го внесе през февруари), да не приемем законите по ПВУ (които служебните кабинети не написаха) и да загубим милиони европейско финансиране, може би нямаше да се стигне до тежкото решение да трябва да сглобяваме редовен кабинет с най-големия ни опонент", написа Бориславова в профила си във Facebook.

От пресслужбата на ПП-ДБ заявиха, че за пореден път президентът демонстрира загриженост за запазване на влиянието си в службите, вместо загриженост за реалните проблеми на хората.

"Явно президентът не вижда неспособността на назначения от него главен секретар на МВР да се справи с криминалната хроника от последната година. Не, господин президент, сигурността на гражданите е по-важна от Вашите властови амбиции и запазване на пълен контрол над службите за сигурност", допълват от коалицията.

Критика към Радев отправиха и от ГЕРБ-СДС, като заявиха, че държавността не се пази с постоянно вдигнат юмрук и лицемерие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


424
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
3
 
18
 
! Отговори
Хахахахахах преди 10 месеца
Радев ги бил принудил. ХАХАХАХАХ
264
13
 
5
 
! Отговори
ПРЕЗИДЕНТА НА ППДБ преди 10 месеца
Да не съм си избрал аз този президент ? ВИЕ СИ ГО ПРЕИЗБРАХТЕ ЧОРАПА РАДЕВ !!!!! Най-много гласове са дали БСП 98% ПП- 90% ДБ-72% Възраждане-74 % ИТН- 90% Най малко за Радев ДПС- 28 % ГЕРБ СДС- 12% . Когато резултатите са налице Ленчетата да мълчат !
263
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тъй като ги гледате, на принудени ли ви приличат? Принудени от няма и какво да си карат почивките на наш гръб, за наше добро, щото ако ги нямало, щяло да бъде по-зле.
262
2
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
Ако бабите на евроатлантиците ни не живееха по селата в Делиормана и Гоце Делчев, можеше да имаме късмет някои от тях да са си играли с детските играчки - бомби, пущани от британските ни евроатлантически партньори на 10 февруари 1944г над северозападна България.Жалко!
261
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 281,преди 89г. ни построиха аец,имаше развит почти всякакъв отрасъл,бяхме конкурентноспособни,имаше силна и три пъти по голяма армия,самолети -истински не хартиените чертежи за милиарди
260
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 280 А *** не го правеха, така ли? Три фалита не стигат
259
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 278, след като запада ползва България като колония ,източва природните ресурси без пари,съсипва енергетиката и всякакво производство принуждавайки да сме единствено потребители но не и производители - какъв да е манталитета на българите?
258
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тази не трябваше ли вече да е в затвора за изнасяне на секретни документи? Или глътна шамандyрара, за да не я вкарат в кауша?
257
18
 
2
 
! Отговори
До 275 преди 10 месеца
България е член на ЕС от 2007 и на Нато от 2002 г, ако не се лъжа?! По тази причина ориентацията й е прозападна - оказва се само на книга за сега... Манталитетът на голяма част от българите продължава да е проруски, за съжаление.
256
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
при положение че киро умния сам призна че с машинации са спечелили проценти на изборите тия трябва само от затвора да говорят няма толко нагли като тия иззммекярии от ппдб
255
2
 
22
 
! Отговори
Избирател преди 10 месеца
Айде сега ,след като президента ви е виновен за сглобката и ви е принудил да заметете всичко за което се изтърсихте и вие във властта ,сега да видим как вие ще принудите някой читав избирател да пусне за вас гласа си ,предателите никой не ги обича ,а във други времена съвсем по друг начин са ги уважавали ама нейсе и вие сте излишни!
254
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 272 и от къдя на къдя принадлежиме на запада?
253
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
миризливата велика лаянарка българска като я принуждават що не отива да пасе гъските като нея нагла българска отврат
252
3
 
22
 
! Отговори
Еххх преди 10 месеца
Посолството ви инсталира за да подмените историята и да унищожите българите ,Лена парапетомобиле.
251
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това е факт! ПП и Герб трябваше да,се обединяват заедно срещу президента, вместо да се конкурират помежду си. Защото в един момент Радев , вместо в обединяваща нацията институция, се превърна в разединяваща. И превърна кризата в страната в геополитическа : откровено буташе България в ръцете на Кремъл, независимо от прозападната й принадлежност . Не стига че не можем да излезем цял век от кремълската хватка! Той е предател.
250
8
 
12
 
! Отговори
Ангелина преди 10 месеца
Лена Бориславова ,ти си умна жена и не трябва да се подвеждате от манипулациите на ГЕРБ и компания. Истинският ви "враг" не е президента ,а те и по - точно ББ,ДП и свързаните с тях ,които Ви настройват срещу Президента. Напълно безпринципната "сглобка" е формирана от външни сили ,които използват зависими политици ,за да прокарват техни интереси. ББ основното ,което го интересува е собствената му индулгенция ,но тя е временна .Всяко служебно правителство е по- добро ,отколкото ръководено от ББ,ДП
249
2
 
30
 
! Отговори
Защо? преди 10 месеца
Защо заплатата на Лена Бориславова беше 13 690 лв като говорител на премиера Кирил Петков?Тя по-умна ли е от останалите българи?
248
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нали му падахте на колене на Раев, забрави ли?!
247
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ти коя си?!
246
2
 
20
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Киро клати Лена на парапета ...