Без ДПС сметката не излиза, опозицията показа колко е немощна

Нинова използвала всяка тема, за да вдигне кампанията от точка 0 за БСП
129
Без ДПС сметката не излиза, опозицията показа колко е немощна
Снимка: БГНЕС

Опозицията няма национална кауза и разпознаваемост и с вота на недоверие си прави кампанията за местните избори.

Това мнение изрази в интервю за БНР политологът Любомир Стефанов, преподавател в НБУ. Според него политиканстването в Народното събрание прави темата за енергетиката да олеква.

"Доста от героите, които обясняваха от миналата зима насам как енергийният апокалипсис ни се е стоварил на главата, не се случи, вчера те бяха отново твърде активни. Злокобно кълняха, че дръпнем ли този шалтер, държавата загасва, остава на тъмно", каза той.

Още по темата

Според него лидерът на БСП Корнелия Нинова използва всяка тема, "за да вдигне кампанията от точка 0 за нейната партия".

"Г-жа Нинова демонстрира, че ѝ липсват всякакви теми в местните избори. Дебати през седмица и вотове до дупка показват немощта на опозицията да конструира и поведе национално недоволство, да го събере и мобилизира", посочи Стефанов.

В отговор на въпрос ГЕРБ ще изпрати ли сигнал до ПП-ДБ при днешното гласуване на вота на недоверие, Стефанов допусна, че е възможен такъв сценарий.

„Обичайните заподозрени биха направили подобно нещо. Ще има някакъв жест със сигурност, който да подкрепи тази линия – критиките на Борисов към Петков в публичното пространство", каза той.

"Ролята на ДПС е фундаментална. ДПС очевидно трябва да стоят, иначе сметката не излиза", коментира Любомир Стефанов в предаването "Преди всички", запитан каква е ролята на Движението за оцеляването на кабинета.

"ДПС не участва в изпълнителната власт. В законодателната е необходимо с гласовете си, за да бъдат направени промени. Ако искаш да направиш промените, които си обещал, трябва да избереш по-малкото зло. И си плащаш цената. Дали са успели да обяснят на своите симпатизанти, членове и гласоподаватели защо това се случва по този начин и защо г-н Пеевски, който беше най-черното нещо, съществуващо в българския политически живот, в момента е, няма да казвам рицарят на бял кон, но флагманът на промените", обясни Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: ДПСБСП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
7
 
! Отговори
А АЕЦ Белене кога? преди 10 месеца
Какво им пречи да строят АЕЦ Белене вместо да продават готовите реактори? Съвсем не е задължително Росатом да строи АЕЦ Белене. Френска фирма беше проявила интерес към проекта. И съвсем не е задължително горивото за АЕЦ да се доставя от Русия (макар че е по-евтино). Пречи им това, което се нарича "слугинаж". Ами ако ни се разсърдят от Брюксел или от САЩ? И депутати и министри полагат клетва в НС да служат на интересите на българският народ, а служат на чужди интереси - това им е проблема.
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 28 Какво да се изсилвам бе? Сума ти гербаджии и фенчета на Киро Тъъъъпото питат риторично откъде Костадинов имал 200 бона за тази къща . И той го е казвал много пъти че е теглил заем за тази къща и те не вярват. Иначе напиши в търсачката какъв палат има Доган на Росенец.
30
3
 
7
 
! Отговори
Пълна катастрофа преди 10 месеца
Енергийната политика на правителството на Денков е пълна катастрофа. "Франция обяви разкриване на 14 нови ядрени централи следващата година, а вчера МС обяви, че вади АЕЦ "Белене" от обектите с национално стратегическо значение и закрива проекта". "Германия отваря за тази зима въглищните си централи, а кабинетът Денков върви към закриването им у нас". Всичко си е точно така. ПП-ДБ-ГЕРБ-ДПС работят усилено за да превърнат България от износител във вносител на ток. И това ще го плащаме всички.
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не знам кои са краварите, но аз да ти кажа:1-во Това, че Коспъртин не може да обясни 200-те бона трябвеа ли да бъде оправдавано само, защото някой друг е крал повече? 2-ро Милионите на Доган са с руска следа (това е публична "тайна"), не случайно Местан навремето се криеше в турското посолство, ако Доган играеше с Турция или Запада нямаше как местан да бяга от него там.
28
8
 
3
 
! Отговори
Не тормозете Нинова преди 10 месеца
Тя има тежка задача, поставена от Коминтерна пред всички компартии по света - в кризисни моменти да правят всичко възможно, за да дестабилизират държавата, в която функционират.
27
5
 
2
 
! Отговори
ЦАХАЛ преди 10 месеца
Вижте се че сте болни от мутро левкемия разбирай отравяне на кръвоносната система с мутри комунисти и мафия.ПП ДБ са единственното лекарство а Пеевски е главният лекар.
26
4
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 10 месеца
До Анонимен 26: Малко се изсилваш. Къщи на два етажа с общо 160 квадратни метра площ (като на Костадинов) имат много хора. А за Доган може и да си прав.
25
1
 
4
 
! Отговори
Малко за политика преди 10 месеца
"опозицията показа колко е немощна"? И защо да е така? При вот на доверие опозицията винаги е в малцинство. Целта на вота на недоверие не е обязателно да се свали правителството. Това по правило не се случва. Целта е да се покажат проблемите в управлението. ..................................... А ДПС просто си играе играта както винаги. Три мандата крепяха Бойко срещу заместник-министърски позиции и участие в разпределението на еврофондовете. Сега правят същото за ПП-ДБ-ГЕРБ, пак са в сглобката.
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ей, кравари, питате откъде Костадинов има 200 000 лева да си купи къща на два етажа 160 квадрата на мизерното Варненско езеро, а не питате откъде Доган има палат на Росенец с басейн, който струва някъде 10 милиона лева??? Що така бе, кравари?
23
7
 
1
 
! Отговори
ЦАХАЛ преди 10 месеца
До Христо от Хамас комунизмът направи матеряла дебилен слугинаж на държавата агресор Рушия.В който на почит са най прос тите милицюнери и шапкари и фат маци младите хора емигрират защото нямат възможност за развитие от картелите и монополите на държавната мафия а пенсионерите тънат в мизерия.
22
1
 
3
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 10 месеца
Вие управляващите наистина сте много силни и не пропускате всекидневно да го доказвате с престъпленията си, измамните схеми и корупционните схеми и практики, които успешно ги прилагате срещу най-бедните и хората с нулеви доходи. Дори ги лишавате, чрез непосилни за тях сметки в банките и за мобилните им телефони.
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Шиши - ротационен премиер!!
20
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Страшно управление си имаме....ако не са турците ще се разпаднат. Срам, позор, гадост, отвратия!
19
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе,Пеевски плаща ли за рекламата която му правят телевизиите, Интернет сайтове или те са си негови ???
18
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Преди 20 години в шоуто на Слави Ахмед Доган каза, че той разпределя порциите в тази държава. Разпределя ги и досега. ФАКТ за жалост!
17
7
 
4
 
! Отговори
ПП ДБ София преди 10 месеца
Сметките на българския Хамас (опозицията) не излизат
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Значи Дпс все пак е от коалицията.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
er
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Еми......маТриала...така гласува.....искат да са в Евразийският....
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Докато такива учат децата ни, нямаме шанс да оцелеем.