НС реши: Пращаме нова военна помощ на Украйна

Това ще е неизправни или с отпаднала необходимост зенитно-ракетни комплекси
Обновена: 8 дек 2023 21:01 | 8 дек 2023 18:37, Александър Попов
161
НС реши: Пращаме нова военна помощ на Украйна
Снимка: БГНЕС

Със 147 гласа „за“, 55 - „против“, и седем „въздържал се“ парламентът одобри проект на решение за предоставяне на допълнителна военна помощ на Украйна - неизправни, с отпаднала необходимост или наднормативни преносими зенитно-ракетни комплекси и зенитни ракети от различен тип, намиращи се във Въоръжените сили на България, които да се използват за подсилване на противовъздушната отбрана на Украйна.

Проектът беше подкрепен от ГЕРБ-СДС (61), ПП-ДБ (53), ДПС (33). Против бяха от "Възраждане"(35) и "БСП за България" (19), както и един депутат от "Има такъв народ".

Вносители са депутати от ГЕРБ-СДС, „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) и ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ФЕРМАТА ИСТИНСКИЯТ ПОБЕДИТЕЛ Е ЕМИЛИЯ ! ТАЗИ КОЯТО ЗАСЛУЖАВА ДА СПЕЧЕЛИ Е ЕМИЛИЯ! Това л..но като комунстически костадин ще печели егати нечестната победа. Всеки духовно развит и дар човек вижда че е фалшив мазен и не е истински като Емилия.
100
6
 
33
 
! Отговори
SS преди 8 месеца
Тези дето гласуваха що не идат те на Източният фронт ? Това оръжие е купувано с парите на българският данъкоплатец. Подарете го и дайте още милиарди за остаряла западна техника.
99
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кво ептен оголихме ***,ние напрактика нищо нямаме ,самолети =стара скраб,пво-остарели негодни ... ние да не сме турците да си позволим с 500 ,муниции те се продават от години едва ли има останало ,воиска =готвачи и щабисти,запасняци виж там както казах на оптимиста опосум 1 стрелям в гърба на пердето дето мисли да ме прецака и после се спасявам индивидуално
98
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 108 Русофил, въпросът не е дали ще има военна помощ от САЩ за Украйна, а кога ще бъде гласувана преди Рождество или след това. За американските политици е пределно ясно че ако Украйна бъде прегазена от Русия ще се наложи децата и внуците на американските конгресмени и сенатори да воюват срещу Русия. Това не разбират само Тръмп и неговите 30 лакеи на които обещава големи постове и големи пари от Путин ако стане президент.
97
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
С тези БТР-и и преди с негодните ракети за С-300 военният министър, Боце, Петков и Пеевски заместиха САЩ, която предупреди, че военните доставки за Украйна са на свършване.Г-н професоре от БАН, а намалените доставки от ЕС с какво ще заместите? ВВС имат 8 изтребители МИГ-29 и няколко щурмоваци СУ-25. Дайте ги и тях. И накрая с депутатите от НС отивайте като последен резерв в помощ на ВСУ. Тук си свършихте работата.
96
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
за тези алчни продажници, марионетно правителство фашистко и антибългарскоживоти на Българите са нищо ще жертват като едното нищо само да си получат парите и изпълнят повелите на краварите от козяк,злото си идва от сащ..
95
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Най-сетне и България да направи нещо срещу най-големия ни враг Русия. Това със самолета на Лавров тоя да лети оня да не лети беше янлъш работа.
94
5
 
29
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 8 месеца
Пращайте ва ващта мама,пращайте. Ептен си оголихме гза
93
18
 
4
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 8 месеца
Чудесно. Но трябваше та стане много по-рано. Но по добре късно,отколкото никога.
92
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Те първо София ще ударят. Това ще е само от полза за европейското развитие на България. Ще се освободим от софийско робство на софийските еврожендери, дето подкрепят Боко, Пеевски и Просто Киро. Ще станем нормална европейска държава.
91
14
 
5
 
! Отговори
ПУТИН Е СТРАХЛИВЕЦ.. преди 8 месеца
ИЗОБЩО НЕ МУ СТИСКА ДА НАПАДА С ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ
90
22
 
5
 
! Отговори
СЛАВА УКРАИНЕ... преди 8 месеца
ВСИЧКО ЗА ФРОНТА---ВСИЧКО ЗА ПОБЕДАТА НАД ЧЕРВЕНИЯ РУСКИЯ ФАШИЗЪМ!!!!
89
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Преди няколко седмици на срещата на ООН в Ню Йорк,където участва и Зеленски,та жената на Зеленски е похарчила 1,1 милиона долара за бижута в магазин на Cartier ,и където е направила скандал с една от продавачките в магазина,заради което момичето е било уволнено и докато си е събирало багажа е успяло да снима касовите бележки на Олена Зеленска за 1,1 милиона долара похарчени в магазина и след което тези снимки на касовите бележки са пуснати в социалните мрежи. А вие стойте на студено и гладни и пращайте още милиони на Наркозеления.
88
5
 
15
 
! Отговори
американците казват: преди 8 месеца
"Изстреляна от финския залив хиперзвукова крилата ракета Кинджал снабдена с ядрена бойна глава ще се приземи в центъра на София само след 8 минути. За това време тази ракета ще измине 2000 км. и след това 2 милиона българи ще бъдат изпарени! Затова взимайте мерки и далече от големите градове и военни бази на НАТО. На времето един военен ми каза: "Два грама акъл да имаш, но навреме да го използваш!" Така, че успех!"
87
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Дон Кикот Ти защо не си на фронта бе ФАШАГО?
86
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Путин е единствената причина поради която все още не сме в трета световна ядрена война!
85
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
2 грама акъл да имаш, но навреме да го изпозваш! Защото при евентуална ядрена война между НАТО и Русия, 2 милиона българи живеещи в София ще бъдат изпарени! Отделно живеещите в градовете Пловдив, Бургас, Варна, Ямбол ги чака подобна съдба, защото българите живеещи в тези градове са изтеглили късата клечна и до тях има военни съоръжения! Такива решение само ни приближават до този момент!
84
3
 
6
 
! Отговори
Библията казва преди 8 месеца
"Ще свирнат тръбите на 7 те княза и Архангела Господен ще поведе войните си в битката със злото! Сатаната ще бъде окован за 1000 години и ще настъпи МИР на Земята и благоденствие. Ще води битката Архангел Император Александр III! Те идват пастирки !!! А с тях и края на Сатанинската ви система на злото!"
83
11
 
5
 
! Отговори
Дон Кикот преди 8 месеца
Да напълнем БТР-ите с русо-роби преди да ги пратим за Украйна за да ги ползват за жив щит украинците.
82
5
 
1
 
! Отговори
сериозно преди 8 месеца
Докато имате интеренет се научете как се готви човешко месо, защото ще ви се наложи да го правите за да се спасите! Ако не вярвате питайте чичко Гугъл как са се спасили в хората от кервана за Калифорния преди 200 години оказали се посред зима в Скалистите планини! Препоръчвам ви да гледате филма "На последния бряг" за да разберете какво ви чака при ядрена война!