НС реши: Пращаме нова военна помощ на Украйна

Това ще е неизправни или с отпаднала необходимост зенитно-ракетни комплекси
Обновена: 8 дек 2023 21:01 | 8 дек 2023 18:37, Александър Попов
161
НС реши: Пращаме нова военна помощ на Украйна
Снимка: БГНЕС

Със 147 гласа „за“, 55 - „против“, и седем „въздържал се“ парламентът одобри проект на решение за предоставяне на допълнителна военна помощ на Украйна - неизправни, с отпаднала необходимост или наднормативни преносими зенитно-ракетни комплекси и зенитни ракети от различен тип, намиращи се във Въоръжените сили на България, които да се използват за подсилване на противовъздушната отбрана на Украйна.

Проектът беше подкрепен от ГЕРБ-СДС (61), ПП-ДБ (53), ДПС (33). Против бяха от "Възраждане"(35) и "БСП за България" (19), както и един депутат от "Има такъв народ".

Вносители са депутати от ГЕРБ-СДС, „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) и ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Парламентът на Бългаия, умишлено не пиша точното му име, защото считат, че персоните вътре не съответстват на името, взе решение да продължи да подкрепя "много добрата инвестиция" ( по думте на Кемерън пред американска медия) чрез ликвидация на цели поколения мъже на Украйна да се уязви колкото може повече Русия. Ще добавя също, че по какъвто и начин се се изполват тези оръжия, непременно силно замърсяват природата, а УЖ Зелените не обелват и дума на тази тема.
80
5
 
5
 
! Отговори
да ви светна преди 8 месеца
Знаете ли защо са изработени ядрените оръжия? За да се използват някога! Кога? Когато му дойде времето! Не бойте се! Путин няма да използва ядрено оръжие! Ще го стори следващия президент на Русия! Бедна ви е фантазията каква злоба и ненавист трупат руснаците към вас! Тя е в пъти повече от злобата и ненависта с която се сблъсаха руснаците след 22.2.2022 в западна Европа! Така, че е въпрос на време да полетят ракетите снабдени с ядрени бойни глави и вие нищо няма да можете да сторите срещу това!
79
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 90: Заблуждаваш се ако си мислиш. че тези крадци и продажници се интересуват за Украйна! Бързат за да хванат последния влак и да получат пари от корумпиращия фонд на войната на ЕС наречен фонд за "мир"! Какво лицемерие: фонда за мир купува оръжия и да подържа войната!
78
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
91 Абее, стига глупости. Ядрен удар. Теб май вече те е треснало нещо. Да та е...
77
8
 
5
 
! Отговори
сериозно преди 8 месеца
Подгответе си някаква бойна готовност в която да има бельо и консервирана храна. Снабдете се с хартиени карти по които да се ориентирате как да се евакуирате при ядрен удар. Не разчитайте на никакви електронни устройства. По възможност се снабдете с лампов радиоприемник работещ както на къси така и на дълги вълни, защото ще ви трябва да разберете къде са нанесени ядрените удари, за да не се натресете на смъртоносна радиация!
76
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Божкееее! САЩ вчера казваха, че прекратяват помощите за Украйна, а богата България, където масово народа е без зъби поради беднотия, ще помага!?! Кой го реши това? Онзи тъъпан, където е с 8% подкрепа? Или шарлатаните в НС с ниска избирателна активност от 20% гласували? Мошенициии!Като искате да пращате, пратете си от своите банкови карти!!! И без друго парите са ви крадени от народа.
75
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Що ли Литва, Латвия и Естония ги не искат чебурашките никога повече? Що имат 25 процента руско население и те не се прибират в матушката си? Що копейките тука дори не си отиват при бащицата си ами клечат в ЕС?
74
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Помощта е малко, трябват и пари за да се газят гадните руснаци. Пратете и пари и не слушайте пенсионерите.
73
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И добре, че ни мразят тия колхозници. Последния път като ни обичаха ни бяха окупирали 45г
72
3
 
10
 
! Отговори
Закривай Окрайна! преди 8 месеца
Вън наглите окраинци!
71
3
 
8
 
! Отговори
сериозно преди 8 месеца
Сега разбирате ли защо ви мразят руснаците! Ще бъдете изпарени!
70
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кирчо прати ли заплата? Или Кирчо ще прати отново заплата в Нигерия? Нали даде банкова сметка в Нигерия, а измами, че сметката е украинска?
69
0
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 8 месеца
По националните медии какво се гласува в народното събрание не се казва, казват само коя певачка за кой се е оженила, кой набил жена си, че имало задръстване на околовръстното и тем подобни, но истински важните новини - там няма да чуете. Затова не гледайте никога 2-та тумора - нова тв и бтв !
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"До Анонимен 75: Само кажи къде да го платя и ще ти го платя в олово!" В главата ти
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 75: Само кажи къде да го платя и ще ти го платя в олово!
66
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На копейките като не им аресва тука сме с НАТО. Сега е свободно да се ходи кой къде иска. Според мен даже трябва да се въведе някакъв минимален месечен данък за помощ на урките, примерно да започнем с по 100 евро месечно на човек от домакинството.
65
1
 
10
 
! Отговори
запознат преди 8 месеца
До Анонимен 70: Змото е тук и се намира в парламента! То ще докара ядрения апокалипсис в София и ще изпари 2 милиона софиянеца!
64
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кога ще има висящи политици по дърветата около парламента?
63
1
 
18
 
! Отговори
КГБ преди 8 месеца
Гласувалите за това позорно решение са вече вписани в черния списък! Те вечно няма да са депутати и да ги охранява НСО! Ще играят ножиците за рязане на ламарина!
62
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Помощите добре ама и МОЧАТА кога ше взривяваме?