Борисов: Не може да се сменя министър, защото не угажда за партийни назначения

ПП-ДБ от месеци водели война с Калин Стоянов
94
Борисов: Не може да се сменя министър, защото не угажда за партийни назначения
Снимка: БГНЕС

Не мога да защитя полицай, който рита паднал човек, но не мога да се съглася и да се сменя министър, защото не угажда за партийни назначения, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Това са две коренно различни неща, отсече той.

Борисов заяви, че подкрепя искането на ПП-ДБ за създаването на анкетна комисия за проверка на фактите и обстоятелствата около охраната на протеста срещу БФС.

Освен това ГЕРБ ще подкрепят и предложението на ДПС за анкетна комисия за електронното управление и на ПП-ДБ за вътрешното министерство.

Още по темата
"Съгласил съм се Калин Стоянов да е вътрешен министър, но не съм го предлагал, не съм го убеждавал", обясни Борисов във връзка твърденията на съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков.

Според Борисов от няколко месеца ПП-ДБ са започнали война със Стоянов, защото не е съгласил да безчинстват по време на изборите.

"Съгласен съм с Кирил Петков – няма ли политически лица, не може да се търси политическа отговорност. Когато управлявахме и имахме подобен проблем, тогава сменяхме министри, сменяхме главни секретари, защото носехме политическата отговорност. Сега тези назначения са експерти, те си бяха там. Назначавани са от ПП, а не от ГЕРБ", каза Борисов.

Борисов коментира и полицейското насилие по време на протеста на футболните фенове.

"Тези, които са били невинни хора ще си понесат отговорността, разбира се. Веднъж завинаги трябва да разберат, че когато е паднал човек, слагат белезници и се кара в Районното. Не се продължава да се бие и да се рита. Това не е чест на пагона", категоричен беше лидерът на ГЕРБ.

"Съществуването на едно правителство е, за да прави добри неща за обществото. В момента с Асен Василев работим добре, човекът проявява разбиране – режем от тук, от там, финансираме сектори, които са застрашени. Вотът е успех. Истинската драма ще дойде на ротацията", каза още Бойко Борисов.

"Ако всеки ден предизвикваме скандали, защо да съществуваме?", риторично попита той.

"Правителството сме го сглобили заедно. Отхвърлянето на вота на недоверие към кабинета е успех и за двете партии – и за ГЕРБ, и за ПП-ДБ.
Истинската драма ще дойде на ротацията. През декември имаме две важни дати – 6 и 15 декември, когато ще са промените в Конституцията", каза Борисов.

Според него не е нормално партията, победила на изборите да има само един министър, така че при ротацията това би трябвало да се промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да биеш паднали хора, да биеш хора по заведенията, да се държиш просташки с жени - това са действия на криминален контингент, а не на български полицаи, чиито заплати не падат от небето а ги изкарват битите от тях хора.
61
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бойко брани мъжката си гарга от ГЕПП... иска да ГЕПИ още от България!
60
3
 
7
 
! Отговори
Амиче преди 9 месеца
Този министър, като е толкова ценен за Баце, да го назначи отново след ротацията !
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Румъния пред 3 години , айдуците -политици , искаха / след като прогониха Кю/ьо/веши / в ЕК , да приемат закон според който ,... КОЙТО Е ОТКРАДНАЛ ДО 50 МИЛИОНА , ДА НЕ БЪДЕ ПРЕСЛЕДВАН ОТ ЗАКОНА ...което предполага че и в Бг политиците не биха пропуснали и да сътворят и такъв закон .
58
2
 
10
 
! Отговори
тъпомер преди 9 месеца
По точно шиши се е разпоредил,трябва да си много глупав,за да не разбереш,че ДПС реално управлява сега,защо сокола(бивш терорист) се върна а???
57
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами дайде да им гласуваме съдебен имунитет на полицаите да не страдат, да си "работят" спокойно...Трябва официално така да се нарича - МУТРОМИЛИЦИЯ! Садисти, побойници и корумпета! протестират за да се гласува съдебен имунитет на полицаите да не страдат, да си "Садистират" спокойно...
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е как да не може, а глав. сек-а на МВР може ли? С таквива пародийни политици, Шенген през крив макарон, а е цяло чудо че дори територята е в ЕС изобщо.
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Vsizko moze typan ti si besglasna bukva
54
1
 
4
 
! Отговори
боко гламавото преди 9 месеца
Преди беше питон и ги душеше тихо коалиционните , сега си монтира кастанети на опашката и стана гърмящ питон удушвач на " некоалиционни "
53
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Баце как си пази еничарите....
52
2
 
12
 
! Отговори
Дърт Мошенник преди 9 месеца
"Не може да ни сменяте министъра!" * потрива доволно ръце *
51
4
 
13
 
! Отговори
Боико, кажи си. преди 9 месеца
Колко открадна Боико?
50
1
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 9 месеца
оставка и нови избори с нови лица писна ни от вас и прос-то-тии-те ви махаите се
49
1
 
6
 
! Отговори
КАДРУВАНЕТО на ГЕРБ преди 9 месеца
2019 - министър на правосъдието Цецка Цачева - изгонена от Борисов. Бисер Петков - министър на труда - изгонен от Борисов. 2020 Нено Димов - министър на околната среда - изгонен от Борисов. 2020 - Емил Караниколов - министър на икономиката - изгонен от Борисов. 2020 - Барни Ръбала министър на правосъдието - заслужено наритан от Борисов
48
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този пенсионер-милиционер почти 3 години беше увисил бузите като попикано мушкато, но от 2 месеца опери гребена като петел и дори си позволи да критикува ПП-ДБ , влизайки в коалиция с българина, готвещ се за лидер на турската етническа партия ДПС. ГЕРБ на последните избори загуби София, Варна,Пазарджик, Благоевград, Русе,Видин и др., но Милиционерът се държи като победител.Това или е нахалство, или прояви на старческа деменция. А ГЕРБ продължава все повече да затъва.
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Предвид близкото отношение с ГЕРБ и ДПС и отношението, което демонстрира министърът, начинът на работа на полицаите може да е бил и опит за активно мероприятие срещу правителството, за което се крещи, че било само на ППДБ. "Тиквата издевателства през 2020 - ето вижте, че и Денков не е по-различен". Защото много неща от началото до края на този протест бяха прекомерни. От водните оръдия - в множествено число - до безразборния бой
46
5
 
8
 
! Отговори
Сесил Каратанчева преди 9 месеца
Борисов е изнасилвал малки момичета и е убивал хора но МВР го пази, защо бе МВР!? Това е мафия нищо друго!
45
3
 
9
 
! Отговори
гербав преди 9 месеца
Борисов: Не може да се сменя министър, защото (не?) угажда за партийни назначения.Според мен: Абе на ГЕРБ угажда, на други не.
44
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хъхъ, е щом искате да сте защитници на съдисти и изверги в МВР пр ГЕРБ и ДПС така да бъде
43
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя шубелия защо не си направи правителство като спечели изборите, ами сега непрекъснато ще изнудва и извива ръцете на ППДБ? Той много бързо забрави, че два месеца ги гонеше и уверяваше, че само с тях ще управлява. А сега управлява сДПС.