Радев: Реформа в службите не е да смениш ръководството с "наши хора"

Трябвало да се познават законите, структурата, задачите, функциите на службите
Обновена: 11 сеп 2023 20:03 | 11 сеп 2023 20:00, Камелия Цветанова
98
Радев: Реформа в службите не е да  смениш ръководството с "наши хора"

С премиера Николай Денков обсъдихме редица важни предизвикателства пред страната. Надявам се правителството да постъпи максимално мъдро и да управлява в интерес на България и нейните граждани. Така президентът Румен Радев коментира по време на посещение на Солунския международен панаир заявката за подадена ръка от министър-председателя, предаде БНР.

Още по темата

Коментирайки предложението шефовете на служби вече да се назначават от министър-председателя, президентът каза: "Който има амбицията да реформира службите, първо трябва да познава законите, да познава структурата, задачите, функциите на службите, както и начина им на взаимодействие с чуждестранните партньори“.

„Ако не познаваш тези неща, по-добре не се заемай с реформа на службите. Реформа не означава да смениш ръководството с "наши хора от записа", отбеляза президентът.

Румен Радев също така настоя идеите за реформа да бъдат сложени на масата.

"Искам да видя какво предлагат, нека да сложат на масата си идеите за реформиране на службите. Ще ви дам един пример: Това ръководство на ДАНС получи миналата година наградата "Джордж Тенет" от САЩ, която се дава само веднъж годишно и само на една държава за изключителен принос за националната сигурност на САЩ и на нашите съюзници. И сега излиза, че тези, които искат да правят реформа, тоест да обезглавят службите, искат да премахнат това ръководство. И така обезмислят оценката, дадена от най-високо място. Нека се разберат когато говорят за съгласуване с посолството, те всъщност срещу посолството ли тръгват?", посочи той.
Държавният глава коментира и подадената оставка на бившия вече главен секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров.

"Човек с достойнство и чест, който не може да наблюдава как под него се съсипва системата и как се правят назначения, само за да удовлетворят сценария от записа. В същото време той да няма никакво влияние, а носи отговорност за това. Мисля, че това не е честно и той постъпи по най-достойния начин", отбеляза Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: службирадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ролята на президента е, да прочете новогодишно обръщение към нацията, а не да кадрува в службите и правителството!
66
0
 
0
 
! Отговори
Шишко преди 11 месеца
няма да може да направи и едно набиране
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сигурно, с ваши?
64
0
 
0
 
! Отговори
Защо така? преди 11 месеца
Соловьов призовава хората да се мобилизират , а сина си не преща на война. Що така бе друзя?
63
0
 
0
 
! Отговори
Да бе да преди 11 месеца
А тоя *** защо ги смени и каква реформа направи през послдените 2 години.Ама от военен каде и акъл.
62
0
 
0
 
! Отговори
Достоевски преди 11 месеца
Кога изтича мандатът на Крепостният Мужик?
61
0
 
0
 
! Отговори
Билкарев преди 11 месеца
Командира на 247ми рашистки полк - капзда.
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Путин няма да си мръдне пръста както стана и с Армения
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кадруването в службите не е Конституционно право и задължение на президента !
58
0
 
0
 
! Отговори
Спящият Джо преди 11 месеца
Изданието Die Welt пише: Германия заменя ядрената енергетика с въглища от Колумбия. Вноса на въглища от Колумбия бележи нов рекорд, като от януари до май 2023 г. са внесени около 2.56 млн тона. За цялата 2022 г. са внесени 5.75 млн тона. Какво става със зеления преход? Нали всичко вървеше по план?
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако вие се чувствате безполезен се замислете за кравария. На нея и трябваха 4 президента, десетки хиляди жертви, трилиони долари и 20 години за да замени Талибаните с Талибаните.
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Прав е президента! Подкрепям го!
55
0
 
0
 
! Отговори
Бекяров преди 11 месеца
Полусрутена дървена къща в некое забутано руско село може да си купиш за 1000 долара, значи с 10 пенсии си купуват къша руските пенсионери, а германиците не могат, щот само 1 кв.м. струва колкото една пенсиня дори в най забутаното геманско село. Значи русия е по-богата от германия. Ура друзя.
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В БГ растат банани, но не връзват. Банани в Русия изобщо не растат, но са 4 пъти по-евтини от БГ. Що така бе краваророби геiропейци?
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Краварите и геiропейците реват на умряло, че не може да взимат без пари украинско зърно и да го продават на бедните страни, докато са блокирали износа на руски зърно и храни. Пратиха Ердоганя да им оправя уайната, ама не става братко. Всички западняци ще си платят прескъпо. Междувременно на фронта са унищожени 2 "супер непобедими" британски танка Челенджър 2. Не просто горят, те са на парчета. Средняк за вас русофоби мирижливи!!!
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Компанията Епъл е изгубила 200 млрд долара от капитала си за 2 дена, след като Китай е спрял използването на продуктите и от държавните си служители. Муахахаа! Хващайте се за палците западняци, защото краят ви идва. А за русофобите един голям средняк! Хахахаха
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Айдее появиха се русофобите и кравароробите и замириса на конски ф.ъ.ш.к.и.и!
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гледайте как украйна напредва на фронта в телеграм каналите: Осташко! Важное; Colonelcassad; Рыбарь; Повернутые на Z войне; Военная хроника; Операция Z: Военкоры Русской Весны; СОЛОВЬEВ; WarGonzo; NЕ.САХАР; ОФИЦЕР; Два Майора; Архангел Спецназа; btr80; Союз Добровольцев Донбасса; Също така гледайте с VPN предаването "60 минут" и "Вести" в smotrim.ru и без VPN различни канали в smotret.tv
49
0
 
0
 
! Отговори
До Плонжев преди 11 месеца
Да интересно се е получило на донецкото направление два взода чмобики като разбрали че ВСУ идат, побягнали към летището , обаче там ги накрива родната рашистанска артилерия и в резултат 24 парчета за товар 200 и 30 парчета за товар 300.
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Класацията, в която Световната банка нарежда Русия на пето място в света, е по брутен вътрешен продукт, коригиран спрямо покупателната способност на местната валута. тОЕСТ КАКВИ СТОКИ И УСЛУГИ МОЖЕШ ДА СИ КУПИШ. Бирата примерно ако е евтина можеш да си купиш повече така Русия изпреварва Германия където Алтернативата е вече втора партия.