Без ДПС сметката не излиза, опозицията показа колко е немощна

Нинова използвала всяка тема, за да вдигне кампанията от точка 0 за БСП
129
Без ДПС сметката не излиза, опозицията показа колко е немощна
Снимка: БГНЕС

Опозицията няма национална кауза и разпознаваемост и с вота на недоверие си прави кампанията за местните избори.

Това мнение изрази в интервю за БНР политологът Любомир Стефанов, преподавател в НБУ. Според него политиканстването в Народното събрание прави темата за енергетиката да олеква.

"Доста от героите, които обясняваха от миналата зима насам как енергийният апокалипсис ни се е стоварил на главата, не се случи, вчера те бяха отново твърде активни. Злокобно кълняха, че дръпнем ли този шалтер, държавата загасва, остава на тъмно", каза той.

Още по темата

Според него лидерът на БСП Корнелия Нинова използва всяка тема, "за да вдигне кампанията от точка 0 за нейната партия".

"Г-жа Нинова демонстрира, че ѝ липсват всякакви теми в местните избори. Дебати през седмица и вотове до дупка показват немощта на опозицията да конструира и поведе национално недоволство, да го събере и мобилизира", посочи Стефанов.

В отговор на въпрос ГЕРБ ще изпрати ли сигнал до ПП-ДБ при днешното гласуване на вота на недоверие, Стефанов допусна, че е възможен такъв сценарий.

„Обичайните заподозрени биха направили подобно нещо. Ще има някакъв жест със сигурност, който да подкрепи тази линия – критиките на Борисов към Петков в публичното пространство", каза той.

"Ролята на ДПС е фундаментална. ДПС очевидно трябва да стоят, иначе сметката не излиза", коментира Любомир Стефанов в предаването "Преди всички", запитан каква е ролята на Движението за оцеляването на кабинета.

"ДПС не участва в изпълнителната власт. В законодателната е необходимо с гласовете си, за да бъдат направени промени. Ако искаш да направиш промените, които си обещал, трябва да избереш по-малкото зло. И си плащаш цената. Дали са успели да обяснят на своите симпатизанти, членове и гласоподаватели защо това се случва по този начин и защо г-н Пеевски, който беше най-черното нещо, съществуващо в българския политически живот, в момента е, няма да казвам рицарят на бял кон, но флагманът на промените", обясни Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: ДПСБСП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 50 А на Доган палата от 10 милиона пак ли Путин му го подари за вярна служба , кравар?
51
2
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 10 месеца
е сега вече е очавано и за слепите как ППДБ са се гушнали в Бойко и Пеевски дето искаха да ги изриват.
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Отговорете на въпроса, г-н Петков: Горд ли сте, че ГЕРБ и ДПС ви държат на власт? А вие, посолствени плондирчета? Горди ли сте, че мафията ви подкрепя?
49
2
 
9
 
! Отговори
Кой какъв е преди 10 месеца
Румен Овчаров каза: "Три са характеристиките на сегашното държавно управление: некадърност, слугинаж и алчност". Много точно казано.
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 50 - Ти гонизкара, *** живее в имението на Кардашианките, бе ...
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"От това, че Кирил Петков още като служебен министър подписа в Брюксел задължението България да съкрати с 40% въглеродните емисии. " - Инто спрямо почти нулева година на емисии ...
46
8
 
1
 
! Отговори
Изруждение е БГХамас преди 10 месеца
41 А земята му е подарък за вярна служба на дрогаря Путин?200 бона му струва само външния Ке ***.Не ми обяснявай къде какво пишело.Рубло джен Дър.
45
4
 
7
 
! Отговори
Напротив преди 10 месеца
Излиза много добре сметката. Ясно показва, кои стои за това скалъпено в чуждо посолство правителство и кой е в опозиция. За да са ясни нещата, както си трябва.
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 41 Не си губи времето ...
43
8
 
9
 
! Отговори
Борим ли корупцията? преди 10 месеца
Имаше, имаше магистрали с по 30% по-малко асфалт, имаше чекмедже с пачки и кюлчета, имаше корупция всякаква. Но какво от това? Бойко и Делян Пеевски вече са (не)коалиционни партньори. Министър Тагаренко иска милиард и половина долара (т.е. почти три милиарда лева) за бронетранспортьори без обществена поръчка и конкурс. Комисионна в джобчето? Сигурно. Да му дадем ли? Ще му дадем и още как. Под знамето на евроатлантизма минава всякаква корупция. А който е против това: "Путин, копейки и т.н."
42
7
 
8
 
! Отговори
За ПП-ДБ преди 10 месеца
Българския Хамас (Възраждане, БСП, ИТН) са безсилни и жалки в опитите си да дестабилизират България! Този кабинет, не само няма да падне, а и ще изкара пълен мандат! Дори втори и трети мандат ще има!
41
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Опозицията е съставена от долни, продажни, гнусни русофили които заедно с Фигуранта трябва да са по затворите, а те намърдани в парламента на България...
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Абе,Пеевски плаща ли за рекламата която му правят телевизиите, Интернет сайтове или те са си негови ???" - внимавйа какво питаш ...
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Махнете това П от ДПС, за да се знае ясно произхода на партията.
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Щом стои чинно в парламента значи е приключил с управлението. Кога управляваше държавата той в парламента не ходеше при все че беше депутат.
37
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 37 Какво имение струва 2 милиона ве, кравар? Я напиши в търсачаката какво представлява къщата му на Костадинов. Къщурка на два етажа със 100 квадрата двор и с черен път до нея.
36
3
 
5
 
! Отговори
Откъде идва проблема преди 10 месеца
Откъде дойдоха проблемите с въглищните централи в енергетиката? От това, че Кирил Петков още като служебен министър подписа в Брюксел задължението България да съкрати с 40% въглеродните емисии. А изобщо не бяхме задължени това да го правим. И защо: защото щяхме да правим голям завод за литиеви батерии (пълна фантасмагория) и в тях да съхраняваме ток от перки и слънчеви панели. И сега цяла България ще плаща за тази г'лупост и алчност. За два милиарда от Брюксел жертваме бъдещето на енергетиката.
35
3
 
3
 
! Отговори
Цветан Камелий : преди 10 месеца
Пфффф, поредната говоряща празна глава на отчет в Козяк защитава Беефффски! 2 години подскачахте на площада и мятахте развалена риба срещу Тиквуня,сега сте с разтворени задни бузки да ви минават с 200...Мноооо демократично и евроатлантическо е да предадеш избирателите си,които ви плащат заплатата и комфорта да лежите в партийния дом на БКП и да преяждане в столовата с 5 кила манджа на ядене!!! Оставка,съд и затвор за пребоядисаната хунта!
34
5
 
6
 
! Отговори
от 34 преди 10 месеца
до 31 Ей, кравар, Костадинов при доход от 10 бона на месец декларирани не може ли да изтегли заем за 200 бона от банки??? Колко си проооост не е истина.
33
5
 
3
 
! Отговори
Изруждение е БГХамас преди 10 месеца
34 За тези 200 бона добре а откъде има останалите до 2 милиона евро колкото струва имението му