Радев: Реформа в службите не е да смениш ръководството с "наши хора"

Трябвало да се познават законите, структурата, задачите, функциите на службите
Обновена: 11 сеп 2023 20:03 | 11 сеп 2023 20:00, Камелия Цветанова
98
Радев: Реформа в службите не е да  смениш ръководството с "наши хора"

С премиера Николай Денков обсъдихме редица важни предизвикателства пред страната. Надявам се правителството да постъпи максимално мъдро и да управлява в интерес на България и нейните граждани. Така президентът Румен Радев коментира по време на посещение на Солунския международен панаир заявката за подадена ръка от министър-председателя, предаде БНР.

Още по темата

Коментирайки предложението шефовете на служби вече да се назначават от министър-председателя, президентът каза: "Който има амбицията да реформира службите, първо трябва да познава законите, да познава структурата, задачите, функциите на службите, както и начина им на взаимодействие с чуждестранните партньори“.

„Ако не познаваш тези неща, по-добре не се заемай с реформа на службите. Реформа не означава да смениш ръководството с "наши хора от записа", отбеляза президентът.

Румен Радев също така настоя идеите за реформа да бъдат сложени на масата.

"Искам да видя какво предлагат, нека да сложат на масата си идеите за реформиране на службите. Ще ви дам един пример: Това ръководство на ДАНС получи миналата година наградата "Джордж Тенет" от САЩ, която се дава само веднъж годишно и само на една държава за изключителен принос за националната сигурност на САЩ и на нашите съюзници. И сега излиза, че тези, които искат да правят реформа, тоест да обезглавят службите, искат да премахнат това ръководство. И така обезмислят оценката, дадена от най-високо място. Нека се разберат когато говорят за съгласуване с посолството, те всъщност срещу посолството ли тръгват?", посочи той.
Държавният глава коментира и подадената оставка на бившия вече главен секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров.

"Човек с достойнство и чест, който не може да наблюдава как под него се съсипва системата и как се правят назначения, само за да удовлетворят сценария от записа. В същото време той да няма никакво влияние, а носи отговорност за това. Мисля, че това не е честно и той постъпи по най-достойния начин", отбеляза Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: службирадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Народа масово освирква западните диктатори като Макрон, пирата плешивец Шолц и оня шоколадовия англо-индиец. За това свидетелстват множество клипове. Това говори, че тия са провалени диктатори и избрани явно не по волята на народа, а чрез измама. Тия диктатори по позор. Такива като тях са просто едни марионетни, еднодневки. За разлика от горецитирание, Путин където и да отиде му ръкопляскат, хората се радват и искат да се снимат с него. Личи си кой е велик главнокомандващ.
46
0
 
0
 
! Отговори
За ЕС и НАТО преди 11 месеца
Къв президент си бе Фуражка? Народа те освирква като се появиш на публично място! Време е да стягаш куфарите за Масква.
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тук мирише на евроатлантическа М+0=Ч+А!!!!
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Радев я кажи как те посрещнаха в Пловдив бе? Кво скандираше народа? Неможе да не си го чул.
43
0
 
0
 
! Отговори
Радев оставка преди 11 месеца
Пуснете палчетата да му натряскам един минус на тоя мазен рублажия! Радев оставка!
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Украйна мобилизират ограничено годни и психическо болни. От 01.09.2023 г. тече масова мобилизация, всичко наред по 150 хил на месец. Това са укази на Зеления смукач. Защо нито дума не казвате затова?
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ДЪЛЖИШ ОТГОВОР НА НАРОДА КОЙ ТИ ДАДЕ СПИСЪКА С КИРОКОКОРОИ ЧОВЕКА С МАЛКО ИМЕ АКАДЕМИК...СКРИЙ СЕ МНОГО ПЪТИ СЕ ИЗЛОЖИ ПРЕД ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ И СЕ ПОКАЗА НЕБЛАГОДАРНИК КЪМ НИНОВА КОЯТО ТЕ ИЗНАМЕРИ ОТ НИЩОТО В ПОЛИТИКАТА...
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всеки втори американец е ш0пар, а всеки първи дължи на банките толкова пари, че и внуците му не могат да ги изплатят. Цялата кравария живее на версия!
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Рейтингът на Световната банка: по отношение на БВП Русия изпреварва Германия за втора поредна година, влизайки в петте най-силни държави през 2022 г. и става първа икономика в Европа. Рейтингът се изчислява по паритет на покупателната способност. БВП на Русия по паритета на покупателната способност възлиза на 5,51 трилиона долара. Русия изпревари не само Германия, руснаците живеят на по-добър стандарт не само от немците, но и Италия, Франция, Великобритания и Канада. Напред са само Япония,
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Радев е позор! Импийчмънт и затвор!
37
0
 
0
 
! Отговори
!! преди 11 месеца
Да - реформа е да уволниш руските пионки на Радев и да назначиш свои хора. След като "своите хора" не са предатели, определено нещата ще са по-добре!
36
0
 
0
 
! Отговори
Плонжев преди 11 месеца
Тавариш Радефф, ВСУ вече се бият при летището на Донецк. Кво правим ако все пак си осовбодят териториите, което ти твариш вмирисан чорап рече и отсече че е невъзможно.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В енергетиката е трагедия, назначават се тотални некадърници и всички все ръководители, даже нямат нужните групи за дадената длъжност. Такова падение никога не е било, наблъскано само със свои хора които пречат със своята некомпетентност на тези които разбират.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Xyлитe нa copocoиgитe caмo вgиraт peйгинra нa npeзиgeнтa!
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А за гълъбарника има ли да ни каже нещо пРезидента Рублен Радев.
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Отново гавра, като гавра, с българския президент. Снимката е направена така че пред лицето му да има микрофон. Кво? Президентът е подслушван ли? Не сме гласували за него, но от изречените обвинения по негов адрес ни правят пълни негови привъргеници
31
0
 
0
 
! Отговори
Василев преди 11 месеца
А когато Радев си назначи негови хора в службите, това как се нарича-"Радева реформа"!!!Агент Тимъти Вайлс!ЦРУ!!!
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Takтичнo нaмekвa, чe pъkoвogcтвoтo нa cлyжбитe ни ce npegaвa нa nocoлcтвoтo...
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Слебеете ли бе евроатлантичета? Надушвате ли началото на вашия край а?
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пogkpenям npeзиgeнтa Pageв, в Бълrapия тeчe xибpиgeн neтokoлoнeн npeвpaт и ce лиkвиgиpaт nocлegoвaтeлнo инcтитyции cвъpзaни c gъpжaвнocт и cyвepинитeт...