Асен Василев: За първи път въпросите не се решават в затворени кабинети

Пенсионерите получават 50 лева всеки месец, а не само за Коледа
8 дек 2023 17:00, Нели Христова
69
Асен Василев: За първи път въпросите не се решават в затворени кабинети
Снимка: БГНЕС

В бюджета не са разчетени средства за коледни надбавки за пенсионерите. Хората с най-ниски пенсии, които са 523 лв., ще получават по 50 лв., всеки месец, а не 50 лв. еднократно за Коледа. Това заяви финансовият министър Асен Василев.

"Събираемостта на данъците върви доста добре, разходната част - също. Има и повече пари за култура заложени в бюджета", посочи Василев.

"Не е моя работа да искам оставката на министър Хинков. Работа на премиера и вицепремиера е да преценят дали искат оставката на един или друг министър", добави той.

"Мисля, че всички сте свидетели, че подкрепата не идва даром. Има изключително остри дебати и размяна на реплики. Ако ще правим здравна реформа, не е работа на финансовото министерство да убеждава партиите каква трябва да е тя. Работа на здравното министерство е да формулира ясни приоритети и тази реформа да се случи", каза още финансовият министър.

Когато бюджета излезе на второ четене, тогава можем да коментираме дали сме доволни или недоволни, обясни Василев.

"Всички работим България и Румъния да влязат в шенгенското пространство, има изключително голяма подкрепа и от ЕК и от другите държави-членки на ЕС. Имаме индикации в положителна посока. Оттук нататък е въпрос на дипломация и на малко късмет", така той отговори на въпроса дали ще има ли добра новина относно влизането ни в Шенгенското пространство.

"Вътрешните търкания в коалицията показват, че за първи път имаме реална парламентарна република и въпросите се решават в парламента, а не в някакви затворени кабинети. Ако се решаваха в затворени кабинети нямаше да има търкания", посочи финансовият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Този ококореният шарлатанин, който оставил близо 9 млн.паунда борчове в Англия, измамил сътружниците си, фалирал фирмата си, те го натресоха да е финансов министър. Нормални ли са да го назначат този хомосексуалист за ФМ?
15
18
 
4
 
! Отговори
браво преди 8 месеца
Най-добрият финансов министър от всички до сега !!
14
1
 
12
 
! Отговори
??? преди 8 месеца
П Далчо, я кажи сега, тия дето крепят правителството ви мафия ли са или не са?
13
2
 
9
 
! Отговори
Позор преди 8 месеца
Да за първи път от 33 години сащ така явно се намесва в нашите дела,до сега го правеше тайно.
12
2
 
5
 
! Отговори
Факт преди 8 месеца
Да а сега се приемат в посолството на САЩ,което работи срещу българските интереси.
11
3
 
11
 
! Отговори
До8 преди 8 месеца
От 9 милиона останахме 6 милиона от които половината, са малцинства това ако не е унищожение ходил ли с в провинцията да видиш за какво става дума *** в Казанлъшка *** В Новозагорска *** в Сливенска *** в Ямболска околий и други там вече няма почти българи приятелю само старци и джунгали
10
1
 
9
 
! Отговори
gogo преди 8 месеца
За първи път въпросите се решават от американското посолство
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Върнете Влади Горанов. При него бяхме в пъти по добре. Нямаше раздуване на бюджета, нямаше инфлация, имаше инвестиции. Масово хората пътуваха всяка година да почиват в Гърция, Турция, Италия.
8
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До4.Аз ще перефразирам Антон Страшимиров унищожиха собствения си народ след като 500 години турчина не можа да го унишожи//Как го унищожиха ,те са там 6 месеца .Дай конкретен пример за унищожението ?Нещо да не се повторила Виденовата зима без да сме разбрали ??
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вече не е нужно правителство след като всичко се решава от посолството
6
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Прав е Асен .Ако някой се сеща,репликите .Аз ги плащам Високите пенсии ,Аз.Или аз разпределям порциите на финансиране в държавата ./За първи път се дава 1 млрд на общините да направят проекти по тяхно осмотрение ,преди това някой трябва да се моли на негово светейшество тиквата да даде пари на някой община за нещо си ,и разбира се на гербавите градове Бургас и Пловдив се дават милиони на всички други един гол
5
2
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 8 месеца
Въпросите не се решават в затворени кабинети,а в цяло Посолство.
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Те нямат сега по 50 лева да дадат на пенсионерите, а ще имат от юли 2024 да им увеличат пенсиите. Глупостите на ококорената Асенка нямат край. Време е да се изгони с камъни този ококорен дебелак.
3
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аз ще перефразирам Антон Страшимиров унищожиха собствения си народ след като 500 години турчина не можа да го унишожи
2
4
 
11
 
! Отговори
Ха ха преди 8 месеца
Наглец! Вън!
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И Иван Костов беше супер крадец но тия го удариха в земята