Борисов: Не може да се сменя министър, защото не угажда за партийни назначения

ПП-ДБ от месеци водели война с Калин Стоянов
94
Борисов: Не може да се сменя министър, защото не угажда за партийни назначения
Снимка: БГНЕС

Не мога да защитя полицай, който рита паднал човек, но не мога да се съглася и да се сменя министър, защото не угажда за партийни назначения, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Това са две коренно различни неща, отсече той.

Борисов заяви, че подкрепя искането на ПП-ДБ за създаването на анкетна комисия за проверка на фактите и обстоятелствата около охраната на протеста срещу БФС.

Освен това ГЕРБ ще подкрепят и предложението на ДПС за анкетна комисия за електронното управление и на ПП-ДБ за вътрешното министерство.

Още по темата
"Съгласил съм се Калин Стоянов да е вътрешен министър, но не съм го предлагал, не съм го убеждавал", обясни Борисов във връзка твърденията на съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков.

Според Борисов от няколко месеца ПП-ДБ са започнали война със Стоянов, защото не е съгласил да безчинстват по време на изборите.

"Съгласен съм с Кирил Петков – няма ли политически лица, не може да се търси политическа отговорност. Когато управлявахме и имахме подобен проблем, тогава сменяхме министри, сменяхме главни секретари, защото носехме политическата отговорност. Сега тези назначения са експерти, те си бяха там. Назначавани са от ПП, а не от ГЕРБ", каза Борисов.

Борисов коментира и полицейското насилие по време на протеста на футболните фенове.

"Тези, които са били невинни хора ще си понесат отговорността, разбира се. Веднъж завинаги трябва да разберат, че когато е паднал човек, слагат белезници и се кара в Районното. Не се продължава да се бие и да се рита. Това не е чест на пагона", категоричен беше лидерът на ГЕРБ.

"Съществуването на едно правителство е, за да прави добри неща за обществото. В момента с Асен Василев работим добре, човекът проявява разбиране – режем от тук, от там, финансираме сектори, които са застрашени. Вотът е успех. Истинската драма ще дойде на ротацията", каза още Бойко Борисов.

"Ако всеки ден предизвикваме скандали, защо да съществуваме?", риторично попита той.

"Правителството сме го сглобили заедно. Отхвърлянето на вота на недоверие към кабинета е успех и за двете партии – и за ГЕРБ, и за ПП-ДБ.
Истинската драма ще дойде на ротацията. През декември имаме две важни дати – 6 и 15 декември, когато ще са промените в Конституцията", каза Борисов.

Според него не е нормално партията, победила на изборите да има само един министър, така че при ротацията това би трябвало да се промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
13
 
! Отговори
ЕКСЛУЗИВНО! преди 9 месеца
Бойко Борисов е лежал с Иво Карамански и хората му, в затвора Панкрац - Чехия
41
2
 
9
 
! Отговори
Панкрац преди 9 месеца
Колега, обадиха се от най-високо ниво да ти изгорим досието при нас. Вече си чист. Все едно не си лежал в затвора.
40
2
 
6
 
! Отговори
Гербаджии преди 9 месеца
Боко,къде празнуват избирателите на община Тервел,прати ги в Унгария да врат гъши битове на екскурзия.три дни общината е бе ток и един ден без вода,а Симо си яде гъшите бутчета.срам за електората.ех *** народ ,слаба държава.
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Борисов не се усеща, че като се изпира, става абсолютно ненужен за неговата шайката кpaдци, които се зоват депутати от ГЕРБ. Скоро ще го изхвърлят.
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
бойче, то пък, какво ти става, разви морал към края. остава да окачиш кръстовете и иконите у вас
37
2
 
3
 
! Отговори
Възраждане преди 9 месеца
Не ме интересуват политическите им амбиции единствено те предложиха схемата как Буци ще влезе в затвора и за това и само за това Възраждане, ако не се изродят и те като другите! Екстремно, защото няма друго!
36
3
 
11
 
! Отговори
Чакъра преди 9 месеца
Ало Ваньо, абе Мишо Бирата ми се обади да ви посрещна тука в отвъдното.
35
2
 
11
 
! Отговори
Сесил Каратанчева преди 9 месеца
Борисов позор, оставка и затвор.
34
2
 
7
 
! Отговори
Дрът Циганин преди 9 месеца
Како идете да ви гледа на ръка ходжата от Банкя.
33
1
 
9
 
! Отговори
Филе Миньон преди 9 месеца
Мъли какъ толуп е станал политическия Боби Михайлов.. ц.ц.ц.... много паржоли. Ми той сега като е 140 кила, как ще рита топка?
32
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Охраните на Буци обикалят с него дори в НС. Явно Буци Тиквуня го е страх някой да не го думне дори в Парламента. Сигурно е правил много кофти неща, за да го тресе така параноята.
31
2
 
8
 
! Отговори
Борисов е прав преди 9 месеца
Това е вярно, но когато министър е обвързан с ГЕРБ - трябва да се изчегъркя немедленно.
30
2
 
11
 
! Отговори
Стъки преди 9 месеца
Бойко борисов си има не само МВР. Той си има банда с насилници - борчета от ММА клубовете и ако някой не го харесва, Борисов ги праща.
29
1
 
7
 
! Отговори
тоя е с доказан преди 9 месеца
Буцито е със защитен патент у тая дейност , не мое така да му барате в патента . Буцка между теб и Киро разлика нема , само методологията ви е различна , но и тя обобщено е идиотия пълна . Абе да ти кажа правичката си с доказан произход според хипотезата на Дарвин , ама си се загубил некъде там в преходния етап .
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бойко Борисов е опасен мафиот. Злите езици шушукат, че от нелегални дейности е станал милиардер и е най-богатият българин.
27
2
 
11
 
! Отговори
Имам човек преди 9 месеца
Мутрата си има министър и си го пази със зъби и нокти - много е злобен.
26
2
 
9
 
! Отговори
Няма такава Държава преди 9 месеца
Борисов е собственик на МВР (ПОЛИЦИЯ)и наглее като Джипси буквално Джипси !
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На баце му хванаха калинката в МВР.
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Министър Калинков дето даде заповед да се пребиват хората, докато беше на кино с любовницата си е лично предложение на Банкянския.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Главатарят на милиционерите дето пребиваха невинни хора по пейките на Княжевската градинка е човек на ГЕРБ. Те така са свикнали. Помним изцепките им зад Колоните.