Асен Василев: За първи път въпросите не се решават в затворени кабинети

Пенсионерите получават 50 лева всеки месец, а не само за Коледа
8 дек 2023 17:00, Нели Христова
69
Асен Василев: За първи път въпросите не се решават в затворени кабинети
Снимка: БГНЕС

В бюджета не са разчетени средства за коледни надбавки за пенсионерите. Хората с най-ниски пенсии, които са 523 лв., ще получават по 50 лв., всеки месец, а не 50 лв. еднократно за Коледа. Това заяви финансовият министър Асен Василев.

"Събираемостта на данъците върви доста добре, разходната част - също. Има и повече пари за култура заложени в бюджета", посочи Василев.

"Не е моя работа да искам оставката на министър Хинков. Работа на премиера и вицепремиера е да преценят дали искат оставката на един или друг министър", добави той.

"Мисля, че всички сте свидетели, че подкрепата не идва даром. Има изключително остри дебати и размяна на реплики. Ако ще правим здравна реформа, не е работа на финансовото министерство да убеждава партиите каква трябва да е тя. Работа на здравното министерство е да формулира ясни приоритети и тази реформа да се случи", каза още финансовият министър.

Когато бюджета излезе на второ четене, тогава можем да коментираме дали сме доволни или недоволни, обясни Василев.

"Всички работим България и Румъния да влязат в шенгенското пространство, има изключително голяма подкрепа и от ЕК и от другите държави-членки на ЕС. Имаме индикации в положителна посока. Оттук нататък е въпрос на дипломация и на малко късмет", така той отговори на въпроса дали ще има ли добра новина относно влизането ни в Шенгенското пространство.

"Вътрешните търкания в коалицията показват, че за първи път имаме реална парламентарна република и въпросите се решават в парламента, а не в някакви затворени кабинети. Ако се решаваха в затворени кабинети нямаше да има търкания", посочи финансовият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
9
 
! Отговори
Стойчо Кацаров преди 8 месеца
и Хинков са от едно мафиотско котило.... И Кацаров само скандали и частни интереси уреждаше
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 35... Ще плачеш за свестен лекар, ама Хинков им разгони фамилията и никой не ще вече да работи в Пирогов
34
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ще плачете за министър Хинков - единственият човек, който поне прави опит да ограничи краденето в болниците. Частните и държавните. И в двете изтичат милиони...
33
1
 
15
 
! Отговори
хаха преди 8 месеца
Така е, всичко се спуска от Посолството.
32
0
 
9
 
! Отговори
Мда преди 8 месеца
Къща за гости Белене. Безплатен неограничен престой, занимания с общественополезни дейности каляващи здравето.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ти ми викаш Украина, те нямат никакъв АЕЦ Козлодуй ахаха
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
като започнем с този от снимката, ама нали имате златен дворец за принц will-h-be, сега аеца вирус ли е последно или не, той от снимката си мисли, че ще му баем 5 села за АЕЦ Козлодуй но се е объркал
29
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А къде се решават бре ококорен звяр.?Ти и всички там 240 гла-Мака колко ще получите?Който ви е избрал той да ви дава .Подиграхте се със старите хора.Гадини такива.
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоя на кой е продал земя ,,?
27
1
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 8 месеца
Ъхъ... А в Посолството.
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Прав си Кокорчо. Въпросите не се решават в затворени кабинети а в Посолството.
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Do 22.Всичко във страната се решава от една управляваща върхушка в затворени кабинети и охрана ,без допитване и мнение на народа./Абе гютферен ,то нямаше прсвителство 2 години и не се знае още колко може да изкара.Аман от капацитети .Ако падне прсвителството ,Радев ше решава на съвсем открито не се притеснявай.
24
1
 
10
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 8 месеца
Ала бала с президента Асене забрави Пенсионери се молеха за коледни добавки Асене изобщо това не те интересува Правиш ли разлика а коледните добавки на НАП защо даваш а и на някои други Асене оставка и нови избори
23
10
 
1
 
! Отговори
Бонбонев преди 8 месеца
Асан Васалев е най-сексият мъж в България!
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всичко във страната се решава от една управляваща върхушка в затворени кабинети и охрана ,без допитване и мнение на народа. Така беше за влизането в ЕС и НАТО, така бе и за военната помощ за Украйна , за затварянето на ТЕЦ - те и пр. и пр. Не баламосвайте народа.
21
1
 
12
 
! Отговори
Pen преди 8 месеца
Точно така ! Вече всичко се решава в посолството ! Вече имаме истинска прозрачност ! :)))
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Прилича на дебел Иван Костов
19
3
 
4
 
! Отговори
bbb преди 8 месеца
Относно пенсиите - не е ясно какво точно е искал да каже Василев: от януари ли ще дават по 50 лв. на най-ниските пенсии, или това са тези 50 лв., с които ще бъдат увеличени пенсиите по швейцарското правило от 1 юли догодина? Ако са по 50 лв. всеки месец от януари само за най-ниските пенсии - това е крайно несправедливо, спрямо останалите пенсионери, работили по-вече и внасяли по-вече в пенсионната система.
18
3
 
13
 
! Отговори
мноо сте прозрачни преди 8 месеца
Ай не ми говори глупости с ваще номера с плътно спуснатите завеси . Тия въобще им не пука кви ги бръщолевят и дали някой им се връзва .
17
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До8.милиона останахме 6 милиона от които половината, са малцинства това ако не е унищожение ходил ли с в провинцията да видиш за какво става дума *** в Казанлъшка *** В Новозагорска *** в Сливенска *** в Ямболска .:/Какво ми пишеш някви клишета че сме 6 милиона.Вс.етноси в БГ намаляват ромите са останали на половина.Тия са на власт 6 месеца какво общо имат с намерението на населението??